Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Για διασκέδαση στον Πολύγυρο

Δραστηριότητα Ευθύμη Καρανάσιου

Στο πλαίσιο των συνεχών περιοδειών του στη Χαλκιδική, ο Βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος επισκέφθηκε τη Συκιά την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013.
Επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ, όπου συναντήθηκε με μέλη με τα οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από τα επίμαχα θέματα που απασχολούν τους ηλικιωμένους στην καθημερινότητα τους.
Στη συνάντησή του με τον εφημέριο της ενορίας και την εκκλησιαστική επιτροπή, ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πνευματική και κοινωνική δράση της τοπικής εκκλησίας αλλά και για την πορεία των εργασιών που χρηματοδοτεί το υπουργείο Πολιτισμού για την ανακαίνιση και ανάδειξη του ιστορικού και επιβλητικού ναού του Αγ. Αθανασίου.

Συνταγματικοί τοξότες με πολλαπλές στοχεύσεις!

Του Τάσου Κανταρά*
Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, που το σύστημα επιχειρεί μια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα θεμιτά και αθέμιτα. Οι εξελίξεις δείχνουν έναν προετοιμασμένο και μελετημένο σχεδιασμό, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ένα σχέδιο πολλαπλών στοχεύσεων. 
1. Η κυβέρνηση με την επίδειξη πυγμής στην υπόθεση Χ.Α, θέλει να προβάλλει την εικόνα ενός ισχυρού-σιδερένιου κράτους και να στείλει μήνυμα, πως θα αντιμετωπίσει με τα ίδια νομικά μέσα και την αντίστοιχη ταχύτητα, όλες τις δικαιολογημένες κοινωνικές αντιστάσεις που αναπτύσσονται( καταλήψεις μαθητών, αντιδράσεις κατοίκων Ιερισσού, εργαζομένων στην υγεία κλπ). Θέλει να σπείρει το φόβο, να επαναφέρει στις μνήμες άλλες εποχές, να καταβάλλει το φρόνημα των αγωνιζόμενων λαϊκών στρωμάτων, να αναστείλει κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, που άρχισαν να αναπτύσσονται, ιδιαίτερα μετά τη ΔΕΘ. 

Η πρώτη συνάντηση της νεολαίας της Χαλκιδικής. Δευτέρα 21-10-2013

Πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματισθεί  τη Δευτέρα 21 Οκτ. 2013 στις 8 το βράδυ  η πρώτη συνάντηση νέων  της  Χαλκιδικής στην Εστία του Παγχαλκιδικού  Συλλόγου, προκειμένου να εξετασθεί  η πρόταση της ίδρυσης στους κόλπους του Συλλόγου τμήματος νεολαίας που λείπει από την οντότητά του. . Στην πρόσκληση . Παρά τη δημοσιότητα,  ο αριθμός των νέων που προσήλθαν δεν ήταν ο αναμενόμενος. Όμως ήταν αρκετοί-ές για να δημιουργηθεί η μαγιά για την συγκρότηση του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ του ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΑΠΟΛΛΩΝ Αρναίας


«Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις»!

Του Νίκου Μπογιόπουλου 
Τους λες ότι τα ναζιστικά αποβράσματα – εκείνα που αν ήταν λίγο «σοβαρότερα» θα τα έκαναν κυβερνητικούς εταίρους (!) - έχουν βγει στους δρόμους και δολοφονούν. Κι εκείνοι σου απαντούν: Ναι, αλλά και οι άλλοι διαδηλώνουν και παρακωλύουν την κυκλοφορία…

Τους λες ότι η ανοχή τους συνιστά εκτροφείο Ταγμάτων Εφόδου μαχαιροβγαλτών κι εκείνοι απαντούν: Ναι, αλλά και οι άλλοι «διασαλεύουν τη νομιμότητα» διότι… απεργούν!
Τους λες ότι «ο νόμος και η τάξη» τους ισοδυναμεί με βιασμό μιας ολόκληρης κοινωνίας και μάλιστα με βιασμό που συντελείται την ίδια στιγμή που η κοινωνία βουλιάζει κάπου ανάμεσα στην φτωχοποίηση, στην καταστροφή, στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία. Κι εκείνοι σου απαντούν:

ΟΠΕΑΝ 26/10: Γιορτή τσίπουρου


Χειμερινή ώρα από την Κυριακή

Μία ώρα πίσω θα γυρίσουν τα ρολόγια την την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα ισχύει η χειμερινή ώρα.
Στις 4:00 τα ξημερώματα οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3:00
Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Η ΥΓΕΙΑ "ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ"

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Τελικά ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που παρακολούθησαν την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου το βράδυ της δευτέρας 21/10.
Καλεσμένος του ήταν ο Υπουργός «υγείας» και κοινό εκπρόσωποι γιατρών, φαρμακοποιών, και λοιπών φορέων.
Ο κόσμος, περίμενε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και όχι αοριστολογίες και παινέματα του υποτιθέμενου «κυβερνητικού έργου», αλλά δυστυχώς, όχι μόνο δεν πήρε απαντήσεις, όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε το μονιμως θολό τοπίο της υγείας, μπερδεύτηκε, απογοητεύθηκε, και εξοργίστηκε ακόμα περισσότερο κάτι που φάνηκε από το ίδιο βράδυ τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που βομβάρδισαν στην κυριολεξία με ερωτήσεις προς τον υπουργό τη σελίδα της εκπομπής, όσο και από τα διάφορα topics στη συνέχεια.

Αποτελέσματα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’ ΕΚΑΣΧ
Ανδρών- 1η Αγωνιστική
 Γαλάτιστα 55
Πολύγυρος 72
Διαιτητές: Θωμόπουλος-Αναστασιάδης
Δεκάλεπτα:18-15,30-33,40-46,55-72
Γαλάτιστα (Κυρκούσης)
Σιούλας , Κουλαξής 8, Βαλασίδης , Ματσούκης 10(1), Τσιούντος 14(1), Δάγκας , Χατζηνικολάου 9(2), Μακρής 3(1), Κουλούρης , Πουμάκης 4, Αργυρός 3, Παπαδόπουλος 4