Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Κάνουν την Εφορία τοκογλύφο!

Σε αδίστακτο τοκογλύφο μετατρέπεται η Εφορία, η οποία θα «γδέρνει» με επιτόκια και πρόστιμα που θα φτάνουν έως και το 30% της οφειλής όλους τους φορολογούμενους που δεν θα εξοφλούν στην ώρα τους τα χρέη. Με διάταξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο πολυνομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, μετά την παρέλευση δύο μηνών από τη στιγμή που το χρέος κατέστη ληξιπρόθεσμο η Εφορία θα αρχίζει τον «βομβαρδισμό» των ποινών προς τους οφειλέτες με την επιβολή τσουχτερών τόκων και προστίμων. Εως τώρα η επιβάρυνση είναι 1% και φτάνει μέχρι 200% του συνολικού χρέους για κάθε μήνα καθυστέρησης. Με τη νέα ρύθμιση «εκτοξεύεται»:

Ηλίθιοι και κανίβαλοι !!!

"Για οποιοδήποτε ποσό χρέους γίνεται ληξιπρόθεσμο, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τόκους επί του εν λόγω ποσού για τη χρονική περίοδο από την επόμενη ημέρα του ληξιπροθέσμου.
Επί των τόκων του πρώτου εδαφίου δεν επιβάλλονται τόκοι. Αν οποιοδήποτε ποσό χρέους δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της ημερομηνίας που αυτό έγινε ληξιπρόθεσμο, εκτός από τους τόκους του πρώτου εδαφίου, υπολογίζεται πρόστιμο ίσο με δέκα τοις εκατό (10%) του χρέους που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα.
Μετά την πάροδο ενός έτους, το πρόστιμο του προηγουμένου εδαφίου ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό(20%) του ποσού που οφείλεται και μετά την πάροδο δύο (2) ετών ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό(30%).
Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ορίζεται το επιτόκιο υπολογισμού των τόκων του πρώτου εδαφίου του παρόντος άρθρου".

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την επίθεση των ΜΑΤ και την χρήση χημικών σε βάρος της συγκέντρωσης των αγροτών για το φορολογικό που τους ξεκληρίζει, καθώς και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Αποδεικνύεται, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, ότι η τρομοκρατία και η καταστολή ενάντια στους αγώνες θα εντείνεται και θα μονιμοποιείται, ώστε ο αντιλαϊκός οδοστρώτηρας της κυβέρνησης να μην αφήσει κανένα λαϊκό δικαίωμα, για τη διαχείριση της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων και της στρατηγικής της ΕΕ.

ΠΡΩΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΜΑΔΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ!!!


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Παναγίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Ιππικός Σύλλογος Μεγάλης Παναγίας και ο Σύλλογος Γυναικών, διοργανώνουν την Τρίτη 24/12/13 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία (χοροστάσι), το παραδοσιακό έθιμο «ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΙ» , με παραδοσιακά γλυκά , πίτες , τσάι και ζεστό κρασί και με την παρουσία του ΆΙ - ΒΑΣΙΛΗ με το έλκηθρό του και την παρέα του τα ξωτικά, που θα παραλάβει τα γράμματα των παιδιών και θα τα κάνει βόλτα με το έλκηθρό του.
Θα προηγηθεί βόλτα στις γειτονιές του χωριού.

Ιερισσός: Το δάσος των Χριστουγέννων


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ "BLACKWATER", ΤΟΥΣ "BLACK SABBATH" ΚΑΙ ΤΟ "BLACK JACK"???

Μα φυσικά οι... #Skouries!!!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στη ΒΑ Χαλκιδική υπάρχουν οι τοποθεσίες Βlack rocks (Μαύρες Πέτρες), Black Creek (Mαυρόλακας). Δεν υπήρξε ποτέ και ούτε πρόκειται να υπάρξει Black water (Μαύρο Νερό), είτε ως τοποθεσία, είτε ως φαινόμενο...
Αναμφίβολα, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η κατεξοχήν περίοδος των παραμυθιών, που αγαπούν να εξιστορούν οι μεγάλοι και λατρεύουν να ακούν τα μικρά παιδιά.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

"Η κυβέρνηση σήμερα με τη στάση των δυνάμεων καταστολής στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, έδειξε πόσο πολύ φοβάται την οργή του αγροτικού κόσμου της χώρας!
Στα πορτοκάλια απάντησε με χρήση βίας και χημικών. Πιστεύει πως έτσι θα προλάβει τη γενικευμένη εξέγερση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, οι οποίοι δέχονται τα καταιγιστικά πυρά της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής της.
Με τη γενικευμένη φορολόγηση των χωραφιών , με την φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ, με τη δήμευση των περιουσιών τους, με τη δραματική εκτόξευση του κόστους παραγωγής που θέτει εκτός παραγωγικού πεδίου τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.
Η σημερινή ημέρα – ημέρα αντίστασης των πληττόμενων αγροτών – μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας μεγάλης αγροτικής απάντησης."

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών στην Πλατείας Συντάγματος, οι οποίοι αντιδρούν στη άγρια φορολόγηση των χωραφιών τους μέσω τουΕνιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, του οποίου η συζητηση και η ψήφιση θα ολοκληρωθούν σήμερα.

Ο Λιάπης για διακοπές στην Κουάλα Λουμπούρ

Δήμος Σιθωνίας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ο Δήμος Σιθωνίας ενημερώνει τους δημότες του ότι : 
Δικαιούχοι της επανασύνδεσης του ρεύματος είναι πολίτες στην κύρια κατοικία, των οποίων έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους. 
Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Σιθωνίας (τηλ. 23753 50103) και να δηλώνουν τα στοιχεία τους ώστε να συμπεριληφθούν στην κατάσταση που θα αποσταλεί από τις υπηρεσίες μας στην ΔΕΗ με το αίτημα για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν είναι τα εξής:

Τρίγλια: Οι ληστές έσπασαν στο ξύλο τους γονείς και την ανήλικη κόρη τους!

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για μία οικογένεια, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ληστές που εισέβαλαν στη μονοκατοικία που διαμένει στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.
Το αντρόγυνο και η ανήλικη κόρη τους ξύπνησαν έντρομοι, όταν είδαν ξαφνικά τους ένοπλους κουκουλοφόρους να τους απειλούν. Αφού τους ξυλοκόπησαν άγρια, οι δράστες - μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός τους - εγκλώβισαν τα θύματά τους σε συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού, το οποίο στη συνέχεια έκαναν "φύλλο και φτερό".

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ στον Πολύγυρο, 20/12/2014

Όταν στον Πολύγυρο έχεις τέτοια ατμόσφαιρα τρομάζεις κι αναπόφευκτα σκέφτεσαι τι αναπνέει ο κόσμος στις μεγάλες πόλεις !! 
Αφιερωμένο σ' όσους "προσπαθούν" να μας σώσουν...

Πρόσκληση σε ανοιχτή εκδήλωση 21/12/2013 ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη: ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ "ΙΣΚΡΑ"

Η “ΙΣΚΡΑ” είναι ένα πολιτικό-πολιτιστικό στέκι, ένας ανοιχτός χώρος κοινωνικοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό αμύντα 12.
Η “ΙΣΚΡΑ” είναι ανοιχτή έτσι κι αλλιώς, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 7 σας περιμένουμε για παρέα, κουβέντα, χαλάρωση και διασκέδαση.
Κάθε Παρασκευή από τις 21:00 φοιτητικό καφενείο.
Κάθε Κυριακή στις 20:30 προβολή ταινίας
Στο “ΙΣΚΡΑ” λειτουργεί βιβλιοπωλείο πολιτικού και όχι μόνο περιεχομένου.
*Το πρόγραμμα που ανακοινώνουμε ισχύει αν οι κινηματικές συνθήκες το επιτρέπουν!

Eμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου: Συναυλία για την έναρξη της Γιορτής της Αγοράς 2013


Eμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Γιορτής Αγοράς 2013