Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Νέο βίντεο της ΚΝΕ για την Χρυσή Αυγή

Διασκέδαση στο Πολύγυρο

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Στην προσπάθειά και την …απόγνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη μεταλλουργία Χρυσού, αποφάσισε τώρα να εκμεταλλευτεί τις Δημοτικές εκλογές.
Δηλαδή αφού τα βρήκαν σκούρα με την παραπληροφόρηση, αποφάσισαν να διεκδικήσουν το Δήμο Αριστοτέλη. Με άλλα λόγια, Να φτιάξουν μια Δημοτική Αρχή με ένα προγραμματικό στόχο: να δημιουργεί προβλήματα μέχρι η εταιρεία να τα μαζέψει και να φύγει.
Απορώ για ποια βιώσιμη ανάπτυξη μιλάτε:
Αν αγαπούσατε τον τόπο δε θα προσπαθούσατε να ματαιώσετε την μεγαλύτερη επένδυση της Ελλάδας.

Ανακοίνωση σχετικά με την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στις εκδηλώσεις εορτασμού των επετείων 26ης & 28ης Οκτώβρη

Πολλά ερωτηματικά εγείρονται, που φθάνουν πλέον στο βαθμό της πρόκλησης, από την συνεχιζόμενη στάση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εξακολουθεί να ενημερώνει και να προσκαλεί, με το πρόσχημα του «πρωτοκόλλου», την εγκληματική, φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Την ίδια τακτική ακολούθησε και για τον εορτασμό των εθνικών επετείων 26ης & 28ης Οκτώβρη.
Να σημειωθεί ότι και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Διοίκηση της ΠΚΜ αρνήθηκε να υιοθετήσει πρόταση που είχαν καταθέσει οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για έκδοση απόφασης καταδίκης του ναζιστικού-φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Ικανοποίηση στη Δήμο Σιθωνίας για τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη

Ο Δήμος Σιθωνίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη, στη Νικήτη, από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Η διαδικασία υποβολής προσφορών για το εν λόγω ακίνητο ξεκινά στις 8 Νοεμβρίου 2013 και μέχρι τέλος του μηνός αναμένεται η επιλογή του τελικού επενδυτή.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος είχε για το θέμα σειρά επαφών στην Αθήνα.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε:

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκπόνηση μελετών ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Αριστοτέλη

===Υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκπόνηση μελετών ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Αριστοτέλη μεπροϋπολογισμό περίπου 200.000€.
===Ξεκίνησαν οι εργασίες εκπόνησης των τεσσάρων μελετών ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Αριστοτέλη.
===Προχωρά η ψηφιακή απόδοση και η ωρίμανση των αντίστοιχων έργων προβολής των παγκόσμιων μοναδικοτήτων καιπλεονεκτημάτων της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη.
Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις, μετά τη διαγωνιστική διαδικασία, των απαραίτητων μελετών για την ανάδειξη της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Αριστοτέλη, με την ανάδοχο ανώνυμη εταιρία.
Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην περιοχή μας ειδικοί φορείς και εμπειρογνώμονες για την καλύτερη προετοιμασία των ανωτέρων μελετών.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Εδώ είμαστε και πάλι με το θέμα – ανάθεμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, και των ακριβοθώρητων επιτροπών.
Ένα θέμα που πραγματικά «καίει» γιατί εxει να κάνει με την ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους οι οποίοι αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, σε συνθήκες ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ σε ένα υποτιθέμενο «σύγχρονο και δίκαιο» κράτος.
Χωρίς να φταίνε σε κάτι, αντιμετωπίζουν την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ όλων εκείνων που σχεδιάζουν και αποφασίζουν για τις ζωές όλων μας, είτε ανήκουμε σε κάποια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, είτε έχουμε την υγεία μας.

Ο φόβος του Βαγγέλη μήπως καταλήξει Βαγγελ-Άκης

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός
Όποιος δεν έχει ακόμα καταλάβει τι εστί Βενιζέλος, και τι ζημιά κάνει απ” όπου περάσει, πρέπει να ρίξει μια ματιά στα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ένα σκάνδαλο που κόστισε ως γνωστό στον ελληνικό λαό τα μαλλιά της κεφαλής του και στο οποίο πολλοί υποστηρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι χωμένος μέχρι το λαιμό. Και είναι διάχυτη η εντύπωση ότι τον προστατεύει μέχρι τώρα η κοινοβουλευτική αριθμητική, αφού χωρίς το κόμμα του δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, πράγμα που δεν εμπόδισε βέβαια ακόμα και τον Αβραμόπουλο να τον αφήσει ξεκρέμαστο κατά τη σχετική συζήτηση.

Σαν σήμερα ! ...Ποιος μπορούσε να φανταστεί το σήμερα! (βίντεο)

Ευρωυποψήφιος

Το προεδρείο του ΚΕΑ συνέρχεται σήμερα στην ισπανική πρωτεύουσα και αναμένεται να υποδείξει τον υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, τον διάδοχο του Μ. Μπαρόζο. 
Ομόφωνη έγκριση της υποψηφιότητας χθες από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Πανελλαδική δημοσκόπηση


Ανακοίνωση της "Ελληνικός Χρυσός": "Οι οφειλές έχουν εξοφληθεί"

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελλάδος αναφορικά με την εικαζόμενη κρατική ενίσχυση της Ελληνικός Χρυσός σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η επίσημη κοινοποίηση της οφειλής προς την Ελληνικός Χρυσός έγινε στις 25 Απριλίου 2012. Η εταιρεία μας ανταποκρίθηκε άμεσα με κατάθεση εγγυητικής επιστολής και τμηματική καταβολή της οφειλής, η οποία ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2013. Παράλληλα ανακτήθηκε η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή. Το ύψος της οφειλής αφορούσε 21,6 εκ. Ευρώ συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τόκων.

Κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας η μεταφορά αποβλήτων χρυσού Χαλκιδικής

Κατεπείγουσα γραπτή ερώτηση στην Επιτροπή για τις δύο περιπτώσεις διαρροής αποβλήτων
Τους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και για το περιβάλλον από τη δεύτερη σε διάστημα τριών εβδομάδων διαρροή πιθανά τοξικών αποβλήτων της Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ έθεσε υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κατεπείγουσα γραπτή ερώτησή του, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.
Παράλληλα, επεσήμανε στην Επιτροπή το ζήτημα της παραβίασης της Οδηγίας SEVESO, καθώς η εγκατάσταση των χώρων αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων έχει γίνει σε περιοχή όπου ρητά κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Η Οδηγία SEVESO αφορά σε επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα και ατυχήματα με σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Ευρωκαταδίκη της Ελλάδας για τα μεταλλεία χρυσού!

Κόλαφος είναι για την κυβέρνηση η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο καταδικάζει τη χώρα μας για το γεγονός ότι παρέλειψε (;) να λάβει εντός συγκεκριμένων προθεσμιών τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανακτήσει και μάλιστα εντόκως από την Ελληνικός Χρυσός- συμφερόντων Μπόμπολα- τα 15,34 εκατ. ευρώ εκατομμύρια που παρανόμως χορήγησε το ελληνικό δημόσιο πωλώντας δημόσια περιουσία σε τιμή κατώτερη της αξίας της και με απαλλαγή από τους φόρους.

ΘΕΣΕΙΣ ΚΡΙΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο Α.Ο.Πολυγύρου


ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Τα τελευταία χρόνια στη χώρα του ΠΟΤΕ τα «πειράματα» δίνουν και παίρνουν στου κασίδη το κεφάλι.
Ας επιχειρήσουμε να μαζέψουμε κάποια από τα παχιά λόγια των πολιτικών και τα «καυτά δάκρυα» τους για την κατάντια του λαού!
«Έγιναν (προσέξτε, έγιναν από μόνες τους) πολλές αδικίες σε βάρος του λαού»!
«Ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, δεν αντέχει άλλα βάρη» (γι αυτό θα του βάλουμε και άλλα).
Αυτό το τελευταίο βέβαια το λένε από μέσα τους…

Συνελήφθησαν οι δράστες που λήστεψαν και σκότωσαν τον 32χρονο υπάλληλο στα Ν.Πλάγια

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι δύο δράστες της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε στις 9 χθες το βράδυ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Ν. Πλάγια Χαλκιδικής, με θύμα 32χρονο υπάλληλο. Πρόκειται για δύο Αλβανούς 22 και 26 ετών.

Οι δράστες συνελήφθησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες στη περιοχή των Νέων Μουδανιών.
Υπενθυμίζουμε ότι εισέβαλαν υπό την απειλή καραμπίνας και μαχαιριού στο πρατήριο υγρών καυσίμων όπου εργαζόταν ο 32χρονος και ζήτησαν τις εισπράξεις της ημέρας, το θύμα φέρεται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να μην αντιστάθηκε αλλά παρ' όλα αυτά τον πυροβόλησαν θανάσιμα.