Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 στις 19:00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α. Χαλκιδική (Εισηγ.: κ. Κων. Μπογδάνος). 
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά από αίτημα των μελών της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πολυγύρου.

Ο όρκος του Χρυσαυγίτη με υπογραφή Α. Χίτλερ

ΣΥΡΙΖΑ +0,5

Δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της ιστοσελίδας "rizopoulospost.com", που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2013.

Living in the past

Καρανάσιος με Ε.Κ.Χαλκιδικής, ΔΑΚΕ Καθηγητών, Ιατρικό Σύλλογο και "ΑΓΑΠΗ"

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους  συλλόγων της Χαλκιδικής, είχε ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Ευθύμης Καρανάσιος, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 στο πολιτικό του γραφείο.
Με το προεδρείο του Εργατικού  Κέντρου Χαλκιδικής, συζήτησε τις προοπτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας, μέσω επενδύσεων στο βιομηχανικό και τουριστικό τομέα, την ανασφάλιστη εργασία, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τα γενικότερα προβλήματα της Χαλκιδικής. Ο βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους του εργατικού κέντρου για τις προσπάθειες που καταβάλλει στα αρμόδια υπουργεία για την επανεκκίνηση των διαδικασιών κατασκευής φραγμάτων στο Χαβρία και τον Ολύνθιο. Ο κ. Καρανάσιος ζητώντας την υποστήριξη και του Ε.Κ.Χ. σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, έλαβε τη διαβεβαίωση για άμεση συνεργασία και κοινή δράση προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανακοίνωση του Δημάρχου Αριστοτέλη Χ. Πάχτα σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών της επίλυσης του προβλήματος της ποιότητας του πόσιμου νερού στο Νεοχώρι

Σε συνέχεια της από 2/9/2013 Ανακοίνωσής μας κάνουμε γνωστό ότι, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επίλυσης του προβλήματος της ποιότητας του πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης του Νεοχωρίου.
Εδώ και περίπου είκοσι μέρες ο οικισμός του Νεοχωρίου τροφοδοτείται με άφθονο και καλής ποιότητας νερό.
Δεδομένης της παραπληροφόρησης και της σύγχυσης που προκλήθηκε στους πολίτες το τελευταίο χρονικό διάστημα, θεωρούμε σκόπιμο να απαντήσουμε στα κρίσιμα ερωτήματα που μας προβληματίζουν όλους, σε ό,τι αφορά την περιεκτικότητα του αρσενικού και τη διάρκεια επίλυσης του προβλήματος από τη Δημοτική Αρχή.

4,87 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ & ΟΡΜΥΛΙΑΣ

Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Δήμο Πολυγύρου θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία – Θράκη". Πρόκειται για την περιβαλλοντικού χαρακτήρα παρέμβαση: "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ" με προϋπολογισμό 4.870.677 ευρώ.
Στην πράξη, που είναι ενταγμένη  στον  Αξονα Προτεραιότητας "07 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ" του Ε.Π. "Μακεδονία – Θράκη", εντάσσονται δύο υποέργα: η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Ορμύλιας1 και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Γαλάτιστας2.

«ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΜΙΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ»

«Πρωτοάκουσα για σένα όταν είχες πάρει σβάρνα τα κανάλια ως αγανακτισμένη κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα φωνάζοντας και βρίζοντας τους μετανάστες που είχαν ‘καταστρέψει’ την γειτονιά σου και την είχαν κάνει επικίνδυνη για τους εθνικά καθαρούς κατοίκους της. Είδα δίπλα σου τα τρομαγμένα μάτια μιας γυναίκας από την Ρουάντα που προσπαθούσε μάλλον να καταλάβει τι ακριβώς σου είχε κάνει και ήσουν σαν μαινάδα αφηνιασμένη. Η Μαρία Τριαντοπούλου γράφει την σκέψη της ημέρας. (στο TVXS)

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...


Δήμος Ν. Προποντίδας: Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Ο Δήμος μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας.
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» σε συνεργασία με το νοσοκομείο Πολυγύρου διοργανώνει Αιμοδοσία, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.
Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου, κάτω από την Κοινότητα Μεταγγιτσίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι. Παρακαλούνται οι αιμοδότες να συμμετέχουν, γιατί το αίμα είναι ένα πολύτιμο αγαθό και η διαδικασία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Δήμος Σιθωνίας: Συναντήσεις για τον τουρισμό

Συναντήσεις με επιχειρηματίες και φορείς του Τουρισμού πραγματοποιούν ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος και οι συνεργάτες του, προκειμένου να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την παρουσία της Σιθωνίας στις επικείμενες εκθέσεις τουρισμού αλλά και να δημιουργήσουν το κατάλληλο πλαίσιο δράσεων για την ανάδειξη της περιοχής.

05/10: Συναυλία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ

Έναρξη προγραμμάτων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αριστοτέλη.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αριστοτέλη και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αριστοτέλη. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Τα "δύο άκρα" ηλίθιε...

Αρνήθηκε η παράταξη Τζιτζικώστα την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Εδώ και δύο εβδομάδες το Πανελλήνιο, η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί με αγωνία και οργή συγχρόνως, την κλιμάκωση της βίας από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, με κορύφωση τη δολοφονία ενός αθώου πολίτη, του Παύλου Φύσσα. Η δράση τους και οι αξιόποινες πράξεις τους αποτελούν μαχαιριές στην Δημοκρατία. 
Γίνονται συλλήψεις, εξετάζονται γενεσιουργές αιτίες, καταμερίζονται ευθύνες, γίνονται κινητοποιήσεις. Φορείς μαζικοί, παίρνουν θέση και καταδικάζουν το φαινόμενο και τα τραγικά γεγονότα.

Η ΕΡΤ3 στο 6ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου με ντοκιμαντέρ της Χαλκιδικιώτισσας Κυριακής Μάλαμα

H ΕΡΤ μπορεί να έκλεισε, όμως τα έργα της ΕΡΤ3 ταξιδεύουν στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, μιας και οι διοργανωτές επέλεξαν για το διαγωνιστικό μέρος τα ντοκιμαντέρ της!
Η ΕΡΤ3 συμμετέχει με τέσσερις παραγωγές της στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τις 7 έως τις 17 Οκτωβρίου 2013. 
Οι διοργανωτές επέλεξαν για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ «Ξένη Χώρα» (FOREIGN LAND) από τη σειρά «Μια κληρονομιά», καθώς και τα «Ενθύμιον Θεσσαλονίκης» (Remembrance of Thessaloniki), «Οι μεγάλες μεταμορφώσεις- Όψεις της Θεσσαλονίκης στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα» (Major Transformations of Thessaloniki in the Early Decades of the Twentieth Century) και «People tell the story» από τη σειρά «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης».