Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Όχιιιιιι ...

...μη μας το κάνετε αυτό! Τα συνηθίσαμε και τα θέλουμε... "πρεζόνια" μας κάνατε!

Αντιφασιστική πικετοφορία στον Πολύγυρο

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η διαπλοκή της με επιχειρηματικά συμφέροντα, με βρώμικους κύκλους, με μαφιόζους και εγκληματικά κυκλώματα, η διαπλοκή της με τον σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής δεν είναι τυχαία γεγονότα. Ανάλογα έδρασαν όλες οι ναζιστικές-φασιστικές συμμορίες σε όλο τον κόσμο. Όπως οι ναζιστές σφαγείς του Χίτλερ, όπως οι φασίστες δολοφόνοι του Μουσολίνι. Οι φασίστες χρυσαυγίτες οργανώνονται και εκπαιδεύονται για να δρουν ενάντια στον λαό, τη νεολαία και τους αγώνες τους.

Αγρυπνίες στο Μετόχι Οσίου Γρηγορίου στο Νέο Μαρμαρά


Κ. Γκοντίνος: "Έχουμε μπλέξει, έχουμε μια δημοτική αρχή-υπηρέτη της Ελληνικός Χρυσός που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων"

Ακούστε τη συνέντευξη, από το stokokkino.gr, στη συνέχεια της ανάρτησης:

Γιάννης Ζαμπετάκης, επίκουρος καθηγητής χημείας τροφίμων του ΕΚΠΑ: "Οι άνθρωποι στη Χαλκιδική πίνουν νερό με αρσενικό"

Ακούστε τη συνέντευξη, από το stokokkino.gr, στη συνέχεια της ανάρτησης:

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση-Συζήτηση: "Ο φασισμός σήμερα: όψεις-προσεγγίσεις-αντιστάσεις"


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ...


Βινύλιο - Πολύγυρος: Μαρία Άρνη - Θάνος Πατραλέξης


Ιερά πανήγυρις Αγίου Δημητρίου - Λεύκο Πολυγύρου


Ηλεκτρονικό γκάλοπ με την ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Ξεκινάμε σήμερα ένα ηλεκτρονικό γκάλοπ μέσω του ιστολογίου μας.
Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μιας τέτοιας μέτρησης αλλά εκτιμούμε ότι δεν θα βρεθεί κανένας κουτοπόνηρος να προσπαθήσει να αλλοιώσει το αποτέλεσμα! 
Ούτως ή άλλως και οι άλλες "μεγάλες" μετρήσεις δεν είναι και περισσότερο αξιόπιστες απ' αυτή που κάνουμε εμείς!
Πάμε και ...καλό βόλι!

Παρέμβαση Γιάννη Δριβελέγκα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης "Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων κατάδικων και κρατουμένων σε άδεια"

Ερώτηση Ε.Καρανάσιου για κατασχέσεις επιδοτήσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς

O Ε. Καρανάσιος συνυπέγραψε μια ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους Υπουργό Οικονομικών  με θέμα: Κατασχέσεις επιδοτήσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς
 Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το δημόσιο. Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη του Δημοσίου να εισπράξει τις οφειλές που του αναλογούν, αλλά  δεν μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να παρέχεται μια ελάχιστη προστασία στις αγροτικές οικογένειες για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών τους αλλά και τη λειτουργία των αγροτικών επιχειρήσεων τους.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ: «Η ελληνική κοινωνία πιέζεται υπερβολικά»

"Τα θέματα του πετρελαίου θέρμανσης και της φορολογίας των αγροτεμαχίων-οικοπέδων ενδιαφέρουν όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία πιέζονται υπερβολικά. Είναι θέματα για τα οποία η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει με καθαρό τρόπο τη θέση, το μήνυμα των βουλευτών και αυτό πράξαμε με την κατάθεση των ερωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Το λάθος της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής!

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, εορτάστηκε η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα στον Πολύγυρο.
Την ημέρα εκείνη δεν εκφωνήθηκε πανηγυρικός και το θέμα σχολιάστηκε από εμάς ΕΔΩ ή όπως φαίνεται στην εικόνα αριστερά.
Αναγνώστης μας (προφανώς γνώστης της όλης διαδικασίας, κατ' εκτίμησή μας) και στην προσπάθειά του να "καλύψει" (;) την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής για την μη εκφώνηση του πανηγυρικού, ως αρμόδιο φορέα για τον εορτασμό, σχολίασε αντιγράφοντας με πλήρη ακρίβεια το μέρος της πρόσκλησης για τον εορτασμό που αφορούσε τον πανηγυρικό της ημέρας (!!!) όπου και αναφέρεται συγκεκριμένο Σχολείο και το όνομα συγκεκριμένης εκπαιδευτικού ως ορισμένης για την εκφώνηση του πανηγυρικού! 

Δήμος Ν.Προποντίδας: Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Ν. Τενέδου του Δήμου Ν. Προποντίδας

Στις 3/12/2013 δημοπρατείται το έργο αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης Ν. Τενέδου του Δήμου Ν. Προποντίδας, προϋπολογισμού 685.000 €.
Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης του οικισμού Νέας Τενέδου του Δήμου Νέας Προποντίδας, με την πρόταση ενός νέου διευρυμένου εσωτερικού δικτύου και τη διαστασιολόγηση των αγωγών από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς. Οι αγωγοί αυτοί είναι ανθεκτικότεροι, παρουσιάζουν πολύ μικρότερες τριβές και απώλειες και επιπλέον είναι πολύ καλύτεροι από την άποψη της υγιεινής και της ποιότητας του πόσιμου νερού.

O παραλογισμός του ΟΑΕΕ

Είμαστε περίπου 400.000 οφειλέτες, ασφαλισμένοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ στον ΟΑΕΕ (σε όλη την Ευρώπη υπάρχει η ελεύθερη βούληση επιλογής Ταμείου που σήμερα αδυνατούμε να πλήρώσουν τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές μας εισφορές (900,00 €το δίμηνο και αυτό όχι γιατί δεν θέλουμε αλλά γιατί πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Επιπλέον όλοι εμείς είμαστε ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ αφού από το πρώτο δίμηνο αδυναμίας καταβολής των εισφορών μας, ο ΟΑΕΕ έχει ΔΙΑΚΟΨΕΙ την παροχή για τον κλαδο ασθενείας (ασφράγιστα βιβλιάρια για τον γιατρό )αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΕΙ τις εισφορές για τον κλάδο ασθενείας (200,00 €και μάλιστα ΕΝΤΟΚΩΣ με 8,50%!!!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2013 – ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ

Το 2013 ήταν για τη Χαλκιδική μια χρονιά που θύμιζε προηγούμενες δεκαετίες. Ο οδικός τουρισμός αυξήθηκε, οι πτήσεις έφεραν εθνικότητες ξεχασμένες για πολλά χρόνια, ο ξένος τύπος ανακάλυψε τη διαχρονική γοητεία του ‘Ήλιος & Θάλασσα’ και ο Οκτώβριος ξανάγινε μήνας διακοπών παρατείνοντας τη σαιζόν κατά 10 ημέρες. Ήταν μια καλή σαιζόν, κυρίως επειδή έδωσε μηνύματα συνέχισης της ανοδικής πορείας του τουρισμού. Ο εισερχόμενος τουρισμός αυξήθηκε κατά 10% σε διανυκτερεύσεις και κατά 7% στα έσοδα σε σχέση με πέρυσι.

Ο Θύμιος στη Συκιά...


ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί μιας τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, την οποίανπροτείνει και υπερψηφίζει είναι πρωτοφανής.
Εξέφρασα στα όργανα του Κόμματος, μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, την ριζική μου διαφωνία στην συμπερίληψη της“τρομορύθμισης” του άρθρου 187Α στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης Κομμάτων.
Ψήφισα αυτή την τροπολογία κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, παρά τη ριζική μου διαφωνία με αυτήν, μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το Μνημονιακό μπλόκ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη φάση,

Προς μνημονιακομανιακούς βουλευτές: Οδηγός επισκέψεων σε ΚΑΠΗ


Μία Κουτσούμπα που έβαλε τους μνημονιακομανιακούς στη ...θέση τους

Με λυμένα όλα τα προβλήματα του λαού πρέπει να τελειώνουμε και με τις υπόλοιπες δεσμεύσεις (σε ποιους;)

Δριβελέγκας: "Ανέλαβα μία δέσμευση και θα την τελειώσω"
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας μίλησε για τη νέα αναβολή στη συζήτηση για τα χρέη του ΠΑΟΚ.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" για τη νέα αναβολή στη συζήτηση για τα χρέη του ΠΑΟΚ.
"Ο ίδιος ο Στουρνάρας μου είχε υποσχεθεί ότι την Δευτέρα θα απαντούσε. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήγα στην Αθήνα για να είμαι στην Βουλή. Με το που έφτασα στο αεροδρόμιο με ενημέρωσαν πως όλες οι επέρωτήσεις για τον Στουρνάρα δε θα απαντηθούν λόγω κωλύματος του υπουργού" είπε αρχικά και πρόσθεσε: