Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Εκλογές για το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και η "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ"

Την ερχόμενη Κυριακή 15/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος
Στον Πολύγυρο οι κάλπες θα στηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε, στο ισόγειο του Διοικητηρίου. 
Δείτε τη διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων:
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
        Α.  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Η παράταξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» συγκροτήθηκε από  οικονομολόγους της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στο νέο σχήμα συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών από τη «Συνεργασία – Ενότητα – Παρέμβαση Οικονομολόγων» (ΣΕΠΟ) και πολλοί νέοι συνάδελφοι που διαπιστώνουν ότι ο χώρος της ριζοσπαστικής, ανανεωτικής, κινηματικής αριστεράς πρέπει να εκφραστεί στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. Στόχος μας είναι να αναδειχθούν τα επαγγελματικά προβλήματα των μελών του Επιμελητηρίου και ο επιστημονικός του ρόλος, ως θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας.

"Μουσικά γράδα" - Ρακοκάζανο Μάντσιου, Νικήτη 11-12-13 (Βίντεο)


Ρακομουσικές, ποτισμένες παρτιτούρες, στη Νικήτη

Τυχαίο αντάμωμα, μουσικών στο ρακοκάζονο του Μάντσιου, στη θέση «τριεθνές» του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής από την Νικήτη, τον Αγ. Νικόλαο, τον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής και την Κοζάνη.

Δείτε το βίντεο στη συνέχεια της ανάρτησης:

Δήμος Σιθωνίας: Συνέντευξη τύπου για τις διεκδικήσεις της Μονής Ξενοφώντος σε βάρος των Δημοτών

Επιμένουν η Ιερά Μονή Ξενοφώντος και η ΣΕΚΑ Α.Ε. να διεκδικούν έκταση 53.800 στρεμμάτων του Δήμου Σιθωνίας
Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί στενά το θέμα και αγωνίζεται για της περιουσίες των Δημοτών της. 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, 1μμ, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Πενήντα τρεις χιλιάδες οκτακόσια (53.800) στρέμματα του Δήμου Σιθωνίας συνεχίζουν να διεκδικούν η Ιερά Μονή Ξενοφώντος και η ΣΕΚΑ Α.Ε. (Ομιλος Βαρδινογιάννη). Και οι δύο προσήλθαν -πριν από περίπου ένα μήνα- στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, προκειμένου να υποστηρίξουν τις διεκδικήσεις τους. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για περίπου ένα χρόνο, καθώς η νέα πραγματογνωμοσύνη (που διατάχθηκε το 2008) είχε κατατεθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου η βράβευση των νικητών του επιμορφωτικού διαγωνισμού γνώσεων παρουσία του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς

Με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης ολοκληρώθηκε σήμερα ο επιμορφωτικός διαγωνισμός γνώσεων με τη χρήση νέων τεχνολογιών, που οργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τη συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Πολυγύρου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής και του Σχολικού Συμβούλου της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής.
Τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών και ειδικών γνώσεων με τη χρήση ειδικής πλατφόρμας ερωτήσεων – απαντήσεων πολλαπλών επιλογών.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν στα σχολεία αύριο Παρασκευή και η βράβευση των τριών πρώτων νικητών, με έναν φορητό υπολογιστή, ένα tablet pc και μια ψηφιακή βιντεοκάμερα θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου με θέματα:

ΥΒΡΕΙΣ, ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

.... or "anti-mining activists rules"???
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Περίπου 20 άτομα χτυπούν και σήμερα την "κάρτα εργασίας" τους στο Χοντρό Δέντρο.
 Πληροφορούμαστε, ότι εκτός από το "αγωνιστικό" παρόν τους δείχνουν και το πολύ κακό πρόσωπο τους, καθώς επιτίθενται με ύβρεις, χειρονομίες και φτυσιές εναντίον όλων όσων έχουν αντικείμενο πραγματικής εργασίας στο εργοτάξιο των Σκουριών.
Το ότι λειτουργούν έτσι σαν ομάδα, πιθανώς να σημαίνει ότι επιδιώκουν να στήσουν ένα νέο σκηνικό έντασης για να κερδίσουν το "αντισταθμιστικό όφελος" αυτής της εργασίας, που δεν είναι άλλο από την προβολή της "δράσης" τους στα ΜΜΕ.

Πάνος Καμμένος: «Όταν ο νταβατζής ανησυχεί, η πουτάνα δεν κινδυνεύει…»

«Όταν ο νταβατζής ανησυχεί, η πουτάνα δεν κινδυνεύει…»

Τελικά ο χρυσός ενώνει τους συγκυβερνώντες ...
Εξαιρέσεις αξιοπρέπειας απο κάποιους που δεν περίμενα.
Εξαιρέσεις υποταγής θλιβερές απο κάποιους που περίμενα.
Δημοκρατική συνείδηση απο εκείνους που πλήρωσαν με φυλακές και εξορίες τις ιδέες τους.
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ 
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ
(Ρ: Με αφορμή την άρση της ασυλίας του)

Γιώργος Γεράκης: "...στο τέλος κι εμένα Γιάννη θα με πούνε!!!"

Και όταν πάρουμε την κυβέρνηση και τους πούμε αυτά που θέλουμε, θα πουν οι γαλλογερμανοί, βρε καλώς τα παλικάρια μας, εσάς περιμέναμε να σας κάνουμε μάγκες. Ότι γουστάρετε είναι διαταγή για εμάς......χαχαχα!  Άκου σ.Γιάννη και κάθε σ.Γιάννη.
Απ'το 2001 έως το 2010 έκανα μια δουλειά τίμια και με διάφορους τίμιους τρόπους την χρηματοδότησα με 450.000 ευρώ. Πούλησα χωράφια,δανείστηκα, είχα κάποιες οικονομίες και προσπάθησα να γίνω αγρότης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ [νέος αγρότης,σχέδιο βελτίωσης]. Εμείς την κρίση την γνωρίσαμε πιο νωρίς λόγο της ενασχόλησής μας με το τραπεζικό σύστημα. Το πράγμα φαινόταν ότι πάει στον τοίχο όπως και έγινε.2010 μετανάστης στη Γερμανία [Μόναχο] σε ελληνικό εστιατόριο, πιατάς για όσους είναι γνώστες της γερμανικής πραγματικότητας με 1400 ευρώ συμφωνία αλλά στο τέλος με 900 ευρώ στην τσέπη γιατί έτσι γούσταρε ο Ελληναράς τρικαλινός εστιάτορας[έξω απ'την πόρτα περίμεναν ουρά τα ξενιτεμένα].

ΣΥΡΙΖΑ για θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα


Α.Ο.Πολυγύρου - Παναθλητικός Συκεών


Εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ανατολικής Θεσσαλονίκης οργανώνει εκδήλωση με γενικό θέμα «Το νερό και τα τρόφιμα ως δημόσια αγαθά. Ορθολογισμός και ηθική στη διαχείριση τους». 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:00 μ.μ. στην «αίθουσα νερού» του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.
Ομιλητές στην εκδήλωση:

Εκδήλωση στα Πετροκέρασα