Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι σόκαρε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αποτελεί  το αποκορύφωμα της δράσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η οποία χτυπά και σκοτώνει μετανάστες, όπως πέρσι τον Σ. Λουκμάν, επιτίθεται σε αγωνιστές και προσπαθεί να επιβάλει με την ανοχή του επίσημου κράτους ένα κλίμα τρομοκρατίας στις γειτονιές μας. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη, όπως φάνηκε με τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και με τη εμετική καταγγελία τους σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα ψηφίζουν τη πλήρη απαλλαγή των εφοπλιστών από φόρους, την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και κάνουν πλάτες στους χρυσοθήρες των πολυεθνικών στις Σκουριές.

Μία τάξη φυλετικά διαχωρισμένη

Ταξιάρχης - Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ


Δύο άκρα και δύο σταθμά

Η πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από νεοναζιστική ρατσιστική συμμορία, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο επιθέσεων θρασύδειλων σε μετανάστες, άστεγους, οροθετικούς, εξαρτημένους, διαδηλωτές, σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες αυτής της χώρας.
Η Κυβέρνηση θυμήθηκε ξαφνικά το πρόβλημα του νεοναζισμού και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της καταδικάζοντας τη ρατσιστική βία και επαναφέροντας τη θεωρία των δύο άκρων. Στην επιχειρηματολογία της, στο ένα άκρο βρίσκονται οι νεοναζί και στο άλλο ... οι Σκουριές. Οι Σκουριές ως παράδειγμα βίας, ισοδύναμο με τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες.
Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, σε εντεταλμένη υπηρεσία, αναπαράγουν με εμετικό τρόπο την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης. Η βία των νεοναζιστών δίπλα στη βία στις Σκουριές. Ξανά και ξανά.

Λευκός Πύργος, σήμερα


Η απόκρουση της Χ.Α και των σχεδίων του κατεστημένου, περνάει μέσα από την ανατροπή των συσχετισμών και την συμπαράταξη της Αριστεράς!

Του Τάσου Κανταρά*
Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, σηματοδοτεί αναμφισβήτητα μια καμπή στη κίνηση των πολιτικών πραγμάτων της χώρας. Η εκτέλεση του εγκλήματος και ότι προηγήθηκε, θυμίζει τις παρακρατικές δολοφονίες της προ της δικτατορίας περιόδου, στις οποίες βέβαια η ομπρέλα-κάλυψη του επίσημου κράτους ήταν καθοριστική. Την μετεμφυλιακή Ελλάδα των βασιλικών ανακτόρων, έχει αντικαταστήσει σήμερα, μια Ελλάδα του καθεστώτος ΔΝΤ-Τρόϊκας, της Γερμανικής επικυριαρχίας, ένα σύστημα πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, που ιδιαίτερα σε συνθήκες ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης, δεν σκοπεύει να παραδοθεί εύκολα, ούτε να «υπακούσει» στις εκλογικές προτιμήσεις του ελληνικού λαού.

Έξι μήνες πήρε στη δικαστή μέχρι να δηλώσει κώλυμα!

Δικαστής είχε στα χέρια της επί 6 μήνες το φάκελο της προσφυγής φορέων και κατοίκων του Κιλκίς κατά της ανάθεσης εξόρυξης χρυσού στην «ΑΚΤΩΡ Α.Ε.» του Γ.Μπόμπολα, πριν επικαλεστεί κώλυμα, επειδή είναι σύζυγος εργαζομένου στον όμιλο του Γ. Μπόμπολα. Και μάλιστα έπειτα από πίεση του δικηγόρου των φορέων και των κατοίκων και ύστερα από μία αναβολή της συζήτησης της προσφυγής τον περασμένο Απρίλιο. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, η συζήτηση της προσφυγής πήρε νέα αναβολή για τον Νοέμβριο.

Πολύγυρος, σήμερα