Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Πέθανε ο Γ. Χουρμουζιάδης - Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατό του

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του σ. Γιώργου Χουρμουζιάδη.
Ο σ. Γ. Χουρμουζιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1932. Το 1981 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος, το 1991, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής. Στις εκλογές του 2000 και του 2004 εκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Παρέμεινε μέλος του Κόμματος ως το τέλος της ζωής του.

Βαρβάρα: Θρησκευτική εκδήλωση


Οι "αξίες" δε χάνονται...


Επαφές Καρανάσιου για ζητήματα του νομού

Εποικοδομητικές συναντήσεις είχε ο βουλευτής, ΝΔ, Ευθύμης Καρανάσιος με κυβερνητικά στελέχη, στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013.
Στη συνάντηση του με τον υφυπουργό Παιδείας Κ. Γκιουλέκα, ο βουλευτής κ. Καρανάσιος ζήτησε την επέκταση του προγράμματος «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας» και σε άλλες περιοχές της χώρας, εκτός από τις περιοχές όπου ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Δήμος Αριστοτέλη: Εξαιρετική η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης του Δήμου Αριστοτέλη

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των υδάτων της Ελλάδας. Η ειδική γραμματεία υδάτων διενεργεί κατά την διάρκεια της κολυμβητικής και τουριστικής περιόδου κάθε έτους συστηματικές δειγματοληψίες και αναλύσεις μικροβιολογικών και άλλων παραμέτρων με σκοπό την ποιοτική παρακολούθηση και ταξινόμηση των κολυμβητικών υδάτων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των τελευταίων ετών από το 2007 έως και το 2012 η ποιότητα των υδάτων των παραλιών του Δήμου Αριστοτέλη είναι εξαιρετική.

Ανακοίνωση του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ αποφάσισε την ίδρυση ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ στους κόλπους του προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στους νέους της Χαλκιδικής, στα παιδιά μας, να αλληλογνωρισθούν, να βρουν ικανοποποίηση στα ενδιαφέροντά τους και να δραστηριοποιηθούν σε ομάδες που σκοπεύουμε να δημιουργηθούν όπως: 1) Παραδοσιακών χορών, 2) Ευρωπαϊκών και λοιπών χορών, 3) Εκδρομικής ομάδας, 4) Μουσικής παρέας, 5)Ορειβατικής ομάδας, 6) Περιβαλλοντικής Ομάδας, 7) Ομάδας εθελοντισμού, 8)Λειτουργία συναντήσεων για ενημέρωση από ειδικούς σε θέματα νεολαίας και 9) Ό,τι άλλο ήθελε προκύψει από τις προτάσεις και τα ενδιαφέροντα που θα εκδηλωθούν κατά τη λειτουργία του τμήματος.
 Για το λόγο αυτό καλεί

Μουδανιά: "ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Δήμου Αριστοτέλη στις ανακοινώσεις του δήμου και του δημάρχου Αριστοτέλη για το αρσενικό στο νερό

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Αριστοτέλη εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό της για την ανευθυνότητα με την οποία ο Δήμαρχος Αριστοτέλη χειρίζεται το πρόβλημα της περιεκτικότητας σε Αρσενικό στο νερό κοινοτικών διαμερισμάτων της επικράτειάς του. Συγκεκριμένα σε ό, τι αφορά στο Νεοχώρι χρειάστηκε να δημιουργηθεί ο θόρυβος των τελευταίων ημερών για να αναγκαστεί ο κ. δήμαρχος να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του (βλ. συνημμένες ανακοινώσεις του Δημάρχου στις 2/9/13 και 4/10/13), ενώ δεν έχει προβεί, μέχρι της ώρας τουλάχιστον, σε δημοσιοποίηση των μετρήσεων στο γειτονικό κοινοτικό διαμέρισμα των Σταγείρων (βλ. υποχρεώσεις βάσει «αποφάσεων για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» δημοσιευμένες στο ΦΕΚ Β’/11 Ιουλίου 2001), όπου επίσης παρατηρήθηκαν ανησυχητικές υπερβάσεις της περιεκτικότητας του νερού σε Αρσενικό.

Εμείς δεν το πιστεύουμε!


"Θέμα ψυχίατρου ο Πάγκαλος"
(Πάνος Καμμένος στον SKAI, 15/10/13)

ΩΧ ! ...πονάει ...αλλά κάποιους τους αρέσει !


Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Coca-Cola 3Ε που βρίσκονται σε  απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων 33 συναδέλφων τους στο τμήμα διανομής της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.
Οι απολύσεις αυτές ακολουθούν το κλείσιμο της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τη μεταφορά της σε άλλες Βαλκανικές χώρες, με δεκάδες απολύσεις τα προηγούμενα χρόνια.

15-10-2013, διέλευση του Οικουμενικού Πατριάρχη απο Ιερισσό , Νέα Ρόδα , Ουρανούπολη.

Στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης στο Άγιο Όρος για να παραστεί στον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας στο ελληνικό κράτος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πέρασε από την Ιερισσό , τα Νέα Ρόδα και την Ουρανούπολη καθ'οδόν για την μοναστική πολιτεία.
Κάτοικοι των περιοχών ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των μεταλλείων χρυσού στα πλαίσια ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Το Ευρωκοινοβούλιο αναθεωρεί την Οδηγία Εκτίμησης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Ν. Χρυσόγελος: Η Ελλάδα θα θυσιάσει το περιβάλλον;
 Με αφορμή την υπερψήφιση από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου της έκθεσης σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για την τροποποίηση της Οδηγίας 2011/92/ΕΕ "Εκτίμηση των επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων δημοσίων και ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον" (COM(2012)0628) ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, δήλωσε: "Ενώ στην Ελλάδα η Κυβέρνηση υπό το πρόσχημα των δανειακών απαιτήσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης επιστρέφει σε αντιλήψεις για μια αναπτυξιακή πολιτική προηγούμενων δεκαετιών, στην Ευρώπη ψηφίστηκε η αναθεώρηση της Οδηγίας για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που ενισχύει το "οπλοστάσιο" της ΕΕ απέναντι σε έργα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον".