Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Νεοναζιστική απειλή

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ήρθαν τα αφεντικά της χώρας, και η κυβέρνηση όπως κάθε φορά , υποκλίθηκε μπροστά τους και έμεινε μάλιστα με «τσακισμένη» τη μέση ως ένδειξη πλήρους σεβασμού, η καλύτερα δουλοπρέπειας.
Από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο βουλευτή της υποτιθέμενης κυβέρνησης των σκλάβων, όλοι τρέχουν σαν τα κουτάβια πίσω από τους τροικανούς.
Τρέχουν, και μόλις η τρόικα διατάξει «σούζα», στέκονται σούζα κουνώντας την ουρά τους.
Από την άλλη, ο λαός δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει γιατί ΔΕΝ έχει ντόπια κυβέρνηση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε με απεργίες διαρκείας και κοινό αντιφασιστικό αγώνα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ- ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ –ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
Μετά τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και τις συγκλονιστικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο Κερατσίνι και σε όλη την Ελλάδα την περασμένη βδομάδα, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

ΝΟΔΕ Χαλκιδικής: Στόχος το άνοιγμα της παράταξης στην κοινωνία.

Συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής στα γραφεία της στον Πολύγυρο.
Συζητήθηκαν αναλυτικά οι αλλαγές στη δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης που αφορούν στη νέα στελέχωση των συλλογικών οργάνων του κόμματος, ενώ εσωκομματικές εκλογές θα διενεργηθούν έως το τέλος του έτους με νέο τρόπο εκλογής προέδρου και μελών της ΝΟΔΕ.

Χρυσαυγίτης «σπάει την ομερτά»

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται...

Ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα ορυκτού ολιβίνη στο Βάβδο Χαλκιδικής

Ενδείξεις για την ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος ορυκτού ολιβίνη, στο δημόσιο μεταλλείο Λευκόλιθου, στο Βάβδο της Χαλκιδικής, προκύπτουν από τις έρευνες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), που γίνονται στην περιοχή. 

Αυτό επεσήμαναν εκπρόσωποι του συνδικάτου εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την απαξίωση, όπως κατήγγειλαν, του Ινστιτούτου.

Το αυγό του φιδιού

Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η δολοφονική απόπειρα που έγινε την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 , εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, έρχεται σε συνέχεια των τελευταίων επιθέσεων εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της ΑΔΕΔΥ

Ο αγώνας διαρκείας που ξεκίνησαν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές -πολιτικές που διαλύουν τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες, καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους- συνεχίζεται με νέες κινητοποιήσεις για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά τη μεγάλη επιτυχία της 48ωρης Απεργίας και των Απεργιακών Συγκεντρώσεων της προηγούμενης εβδομάδας, συνεχίζει τον αγώνα με νέα 48ωρη Απεργία, αύριο και μεθαύριο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου ΑμεΑ "Η ΑΓΑΠΗ"

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Χαλκιδικής "Η ΑΓΑΠΗ", καλεί τα μέλη του στην τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που θα γίνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής ( πρώην Νομαρχία Χαλκιδικής.), στις 11:30 το πρωί, με θέματα:
  1. Διοικητικός Απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, από Σεπτέμβριο 2012 έως Αύγουστο 2013.
  2. Οικονομικός Απολογισμός για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Εκκλησία και ‘’Χρυσή αυγή’’

Πριν λίγες μέρες, η δολοφονία ένας νέου ανθρώπου, Έλληνα αριστερού αντιφασίστα αυτή τη φορά και όχι μετανάστη, από τους τραμπούκους της ‘’χρυσής αυγής’’, πάγωσε το πανελλήνιο και επιτέλους ξύπνησε την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο συνολικά, που τώρα θα τρέχει και δεν θα φτάνει, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Και ενώ όλοι καταδικάζουν, την εγκληματική συμμορία, αυτού του παρακρατικού μορφώματος, των υμνητών του Χίτλερ, που έχει ντυθεί τον κοινοβουλευτικό μανδύα, εντύπωση αλγεινή προκαλεί η νεκρική σιωπή της επίσημης εκκλησίας. Καμιά απόφαση, καμιά ανακοίνωση ακόμα, καταδίκης της οργάνωσης των δολοφόνων.

Η μέρα με τη νύχτα (ή ο θρίαμβος του Παύλου ενάντια στους δολοφόνους του)

Η δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα μαχητή Παύλου Φύσσα, από ένα νέο-ναζιστικό κατακάθι, έφερε στην επιφάνεια, μαζί με τις πληροφορίες για τα Τάγματα Εφόδου των ναζιστών, όλη την βαθύτερη ουσία και τις αξίες δύο ολότελα διαφορετικών κόσμων.
Ορισμένοι θέλουν να μιλούν για τα ‘’δύο άκρα’’, θέλοντας είτε να κρύψουν την ταύτιση των συμφερόντων και των αξιών τους με το φασισμό, είτε να αποφύγουν να πάρουν θέση στα σκληρά κοινωνικά ερωτήματα, αναζητώντας μια ‘’μέση’’ λελογισμένη οδό. Έτσι, είναι της μόδας η καταδίκη των ‘’δύο άκρων’’.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας με το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου διοργανώνει το Πολιτιστικό – Αθλητικό - Μορφωτικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου “Ο Αριστοτέλης” την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013.
Από τις 6.00 μ.μ. γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο, να έρθουν σε επαφή με τους καθηγητές, να μάθουν για τα τμήματα και τα μουσικά σύνολα που θα λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά.
Προσπάθεια της διοίκησης και του προσωπικού του ωδείου είναι να αναπτυχθούν “γέφυρες επικοινωνίας” μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου και της τοπικής κοινωνίας.

ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δεν άργησε λοιπόν όπως σας είπα, στην πρώτη μου ανάρτηση, να ανεβάσει μια από τις συνιστώσες της «ελληνικός χρυσός» ακόμη ένα κείμενο που μου δίνει την ευκαιρία να σχολιάσω τα λεγόμενα τους...
Ο «αντικειμενικός» και «δίκαιος» σκυ(ε)πτόμενος πολίτης, ο οποίος δεν διστάζει (χάριν εντυπωσιασμού) να ξεκινήσει με μια ρήση του Κάτωνα του τιμητή. Γι' αυτούς που δεν τον γνωρίζουν λίγα λόγια γι' αυτόν.
«Προσηλωμένος στα αμιγή ρωμαϊκά ήθη και έθιμα, ο Κάτων θεωρούσε την ελληνική φιλοσοφία και τον ελληνικό τρόπο ζωής, που είχαν επηρεάσει τους πατρικίους της Ρώμης, μέγιστα δεινά της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Ως ύπατος (consul) το 195 π.X. αλλά κυρίως ως κήνσωρ (censor), τιμητής, το 184, αξίωμα που τον έκανε διάσημο, ο Κάτων έδειξε όλη του την εχθρότητα προς το ελληνότροπο σκέπτεσθαι και έταξε σκοπό της ζωής του να αναμορφώσει τα διεφθαρμένα από την ελληνική επιρροή ήθη της ρωμαϊκής αριστοκρατίας».

KKE ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η Χρυσή Αυγή είναι, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, εγκληματική ναζιστική οργάνωση και γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή ανοχή, το ποινικό δίκαιο και οι δικαστικές διαδικασίες που υπάρχουν.
Η πάλη με τις ιδέες, πολιτικές και πρακτικές της Χρυσής Αυγής, δεν γίνεται με κάποιες διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, αλλά με κινητοποίηση και δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος σε όλους τους χώρους, όπου εκεί κρίνεται ο ρόλος και η ευθύνη της κάθε πολιτικής δύναμης. Στη βουλή υπάρχουν διαδικασίες όπου μπορεί να γίνει συζήτηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και γι’ αυτό προτείνουμε να διεξαχθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.