Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινά το καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού

Ξεκινάει αύριο «ο μεγάλος περίπατος» του καραβανιού αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική. Φορείς αλληλεγγύης και επιτροπές κατοίκων οργανώνουν μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης ξεκινώντας από την Κατερίνη, και καταλήγοντας στην Αθήνα, στις 25 Νοεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 17.00 το απόγευμα. Στόχος του εγχειρήματος είναι η ενημέρωση των πολιτών για την δράση της εταιρίας εξόρυξης χρυσού καθώς και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ατόμου, ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης…

Στο Κόκκινο η Ελένη Τσάγια, από την επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική, μιλάει για το καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης.


Δέσποινα Βανδή μετά τις δηλώσεις του φασίστα Σφακιανάκη...

Μπράβο Δέσποινα!

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για σύμφωνο συμβίωσης

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ»
Α’ – ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

  1. Η σύναψη γάμου ή συμφώνου συμβίωσης στη χώρα μας νοείται και επιτρέπεται μόνο μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών. Ως αποτέλεσμα, ένας σημαντικός αριθμός προσώπων αποκλείεται στην Ελλάδα από την άσκηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου.

Λίγο πριν πεθάνει ο αϊτός κατάλαβε περί τίνος πρόκειται...


Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής: "Η οικονομική κρίση, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται μόνο στους δανειολήπτες, οι δε τράπεζες να παραμένουν αλώβητες"

Με αίτηση της (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) η αιτούσα Τράπεζα ζήτησε να διαταχθεί η διενέργεια νέου πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας της καθ' ης, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 200.000 ευρώ, επειδή ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε δύο φορές, λόγω έλλειψης πλειοδοτών. Το ποσό αυτό  (200.000 ευρώ), ήταν σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, κατώτερο του ποσού των 400.000 ευρώ που ορίστηκε δυνάμει προηγούμενης απόφασης του ίδιου Δικαστηρίου, με την οποία διορθώθηκε η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, ως προς την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου και, συνακόλουθα, ως προς την τιμή της α' προσφοράς. Να σημειωθεί επίσης ότι κατά την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης, η ως άνω ακίνητη περιουσία είχε εκτιμηθεί από την αιτούσα τράπεζα στο ποσό των 600.000 ευρώ.

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή που έλεγαν και στην Κατοχή κάποιοι...

Ο Υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Μητρόπουλος μπροστά στο κατεστραμμένο πυλώνα της ανάπτυξης... (SIBILLA)

Η ΝΔ χρωστάει μισό εκατομύριο στη ΔΕΗ & το χαράτσι. ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕ (Βίντεο)

ΑΕΤΟΙ Ορμύλιας - ΝΙΚΗ Πολυγύρου


Α.Ο.Πολυγύρου: Οι αγώνες κορασίδων και παίδων


Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Κ. Μ. σχετικά με το νέο ατύχημα κατά την μεταφορά τοξικών ορυκτών υλών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ

Με αφορμή το νέο «ατύχημα» σε φορτηγό που μετέφερε ορυκτή ύλη, προϊόν των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Μ.Β.Χ.», μέσω κατοικημένων περιοχών του Δήμου Βόλβης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ζιώγας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κ.Μ., έκανε παρέμβαση στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Φ. Παπά απαιτώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία των κατοίκων των περιοχών μέσω των οποίων διέρχονται τα συγκεκριμένα φορτία καθώς επίσης και το φυσικό περιβάλλον.

Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Συλλόγου Βιοτεχνών Επεξεργασίας Ξύλου (ΣΒΕΞ) Χαλκιδικής

Ο Σύλλογος  Βιοτεχνών Επεξεργασίας Ξύλου (ΣΒΕΞ) Χαλκιδικής καλεί τα μέλη του και όσα νέα μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν στα κοινά του συλλόγου να προσέλθουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ 

Δήλωση Κ. Ιγγλέζη για το χθεσινό ατύχημα με φορτίο της Ελληνικός Χρυσός

Εχτές (21.11.2013) σημειώθηκε ατύχημα φορτηγού που μετέφερε θειούχο μόλυβδο από εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Η περιοχή αποκλείστηκε από την πυροσβεστική και την αστυνομία.
Εισαγγελέας και κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν επίμονα, να παρουσιαστεί στο χώρο του ατυχήματος υπεύθυνος ασφαλείας της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Αντ΄αυτού παρουσιάστηκε, ως εκπρόσωπος της εταιρείας ο πρόεδρος του Στρατωνίου κ. Ζαγοράκης.
Το φορτίο βρίσκεται ακόμη στο χώρο του ατυχήματος καθώς η εταιρεία αρνείται να συμμορφωθεί με την εντολή του εισαγγελέα για ανάληψη της ευθύνης μεταφοράς του από υπεύθυνο ασφαλείας της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Ο Πρωθυπουργός στο Βερολίνο

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ:  Ο Θύμιος; Ποιος Θύμιος; ...Μη μου πεις ο Καρανάσιος!!!

Χριστούγεννα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

Με μια σειρά από πρωτότυπες, γιορτινές δράσεις η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου υποδέχεται τους μικρούς της φίλους την περίοδο των Χριστουγέννων και οργανώνει εκδηλώσεις για παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου με οδηγό το βιβλίο από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Αφηγήσεις παραμυθιών, μουσική, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες θα πλημμυρίσουν το φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάθε Τετάρτη από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2013.
Οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις, με κέντρο το βιβλίο, είναι:

ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ"?

Από πού άραγε θα απογειώνονται στο πολύ άμεσο μέλλον
οι επανδρωμένες αποστολές των Ελληνικών κοσμοσκαφών;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Έφτασε η στιγμή της μεγάλης αποκάλυψης. Μπαίνουμε κατευθείαν στο «ψητό» της υπόθεσης χωρίς πολλά λόγια. Τα όσα θα σας περιγράψουμε λένε πάρα πολλά από μόνα τους.
Όλα άρχισαν από μια πληροφορία, που θέλει ομάδα αντιδρώντων από Ιερισσό και Μ. Παναγία να κλείνουν συμβολικά το προσεχές Σαββατοκύριακο το δρόμο ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Μ. Παναγία.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΘΥΜΑΤΑ!

Κύριοι της Ραδιοτηλεοπτικής SUPER ΑΕ, Σχετικά με την προβολή της εκπομπής σας ΠΡΟΦΙΛ, που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα το βράδυ Παρασκευή 22/11 και ώρα 22.15 στην τηλεόραση SUPER θα σας θυμίσουμε το βαρύ κατηγορητήριο για τον καλεσμένο της εκπομπής, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος κακουργηματικών πράξεων, με βαρύτερη αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο καλεσμένος σας, είναι ηθικός και φυσικός αυτουργός ενός οργανωμένου συστήματος μαζικών διώξεων κατά των διαφορετικών, των αδυνάτων, των μεταναστών, των διαδηλωτών και των ενεργών πολιτών αυτής της χώρας.

Θεσσαλονίκη: "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"


Κατασκευή και λειτουργία δικτύου βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών αποχέτευσης και ακαθάρτων στην τοπική κοινότητα Στρατωνίου του Δήμου Αριστοτέλη

===Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου : « Κατασκευή και λειτουργία δικτύου βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών αποχέτευσης και ακαθάρτων στην τοπική κοινότητα Στρατωνίου του Δήμου Αριστοτέλη» με προϋπολογισμό 1.993.842,67€. 
Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και της αναδόχου τεχνικής εταιρείας, για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή και λειτουργία δικτύου βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών αποχέτευσης και ακαθάρτων στην τοπική κοινότητα Στρατωνίου του Δήμου Αριστοτέλη». Η εκτέλεση των εργασιών του έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. 

Οι γερμανοτσολιάδες "κανιβαλίζουν" !


Ανθρωποθυσίες...


ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ….

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Το τραγούδι έλεγε «μην ξεχνάς τον Ωρωπό.
Ο σημερινός λαός, έχει πάρα πολλά τα οποία ΔΕΝ δικαιούται να ξεχάσει, γιατί σήμερα, το 2013, ξανά ζει «στην τυραννία, στο σκοτάδι το πυκνό».
Και το σκοτάδι είναι τόσο πυκνό, τόσο βαθύ, που δεν πρόκειται να διαλυθεί ούτε σε τριάντα χρόνια.
Σήμερα, θα δούμε τι έγραψε «τότε» ο δημιουργός, και πόσο επίκαιρο είναι σήμερα, γιατί και τότε, αλλά και τώρα, οι ΨΕΥΤΕΣ είναι οι ίδιοι, λένε και κάνουν τα ίδια.

Τουρισμός και Χαλκιδική

Το 2013 ήταν για τη Χαλκιδική μια καλή χρονιά, διορθώνοντας την πτώση του 2011 – 2012 και παρουσιάζοντας  αύξηση 10% στις διανυκτερεύσεις και 7% στα συνολικά έσοδα. Στις 160 ημέρες που διαρκεί επίσημα η σαιζόν, τα περισσότερα καταλύματα είχαν πληρότητα τις 135 μέρες.
Όλες οι αγορές παρουσίασαν αύξηση, ιδιαίτερα αυτές της Ρωσίας , Ουκρανίας, Σερβίας, Γερμανίας. Από τις νέες αγορές, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Τουρκία και Ιταλία είχαν επίσης ανοδικές τάσεις. Χαρακτηριστικό της χρονιάς είναι ότι οι μισές αφίξεις προήλθαν από τον οδικό τουρισμό όχι μόνο από τα Βαλκάνια αλλά και από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Σε σύνολο 500.000 επισκεπτών, οι 250.000 κινήθηκαν με αυτοκίνητο.

Θεσσαλονίκη: Πολιτική εκδήλωση - συζήτηση


Πολύγυρος: Διακοπή δίκης για επεισόδια σε διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης χρυσού

Διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου 14 ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια τον περσινό Οκτώβρη στο δάσος του Κακάβου στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την εξέταση των πρώτων αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας. Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε λόγω απουσίας τριών εκ των μαρτύρων αστυνομικών, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν μετά την επανέναρξη της διαδικασίας.

ΘΥΕΛΛΑ Στανού - ΝΙΚΗ Πολυγύρου


ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ...


Πολύγυρος: εκδηλώσεις στην αίθουσα "Χώρος Τεχνών"


Στον όμιλο Μεντεκίδη τελικά η έκταση στον Άγιο Ιωάννη Νικήτης Σιθωνίας

Το ΤΑΙΠΕΔ απεδέχθη την νέα προσφορά των 9,61 εκατ. ευρώ (8.5 εκ. η πρώτη) της κατασκευαστικής
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 21-11-13 και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου εμπειρογνωμόνων, απεδέχθη ομόφωνα τη βελτιωμένη προσφορά των κ.κ. Ιωάννη και Γεώργιου Μεντεκίδη, ύψους 9,61 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση συνολικής επιφάνειας περίπου 253 στρεμμάτων του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας της Χαλκιδικής, ολοκληρώνοντας έτσι τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Καραβάνι αλληλεγγύης & ενημέρωσης