Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Ο αγώνας στις Σκουριές γίνεται στο πλαίσιο του "συνταγματικού πατριωτισμού"!

Μανόλης Λαμτζίδης, δικηγόρος , μέλος του ΔΣ και πρ. Πρόεδρος ΔΣΘ
Συνταγματικός πατριωτισμός!
Η κοινωνική διαμαρτυρία και οι οικολογικοί - περιβαλλοντικοί αγώνες δεν συνιστούν «παράνομη βία», αλλά άσκηση νομίμων δικαιωμάτων. 
Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος : «… 1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα. …. 2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει….» 

Τσίπρας: Απέχουμε ένα βήμα από την εξουσία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ανέφερε τους άξονες που πρέπει να στηριχθεί η ευρωπαϊκή πολιτική και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει την αλλαγή στην Ευρώπη» .
Την… μόνη εναλλακτική στο βάρβαρο νεοφιλελευθερισμό και απέναντι στην ενίσχυση της ακροδεξιάς υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν

Την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν ανακοίνωσε επισήμως ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λοράν, σε συνέδριο του ΚΕΑ στη Μαδρίτη, στο οποίο θα μιλήσει σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή θα εγκριθεί η υποψηφιότητα Τσίπρα από το Σώμα του Συνεδρίου.
Ο Πιερ Λοράν, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς το βράδυ της Παρασκευής, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ελπίδα για το μέλλον, τονίζοντας ότι συμβολίζει τον αγώνα που δίνει η Αριστερά στην νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.

Το πορνό του καλού χρυσαυγίτη

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Μπορεί να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά στην Ιστορία και να πιστεύουν ότι ο Κολοκοτρώνης λεγόταν Κωνσταντίνος, πιθανώς και ο Κανάρης Θόδωρος. Μπορεί επίσης να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά στα ελληνικά, αφού μιλούν με εκατό λέξεις και διακόσιες παραλλαγές μουγκρητού. Μπορεί τέλος να μην τα καταφέρνουν τόσο καλά ούτε στην τέχνη του ηθοποιού, αφού είναι ελεεινοί στον ρόλο του χριστιανού ορθόδοξου ή στον ρόλο "εμείς δεν είμαστε ναζί" ή και στον ρόλο του αθώου θύματος άδικων διώξεων.

ΤΟ ''ΑΣΤΡΟ''...


ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ... ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ!

Εδώ δεν έχουμε καμία...παράβαση του νόμου,
καθώς το δέντρο καίγεται επάνω σε διακεκομμένη γραμμή...!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Δεν "κινδυνεύει" πλέον να πατηθεί από τα  λάστιχα των βαρέων οχημάτων δημοσίας χρήσεως, "η διπλή γραμμή" της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου - Μεγ. Παναγίας στο ύψος του Χοντρού Δέντρου. 
Ευτυχώς, την προστατεύει το "μικτό κλιμάκιο" της αστυνομίας και της πολιτοφυλακής των "οικολόγων" υπό το άγρυπνο μάτι της κάμερας του "σιωπηλού βαδιστή".
Η... πλέον σοβαρή ομάδα πάταξης της εν λόγω τροχονομικής παράβασης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Όρνεα, κοράκια και ύαινες την "πέφτουν" στην ελληνική κοινωνία!


"Χτύπα κι άλλο, θα τ' αντέξω..." (Θάνος Πετρέλης)


Ο Ευθ. Καρανάσιος στα εγκαίνια του 2ου Γυμνασίου Μουδανιών !

Στα εγκαίνια του 2ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών παραβρέθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.
Ο βουλευτής στο χαιρετισμό του απέδωσε εύσημα στην Περιφέρεια Κ.Μ., στο Δήμο Ν. Προποντίδας και σε όλους όσους συνέβαλαν στη σύλληψη και στην υλοποίηση του έργου που λύνει σημαντικά προβλήματα υποδομών στην εκπαίδευση των νέων της Χαλκιδικής.
«Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης αυτοδιοίκησης και πολιτείας.