Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Η μεγάλη συναυλία "Για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ"

Δείτε ζωντανά την συναυλία ΕΔΩ

Σύγκλιση με τα αστικά κόμματα ενάντια στη Χρυσή Αυγή;

Μπορεί να τεθεί το ερώτη­μα: Αφού τα μέτρα που λαμβάνει ή θα λάβει η κυβέρνηση περιορίζουν τη βία και την αντι­δημοκρατική δράση της Χρυσής Αυγής, για­τί να μην τα στηρίξει και η Αριστερά;
Όπως έγραφε και η Αυγή (22/9, σελ. 64): «Χρει­άζεται να μαζευτούν κάποιες αστοιχείωτες ταυτίσεις ανάμεσα σε νεοναζί και νεοφιλε­λεύθερους, ανάμεσα στο φασισμό και τον αστικό συντηρητισμό».
Όμως συχνά οι φω­νές που μέμφονται τη ριζοσπαστική Αριστε­ρά για μονολιθικότητα, διαπράττουν το αντί­στροφο αμάρτημα: Απολυτοποιούν τη δια­φορά και αγνοούν την κοινή καπιταλιστική βάση αστικού νεοφιλελευθερισμού και νεο­φασισμού. Γι' αυτό, ευελπιστούν ότι κάποια μορφή σύγκλισης με τις αστικοδημοκρατικές δυνάμεις υπό την ηγεμονία της Αριστε­ράς, θα συμβάλει στην προάσπιση της δημο­κρατίας και θα φέρει στην εξουσία την Αρι­στερά ως την κατ' εξοχήν δύναμη της ομαλό­τητας και της δημοκρατικής εγγύησης.

ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...


Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Εφημερίδα Συντακτών

Στην ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου αναφέρεται ότι ο «ναζισμός αναρριχήθηκε στην εξουσία μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με επιλογή των μονοπωλίων». Ωστόσο την κατάργησε. Δεν πιστεύετε ότι το λαϊκό κίνημα, οφείλει να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία, όταν αυτή απειλείται;
Στο ερώτημά σας απαντά η αμέσως επόμενη παράγραφος της ανακοίνωσης  όπου λέμε επίσης ότι «ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και ό,τι έχει απομείνει σήμερα σε ελευθερίες και δικαιώματα, χωρίς να τρέφει αυταπάτες ότι στις σημερινές συνθήκες, μέσα στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την αστική δημοκρατία, που είναι η ίδια η δικτατορία των μονοπωλίων, μπορούν να εξασφαλιστούν πραγματικά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα». Η πάλη για διευρυμένα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες δεν αποσπάται από την πάλη για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.

Ο Άδωνις του Υγείας


Για να ξέρουν τι ψήφισαν κάποιοι !