Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Δ. Βαρνάβας: Οι αποτυχημένοι πολιτευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, γίνονται διοικητές νοσοκομείων

Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες επιστήμονες ικανοί ν΄ αναλάβουν τη διοίκηση των Νοσοκομείων ο «αξιοκράτης» υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης διόρισε ως διοικητές Νοσοκομείων ανθρώπους που ως μόνο προσόν έχουν τον τίτλο του αποτυχημένου πολιτευτή της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα η αναλογία 3 κομματικά εγκάθετοι της ΝΔ προς 1 του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας πως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης αντιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία της χώρας ως λεία και τη διανέμουν με όλους τους κανόνες που επικρατούν στο βασίλειο των αρπακτικών.

Πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ: Επίτηδες το κάνουν;

Την ώρα που λίγος κόσμος για τις απαιτήσεις της στιγμής βρισκόταν έξω από την ΕΡΤ και ένα πικρό “γιατί” θα έπρεπε να τεθεί απαιτητικά και να δοθούν απαντήσεις, έσκασε η είδηση της πρότασης μομφής που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βεβαίως κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να αποφασίζει τη συγκυρία στην οποία υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις να κλιμακώσει μια κοινοβουλευτική αντιπαράθεση. Παραμένει ερώτημα αν έχει κάποιο νόημα μια τέτοια κοινοβουλευτική αντιπαράθεση που διαιωνίζει όρους επικοινωνιακής, τηλεοπτικής και επιφανειακής πολιτικής. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι οι "κοινοβουλευτικές αυταπάτες". Κάθε μέσο πάλης πρέπει να χρησιμοποιείται και η πρόταση μομφής είναι ένα από αυτά. Μικρό, συνήθως αναποτελεσματικό, αλλά πάντως υπαρκτό.

Από την Cochabamba της Βολιβίας για την Χαλκιδική, στην αγαπημένη μας Ελλάδα.

Προς τους άνδρες και τις γυναίκες, τη νεολαία, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, προς όλους τους απλούς και εργατικούς ανθρώπους της Χαλκιδικής.
Προς όλους αυτούς και αυτές που εδώ και εκατοντάδες χρόνια συνυπάρχουν μεταξύ τους με ειρήνη, με αδελφοσύνη, με ισότητα, ως βασικές αξίες για την καθημερινή οικοδόμηση της χαράς και της ελπίδας, καθώς και μιας μόνιμης αρμονικής σχέσης με την Πατσαμάμα, τη Μητέρα Γη.
Σε όλους εσάς, που είστε σαν εμάς, εδώ στην Κοτσαμπάμπα, στη Βολιβία, σας λέμε σήμερα ότι δεν είστε μόνοι, είμαστε μαζί σας, γιατί ο αγώνας για τη ζωή, για τη γη, για την χαρά, για τα όνειρά μας, είναι αγώνας όλων των λαών, ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια στις πολυεθνικές, ενάντια στις κυβερνήσεις που ξεπουλούν τον τόπο μας, ενάντια στην αλαζονεία των ισχυρών, ενάντια στη λεηλασία των κοινών.

Τραγική η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου!

Κλικ για μεγέθυνση εγγράφου
Διαβάστε έγγραφο του Προϊστάμενου Χειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, προς το Διοικητή του Νοσοκομείου, για να αντιληφθείτε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής (και σίγουρα όχι μόνο!).

==="...τα ράμματα Νο 2 &Νο 1 ... έχουν τελειώσει" !
==="...τελειώνουν τα ράμματα Νο 0" !
==="...τα αδιάβροχα χειρουργικά πεδία ...τα σεντόνια ... εξαντλήθηκαν" !
==="... πάρετε απόφαση αν θα μπαίνουν χειρουργεία ή όχι" !!!

-Ο Θεός να μας έχει καλά γιατί κατά Άδωνη: "δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία" !!!

Υπενθύμιση: Στις 9 του Νοέμβρη θα συναντηθούμε στη Θεσσαλονίκη σ’ ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, διεκδίκησης και αλληλεγγύης.

Στις 9 του Νοέμβρη όλοι στη Θεσσαλονίκη σ’ ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, διεκδίκησης και αλληλεγγύης.
Εμείς, οι άνθρωποι του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, απευθυνόμαστε γι άλλη μια φορά σε εσάς, τους συμπολίτες μας, συναγωνιστές μας, συνανθρώπους μας.
Στην Ελλάδα σήμερα συντελείται ένα έγκλημα. Με αφορμή την οικονομική κρίση, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η δημοκρατία, η ελευθερία του λόγου, η ποιότητα ζωής γίνονται θυσία στο βωμό επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών φιλοδοξιών κι ενός νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, που στην Ελλάδα δίχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπό του.
Στη Χαλκιδική, βιώνουμε εδώ και καιρό την πολιτική της “σωτηρίας της χώρας με κάθε κόστος”. Με κόστος ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα, φυσικό περιβάλλον.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Όλοι στη διαδήλωση το Σάββατο 9/11 στη Θεσσαλονίκη

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά - Ο αγώνας συνεχίζεται!
Όλοι στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο , 9/11 στις 11 πμ στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Από τη μια μεριά ο θαυμαστός κόσμος των πολυεθνικών, των διεθνών κερδοσκόπων, των ντόπιων μεγαλοεργολάβων, των καναλαρχών και του πολιτικού τους προσωπικού, η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα μνημόνια της εξαθλίωσης, το ξεπούλημα της χώρας και της ακραίας κρατικής καταστολής.
Από την άλλη όλοι εμείς, εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι, ο λαός της Χαλκιδικής, που επιμένει και συνεχίζει να αγωνίζεται, παρά τις φυλακές, τις δίκες, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, για τη ζωή του, τον τόπο του, τη γη και την ελευθερία.

ΚΚΕ: Η «αναδιαπραγμάτευση» των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έγινε «συμμόρφωση» και η «κατάργηση του μνημονίου» του ΣΥΡΙΖΑ έγινε «αναδιαπραγμάτευση».

Είναι σε εξέλιξη σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση να επιβάλει τις αξιώσεις των μονοπωλίων και της ΕΕ και να περάσει δια πυρός και σιδήρου τις αναδιαρθρώσεις, τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη φοροληστεία, τα άλλα μέτρα που έρχονται. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έδωσε μια πρώτη απάντηση χτες στα νέα αυτά μέτρα, οργανώνει -μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, απειλών και ΜΑΤ- την πάλη του καθημερινά στους τόπους δουλειάς. Συζητά, προβληματίζεται πώς θα ανασυνταχθεί για να μπορέσει να βάλει πιο αποφασιστικά αυτή τη φορά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Συνδικαλιστικό "κύκνειο άσμα" του Βαρνάβα;

Εκλογές έγιναν, στις 4 Νοεμβρίου 2013, στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Χαλκιδικής.
Ψήφισαν 77 μέλη του συλλόγου και βρέθηκαν: 70 έγκυρα, 7 άκυρα.
Αυτό που έκανε εντύπωση στα αποτελέσματα ήταν ο μικρός αριθμός ψήφων του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ  Δημητρίου Βαρνάβα σε σχέση με τον πρώτο εκλεγμένο στο Διοικητικό Συμβούλιο δημιουργώντας το εύλογο ερώτημα: μήπως είναι και το συνδικαλιστικό "κύκνειο άσμα" του Βαρνάβα;
Τα αποτελέσματα των εκλογών:

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την Παρασκευή 15/11 και Σάββατο 16/11/2013 στην Νικήτη του Δήμου Σιμωνίας θα τελεσθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ.
Την Παρασκευή 15/11και ώρα 4:45 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων στο νέο Ιερό Ναό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ο Όρθρος των Εγκαινίων.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Λόγω της έκτακτης κατάθεσης μομφής εναντίον της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ, η προγραμματισμένη για την Κυριακή 10/11/13, εκδήλωση - ομιλία του Ευκλ. Τσακαλώτου στα Ν. Μουδανιά, αναβάλλεται.

Η αλητεία των "παρόχων" ΥΓΕΙΑΣ


Σαν ασφαλισμένος του ΙΚΑ περίμενα σχεδόν 2 μήνες να πραγματοποιηθεί το ραντεβού μου με γιατρό του ΕΟΠYΥ. Τελικά (ως εκ θαύματος ζωντανός, αλλά σε άσχημη κατάσταση) τα κατάφερα σήμερα. 
Ο γιατρός μου έγραψε αιματολογικές εξετάσεις, που έπρεπε να γίνουν άμεσα.
Πήγα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στα γνωστά συμβεβλημένα Ιδιωτικά διαγνωστήρια (Βιοιατρική-Euromedika κ.λ.π.) όπου έμαθα τα άσχημα νέα.
Από σήμερα αποφάσισαν επίσχεση εργασίας επ' αόριστον (χωρίς άλλες λεπτομέρειες), και δεν δέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ. 

Χούντα με στολή

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω η τρομοκρατία! Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

Η κυβέρνηση  της εξαθλίωσης του λαού και της υποταγής στους  ιμπεριαλιστές ξανακτύπησε. Αξημέρωτα με ΜΑΤ εισέβαλε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και το κλείδωσε με αλυσίδες και χειροπέδες, αφού έδιωξε με χημικά τους εργαζόμενους και όσους τους συμπαραστέκονταν. Δεν τους έχει απομείνει τίποτε άλλο, παρά μόνο η βία και η ανοικτή τρομοκρατία για να επιβάλουν την πολιτική τους. Μια πολιτική που υπηρετεί μια μικρή μειοψηφία, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους ξένους τοκογλύφους, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ποδοπατά τα δικαιώματα, την ζωή και την αξιοπρέπεια της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.

Δήμος Αριστοτέλη: Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

===Συνεχίζεται και αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

===Παρατείνεται η λειτουργία ενός σημαντικού θεσμού Κοινωνικής Φροντίδας που υλοποιείται από τους Δήμους.
Ψηφίστηκε από την Βουλή διάταξη που εισηγήθηκε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για τη συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι.»

Έξω τα ΜΑΤ - Κάτω η κυβέρνηση! Η ΕΡΤ θα μείνει ανοιχτή να γίνει η φωνή του κάθε αγωνιστή !

Μέσα στο  πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, τα ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης  μπήκαν απόψε  στις 4.20’ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο. Πρωτοφανή ανακλαστικά έδειξε ο κόσμος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης της, που κατά εκατοντάδες έτρεξε αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ- να περιφρουρήσει τη δημόσια περιουσία. Αφού προετοίμασαν μεθοδικά το κλίμα με απειλές, ‘τροχειοδεικτικά’ δημοσιεύματα και μπαρούφες για αστοιχείωτους περί δήθεν επικίνδυνης ακτινοβολίας, χτύπησαν σήμερα τη φωνή που ενημερώνοντας αδιάλειπτα επί πέντε μήνες και έδειχνε ταυτόχρονα στην πράξη τον άλλο δρόμο.

ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ...


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Δ. ΦΛΟΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Δ. ΦΛΟΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ” (ΑΡ. ΜΕΛ. 335/02), προϋπολογισμού 7.822,800 €, εντάχθηκε στο Ε.Π. “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”, σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ. 180905/3-8-2010 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υ.Π.Ε.Κ.Α. Στη συνέχεια, δημοπρατήθηκε στις 14-12-2010, και υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεσή του στις 11/7/2013, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμό 335/02 μελέτη της Δ.Τ.Υ. Δήμου Ν. Προποντίδας.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για ναρκωτικά σε χωριό του Δήμου Πολυγύρου

Κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και ηρωίνη, καθώς και συσκευασίες με λαθραίο καπνό
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού που αναζητείται, για πώληση ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν την 05.11.2013, το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί ηλικίας 39 και 55 ετών, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Tα ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ

Χούντα και παραλλαγή

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της

Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου. Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.