Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα!

Yπέρ της άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας τάσσεται ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.
Όπως αναφέρει σε νέο του άρθρο, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, προτρέποντας μάλιστα τους Έλληνες να "αγκαλιάσουν" εκείνο που φοβούνται.
Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραγματική χρεκοπία και όχι ως "διπλωματική μπλόφα", καλώντας μάλιστα να αντιληφθούν οι Έλληνες τη θετική πλευρά μιας χρεοκοπίας.
Αναλυτικά το άρθρο του κ. Βαρουφάκη:
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε...

Ιγγλέζη: "Δεν με φοβίζουν οι απειλές του Θέμου Αναστασιάδη ούτε κανενός άλλου"

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, μιλά στο Κόκκινο για την "κατηγορία" του Πρώτου Θέματος οτι η βουλευτής επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού. 
Μήνυση και αγωγή στα μπλογκ που την είχαν κατηγορήσει ότι συμμετείχε στην επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας θα καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέση, διευκρινίζοντας ότι θα δώσει τα χρήματα στους κατοίκους για το δικαστικό τους αγώνα.
Ακούστε τη συνέντευξη της Ιγγλέζη στο "Κόκκινο":

Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου: "Δίπλα μας, στις Σκουριές, καταστρέφουν το περιβάλλον, εμείς φυτεύουμε δέντρα"

Αποφυλακίστηκαν οι 2 κάτοικοι της Ιερισσού !

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο που συντελείται από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών κατέθεσε η Βουλευτής των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" κ. Γιαταγάνα σχετικά με το μείζον οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο που συντελείται από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»στη Χαλκιδική αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.
Το οικονομικό σκάνδαλο έγκειται στην πρακτική της εταιρείας να δηλώνει ως πρώτη ύλη το συμπύκνωμα πυριτών που φέρει χρυσό και άργυρο, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εισπράξει 121,4 εκατ. Ευρώ και το Ελληνικό Δημόσιο να χάσει φόρους 30 εκατ. Ευρώ.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις διαθεσιμότητες των Σχολικών Φυλάκων

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 Θέμα: Για τις διαθεσιμότητες των Σχολικών Φυλάκων.
 Από τις 23 Ιουλίου 2013, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα  2.234 Σχολικοί Φύλακες, εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας.
Από το 2001 που ξεκίνησε ο θεσμός του Σχολικού Φύλακα όλες οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν αυτούς τους εργαζόμενους και αφού όλα αυτά τα χρόνια τους κρατούσαν «όμηρους» με διάφορες υποσχέσεις, τώρα τους πετάνε στο δρόμο.

Γ΄ Εθνική Μπάσκετ: Απόλλων Αρναίας – Ασπίδα Ξάνθης 51-90

Νέα ημερίδα για το Κτηματολόγιο στον Πολύγυρο


Ιερισσός τώρα

Αναστάσιμα χτυπούν αυτή την ώρα οι καμπάνες στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και οι κραυγές της χαράς των κατοίκων μπλέκονται με τις μπαλωθιές των κυνηγετικών όπλων που ρίχνουν στον αέρα.
Τα δύο πρώτα παλικάρια που προφυλακίστηκαν χωρίς δίκη τόσους μήνες για την επίθεση των Σκουριών, αφέθηκαν πριν λίγη ώρα ελεύθερα.
Πλήρωσαν όσο κανείς άλλος ως τώρα, τον αγώνα των κατοίκων για την προστασία της γης, του δάσους και του νερού, για την προστασία της πατρίδας τους!
Οι κάτοικοι μαζεύονται στις εισόδους της μαρτυρικής κωμόπολης, γέροι, νέοι και παιδιά για να τους υποδεχθούν ως ήρωες.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αρναία: Εκδήλωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2013 η πρώτη εκδήλωση-παρουσίαση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» του Δήμου Αριστοτέλη, που οργάνωσαν οι τοπικές επιτροπές Δ.Ε. Αρναίας.
Το ενδιαφέρον των πολιτών της περιοχής, που παρακολούθησαν την πετυχημένη και εποικοδομητική εκδήλωση, πιστοποιήθηκε με τις πολλές ερωτήσεις προς τους ομιλητές και τις τοποθετήσεις τους...

Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου για τα μεταλλεία χρυσού, 07-10-2013

Ελεύθεροι οι 2 από τους τέσσερις της Ιερισσού

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα ο Γιώργος και ο Βασίλης, οι 2 πρώτοι που είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί για τα γεγονότα στις Σκουριές.