Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την έλλειψη δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάς της Π.Ε. Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Έλλειψη δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάς της Π.Ε. Χαλκιδικής.
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι γονείς και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς Π.Ε. Χαλκιδικής, εξαιτίας της έλλειψης δασκάλου στην Ε΄ τάξη. 
Συγκεκριμένα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι 22 μαθητές της Ε΄ τάξης, έχουν κάνει μαθήματα μόλις λίγων εβδομάδων, καθώς η δασκάλα τους έφυγε με απόσπαση σε άλλο σχολείο, ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα οι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα μικρότερων τάξεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον προϋπολογισμό 2014 της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας

Η παρέμβαση του Γιάννη Ζιώγα επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Έγκριση προϋπολογισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οικονομικού έτους 2014».
Θέλουμε και φέτος ως «Λαϊκή Συσπείρωση» να τονίσουμε ότι οι προϋπολογισμοί των δήμων και των περιφερειών όχι μόνο έχουνε μια άμεση σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, που πολιτικά έχει συνδιαμορφωθεί από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά εντάσσεται πλήρως και στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στήριξης μέχρι το 2016 και στις ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν την τοπική διοίκηση σε βάθος τριετίας, οι οποίες επιταχύνουν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Στρατώνι - Ν. Πλάγια (10-11-2013)


ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...


Τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση

ΑΥΓΗ-Κύριο Άρθρο
Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση από την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλιώς είχε σχεδιάσει τον ενταφιασμό της δημόσιας τηλεόρασης, διαφορετικά είχε μεθοδεύσει να περάσει στα μουλωχτά το "δωράκι" στη διαπλοκή με τις άδειες των ψηφιακών καναλιών. Από το πρωί, μετά την αστυνομική εισβολή στην ΕΡΤ, με τους υπουργούς κρυπτόμενους, ανέλαβαν ρόλο εισαγγελέα ο Βορίδης, ο Κεδίκογλου και διάφοροι άλλοι. Προσπάθησαν να εμφανίσουν το σκάνδαλο της ΕΡΤ ως πρόβλημα διασάλευσης της δημόσιας τάξης και παραβίασης της δημόσιας ιδιοκτησίας. Δηλαδή επιχείρησαν να ευτελίσουν ένα κεντρικό πρόβλημα δημοκρατίας, αυτό που αφορά την ενημέρωση και τον πολιτισμό, σε θέμα... "ανακατάληψης", τύπου Βίλλας Αμαλία!

Δ. Χατζησωκράτης: Δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

"Εμείς δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας, γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας με την κίνηση αυτή συσπειρώνει την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ." (Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ)

Είδες το "γελαστό παιδί" ;


Καμμένος με αφορμή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

"Οι θεατρινισμοί και οι μπαλωθιές για την τιμή των όπλων τελείωσαν, οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να απαντήσουν με την ψήφο τους εάν συναινούν στη δήμευση των σπιτιών και των χωραφιών των Ελλήνων που απαιτεί η τρόικα, καλούνται να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι στην άφεση αμαρτιών των εγκλημάτων που διέπραξαν πολιτικοί όπως η υπόθεση των υποβρυχίων, η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων και η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο.