Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΝΟΔΕ Χαλκιδικής: Εκλογές για την ανάδειξη των υπευθύνων των δέκα θεματικών τομέων δράσης

Στις 24 Νοεμβρίου 2013 και κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00, στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής στον Πολύγυρο θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των υπευθύνων δέκα θεματικών τομέων δράσης που θα συμμετέχουν στη νέα Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ που διατηρούν μία από τις ιδιότητες των θεματικών τομέων (Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας, Μισθωτών, Πολιτισμού, Αγροτικού, Κοινωνικής Πολιτικής, Δικαιοσύνης, Επαγγελματοβιοτεχνών, Υποδομών).

Όντως, είναι αποστασία!

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Κάθε μέρα που περνάει (μέρα κατά την οποία προστίθενται νέοι άνεργοι, νέα απελπισία, νέα αδιέξοδα για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού) οι απαρτίζοντες το ασθμαίνον πολιτικό σκηνικό, πασχίζουν να οξυγονωθούν με τρόπους που τους καθιστoύν όλο και πιο θλιβερούς. Από χτες, μάλιστα, σε συνεπικουρία με τους τηλεβόες που καθορίζουν το πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης – και την ώρα ακριβώς που δίνονταν τα χέρια μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για νέα μέτρα, για νέους φόρους , για νέα επέλαση κατά των ασφαλιστικών Ταμείων - επιδίδονται στην προσπάθεια η πολιτική ζωή να περιστραφεί γύρω από θεωρίες… αποστασίας.

«Τα Νέα»: Ο Λι Βαν Κλιφ (και Αρπλς) του καθεστώτος

Στα γουέστερν ο ξεχωριστός εκτελεστής συμβολαίων, ο πρώτος των πρώτων, ο Λι Βαν Κλιφ, που λέει ο λόγος, είναι αυτός που δέχεται να κάνει όσα αρνούνται να κάνουν οι άλλοι. Ό, τι πιο βρώμικο, ό, τι πιο αμαρτωλό, ό, τι πιο σιχαμένο, χωρίς τύψεις στο νου, χωρίς τρέμουλο στο χέρι, χωρίς φόβο Κυρίου στην καρδιά.
Στα γουέστερν ο πρώτος εκτελεστής είναι ο Λι Βαν Κλιφ. Στην πραγματική ζωή ο Λι Βαν Κλιφ, με ολίγη από Αρπλς, είναι ΤΑ ΝΕΑ, η εφημερίδα που δέχεται να εκτελέσει τα συμβόλαια που αρνούνται να εκτελέσουν οι άλλοι. Ό, τι πιο βρώμικο, ό, τι πιο αμαρτωλό, ό, τι πιο σιχαμένο, χωρίς τύψεις στο νου, χωρίς τρέμουλο στο χέρι, χωρίς φόβο Κυρίου στην καρδιά. Και το κάνουν με επιμέλεια και πάθος, ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να επέλθει το αποτέλεσμα που επιθυμεί το εκάστοτε αφεντικό. Κι είναι πολλά τα αφεντικά πανάθεμά τα.

Ανακοίνωση Δασαρχείου Πολυγύρου για δικαιούχους καυσοξύλων

Από το Δασαρχείο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι όσοι κάτοικοι της Δ.Ε. Πολυγύρου είναι δικαιούχοι καυσοξύλων για το έτος 2013 μπορούν να προσέλθουν στο Δημαρχείο με την αστυνομική τους ταυτότητα την Τρίτη 26/11/2013, την Τετάρτη 27/11/2013 και την Πέμπτη 28/11/2013, από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. για να πληρώσουν το ανάλογο ποσό.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ (ΔΡΥΣ): Συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, ανάπηροι με ποσοστό 67% και άνω, στρατευμένοι οικογενειάρχες 64,32 ευρώ (4 χωρικά)
Δείτε τη λίστα των δικαιούχων ΕΔΩ

Δήμος Αριστοτέλη: Δόθηκε σε χρήση η νέα γεώτρηση στη θέση «Αμπελούδια» Παλαιοχωρίου

===Δόθηκε σε χρήση η νέα γεώτρηση στη θέση «Αμπελούδια» Παλαιοχωρίου.
===Αυξάνεται σημαντικά η ποσότητα του πόσιμου νερού στο Παλαιοχώρι.
===Τοποθετήθηκε η εγκατάσταση φίλτρανσης αποσιδήρωσης και απομαγγανίωσης του νερού τηs νέαςγεωτρήσεως .
Ολοκληρώθηκε η ηλεκτροδότηση και η εγκατάσταση συγκροτήματος φίλτρανσης του νερού, της νέας γεωτρήσεως «Αμπελούδια» της τοπικής κοινότητας του Παλαιοχωρίου .
Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε, μέσω ενοικίασης της εγκατάστασης από εξειδικευμένη τεχνική εταιρία.

Αντικαταστάθηκε ο παραιτηθείς Δ.Σ. στο Δήμο Ν. Προποντίδας


Η αξιοπρέπεια του βουλευτή...

"...τον βουλευτή τον θέλουμε αξιοπρεπή... Υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν να ζήσουν" (Γ.Καλαντζής, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων)
Κι εμείς τον θέλουμε αξιοπρεπή, η διαφορά μας είναι ότι εμείς θέλουμε κι όλους τους συνανθρώπους μας αξιοπρεπείς! 
Εσείς, τουλάχιστον με τις πράξεις σας, αποδεικνύεται ότι δεν επιθυμείτε την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων σας! 
Με την πολιτική σας και τα μνημόνιά σας εξαθλιώσατε την κοινωνία!  

Πόσα παίρνει κάθε βουλευτής

Με βάση τα στοιχεία από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής
Αναλυτικά στοιχεία για τις βουλευτικές αποδοχές έδωσε στην δημοσιότητα η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής μετά από εντολή του προεδρείου που επιθυμεί να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και των διαφόρων επιδομάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα χρήματα που λαμβάνει μηνιαίως κάθε βουλευτής στο χέρι κυμαίνονται από 7644,79 ευρώ εως 8178,79 ευρώ ανάλογα με την εκλογική του περιφέρεια. Στα συγκεκριμένα ποσά όμως δεν έχει συμπεριληφθεί και η αποζημίωση για την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές (75 ευρώ ανά συνεδρίαση).

Η Δίκη των 14 για την 21/10/2012. Μια μέρα που η αστυνομική βία πήρε σάρκα και οστά στη Χαλκιδική.

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Στις 21 Οκτωβρίου 2012, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι περπάτησαν 8 χιλιόμετρα μέσα στο δάσος του Κακάβου, σε μια πορεία φόρο τιμής στο βουνό που του ΄λαχε να γίνεται βορά των χρυσοθήρων. Την ανατριχιαστική σιωπή και την αρμονία της φύσης κατέστρεψε η στρατιά πάνοπλων αστυνομικών, που δεν αρκέστηκαν στην παραφωνία της παρουσίας τους μέσα στο δάσος. Εξαπέλυσαν απίστευτης βίας επίθεση στους διαδηλωτές, με ανθρωποκυνηγητό χιλιομέτρων, ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, χημικά, σπάζοντας τζάμια αυτοκινήτων και κόκαλα ανθρώπων. Με λύσσα που δεν δικαιολογείται με την κοινή λογική – και που σόκαρε ακόμη και κάποιους αστυνομικούς – οι άντρες των ΜΑΤ χτύπησαν ηλικιωμένους, κακοποίησαν συλληφθέντες, κυνήγησαν αλλόφρονες τον κόσμο που οπισθοχωρούσε.

ΚΟΥΦΑΛΕΣ...