Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Το καραβάνι της Αλληλεγγύης στην Κατερίνη

Χονδρό Δένδρο 24-11-2013, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που πραγματοποιήθηκε στο Χονδρό Δένδρο, στην είσοδο του δασικού δρόμου για τις Σκουριές, σήμερα Κυριακή 24-11-2013 κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πολύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (4 κλούβες) σε μια ακόμη ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων που προκάλεσε δυσμενή και ειρωνικά σχόλια μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για "χορηγίες" της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στην Ελληνική Αστυνομία και Δήμο Αριστοτέλη και τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα με φορτηγά στον Δήμο Ρεντίνας.

Τσίπρας: "Να αντισταθούμε για να ζήσει ο λαός μας με αξιοπρέπεια"

«Δεν μπορούμε να σπάσουμε τις άτιμες τις αλυσίδες αν πιστεύουμε ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Γοργοπόταμο, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση για τον πανελλήνιο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης
Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του στη συνέχεια της ανάρτησης. 
 Χαρακτήρισε «ιστορικό, ηθικό και υλικό χρέος» την διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

ΘΥΕΛΛΑ Στανού - ΝΙΚΗ Πολυγύρου 0-3


Η Χαλκιδική «μαγνήτης» ρωσικών τουριστικών επενδύσεων

Σημαντικές επενδύσεις στον τουρισμό ύψους τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί για την περιοχή της Χαλκιδικής, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη επενδυτικά σχέδια, που έχουν ανακοινωθεί, αλλά είναι ακόμη σε πρωτόλειο στάδιο ή δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα υλοποιηθούν.
Στη Χαλκιδική έχουν αρχίσει να επενδύονται την τελευταία πενταετία ρωσικά κεφάλαια για την εξαγορά και ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίες μετατρέπονται σε υπερπολυτελή συγκροτήματα, που φιλοξενούν μαζικά Ρώσους τουρίστες.
Οι επενδύσεις βουλγαρικών συμφερόντων είναι πολύ λιγότερες και βέβαια ισχνές είναι οι ελληνικές, που όμως δεν αποκλείεται να ενισχυθούν, καθώς fund και ξένοι επενδυτές σκοπεύουν να τοποθετήσουν κεφάλαια στη Χαλκιδική και μάλλον χρειάζονται και αξιόπιστους τοπικούς εταίρους.

Πολιτικά ερείπια