Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Ληγμένα γενόσημα

Δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Με νέα λογοτεχνικά βιβλία, δωρεά του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, εμπλουτίζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου. Τα βιβλία παρέδωσαν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου στον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Αστέριο Ζωγράφο. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζωγράφος ευχαρίστησε τον Όμιλο για την ευγενική χειρονομία του. Παράλληλα έκανε γνωστές τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και τα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη βελτίωση των υποδομών, εστιάζοντας στους οδικούς άξονες και τη σύνδεση της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής με τη Θεσσαλονίκη και τη Σιθωνία αλλά και στην ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου.

"ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ?" - ΠΟΙΟΣ ΤΟ... ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Αυτό το μάλλον λογικό ερώτημα έθεσε προς το πάνελ της ενημερωτικής εκπομπής του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου στο Σκάϊ, ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ "Κόκκινο - 105,5"  Κώστας Αρβανίτης.
Ο κ. Αρβανίτης διατύπωσε αυτό το ερώτημα, με αφορμή το θορυβώδη κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία που μειώνει τις τιμές των φαρμάκων και θα κατατεθεί σήμερα στη βουλή προς ονομαστική ψήφιση.

Καρανάσιος σε περιοδεία


 

Ξεπούλησαν για 9,6 εκατ. την παραλία του Αϊ-Γιάννη

Σύμφωνα με καταγγελίες, η έκταση πουλήθηκε
σε τιμή 2,5 με 3 φορές χαμηλότερη της κανονικής
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΤΟ ΑΖΑΠΙΚΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ
Μία από τις πιο όμορφες δημόσιες παραλίες της Χαλκιδικής, την παραλία του Αϊ-Γιάννη στη Σιθωνία, πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ. Στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ έχουν μπει κι άλλες δημόσιες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, όπως η παραλία Αζάπικο Σιθωνίας και η Μπάρα στη Βουρβουρού, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Προς πώληση βρίσκονται οι παραλίες Ισσος και Ερημίτης της Κέρκυρας, όπου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις κατοίκων, δύο παραλίες στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας και το κάμπινγκ της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης.

Τιμητική διάκριση για το Κτήμα Πόρτο Καρράς!

Tο Κτήμα Πόρτο Καρράς απέσπασε την τιμητική διάκριση Αγροτικής Αριστείας, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013, των βραβείων Made in Greece τα οποία θεσπίστηκαν από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη και επιβράβευση των παραγωγικών επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και προσωπικών προσπαθειών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις και δημιουργούν σημαντική προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία, γι’ αυτό και το motto των βραβείων ήταν “Επιβραβεύουμε την Παραγωγή, Αναδεικνύουμε την Ελλάδα”.

Καρανάσιος για το θέμα της "φέτας"

Οι πολύχρονες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κομισιόν και του Καναδά για το ελεύθερο εμπόριο, έκλεισαν με θετική συμφωνία και με την αισιόδοξη πρόβλεψη για αύξηση του διμερούς εμπορίου σε αγαθά και υπηρεσίες κατά 20 με 25%. 
Στη συμφωνία αυτή περιλαμβάνεται και η λύση του προβλήματος που τέθηκε από την ελληνική πλευρά σχετικά με την προστασία της φέτας. Πολλοί μιλούν για νίκη της Ελλάδας, άλλοι μας καλούν ως βουλευτές να αποτρέψουμε την κυβέρνηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία. Χρειάζεται με νηφαλιότητα να δούμε τι ακριβώς έχει αποφασιστεί στις Βρυξέλλες μετά και από την καθοριστική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο.

Η αλήθεια δεν φιμώνεται με συρματοπλέγματα και φράκτες... (25-11-2013)

Την Δευτέρα 25-11-2013 πολίτες που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, έκαναν μια ακόμα συμβολική -ειρηνική διαμαρτυρία- στο Χονδρό Δένδρο. Όσοι βρέθηκαν εκεί είδαν με έκπληξη να έχει κινητοποιηθεί για μια ακόμη φορά μια τεράστια Αστυνομική δύναμη ( 5-6 ΄΄κλούβες΄΄, πάνω από 6 περιπολικά - τζιπ, αρκετές μηχανές...) . Στην εποχή των ''χορηγιών'' και της προπαγάνδας, του μνημονίου και της τρόικας, η αλήθεια και η κοινή λογική καταπατούνται βάναυσα.
Τα συρματοπλέγματα και οι φράκτες που συνεχώς υψώνει η εταιρεία δεν απαντούν όμως...