Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στην τηλεόραση του Σκάι

Νέες ηλιθιότητες Πάγκαλου

Σταμάτησε με αγωνιστική παρέμβαση η κατάσχεση σπιτιού ανέργων για χρέος 751.35 ευρώ

Κατόπιν δυναμικής παρέμβασης της Λαϊκής Επιτροπής του 3ου και 4ου δημοτικού διαμερίσματος του δήμου Αθηναίων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διακόπηκαν οι διαδικασίες που είχε ξεκινήσει η διοίκηση του δήμου για αναγκαστική κατάσχεση σε σπίτι ανέργων για χρέος προς το δήμο 751,35 ευρώ!
Η οφειλή αφορούσε παλαιότερο έργο αποχέτευσης σε σπίτι στον Κολωνό. Οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν 3 δόσεις το 2010, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις άλλες τρεις το 2011, καθότι στο ζευγάρι ήταν κι οι δύο μακροχρόνια άνεργοι. Αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα παιδιά από τα ΤΕΙ που σπούδαζαν στην επαρχία, από όλη την οικογένεια εργάζεται μόνο ο ένας γιος, τα λεφτά ίσα που φτάνουν για φαγητό, ενώ το Πάσχα η ΕΥΔΑΠ τους πήρε το μετρητή για χρέη 500 ευρώ! Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση δυστυχίας που κατατρέχει τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πρωτεύουσας.

Ο αγώνας των καθηγητών, αγώνας όλων μας!

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη οι καθηγητές σε όλη τη χώρα δίνουν μια μεγάλη απεργιακή μάχη. Μάχη ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων τους, που βαφτίζονται «διαθεσιμότητες». Μάχη ενάντια στο αντιδραστικό τοπίο που θέλουν να επιβάλουν τρόικα και κυβέρνηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μάχη για το δικαίωμα του λαού στην πλήρη και σταθερή δουλειά, και των παιδιών του στη δωρεάν εκπαίδευση.

Μέμνησο των Παχταίων

Για τον Πάνο Καμμένο δεν έχουμε να πούμε τίποτε: ας αποδεχτούμε ότι το έχει κάψει. Ανεπίτρεπτη συμπεριφορά για πολιτικό αρχηγό (τρομάρα του…) να ενθαρρύνει πολίτες να λυντσάρουν έναν δήμαρχο. Ας μην χάνουμε όμως τη μεγάλη εικόνα. Ο Πάνος Καμμένος είπε μια ανοησία αλλά αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει ως καθαρτήριο. Ο Χρήστος Πάχτας δεν ξεπλένεται ούτε από τους πολιτικούς αντιπάλους του ούτε από τους συμμάχους που αίφνης βρέθηκαν στο πλευρό του.

Καβγάς Τσαπανίδου - Καμμένου για τον ...Πάχτα!

Καμμένος για ...λιντσάρισμα Πάχτα

Τετάρτη 18/9, Συγκέντρωση στον Πολύγυρο !


ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται όταν υπόσχεται «φώς στο τούνελ», μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζει νέο γύρο επίθεσης στα λαϊκά στρώματα, με νέα φοροεπιδρομή, απολύσεις, χτύπημα συντάξεων και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ο λαός να μη δείξει καμία ανοχή στον νέο «εθνικό» στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, να γυρίσει την πλάτη στη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Η μάχη ξεκίνησε… Όλοι μαζί για την ανατροπή

Συγκλονίστηκε όλη η Ελλάδα από τις μαχητικές διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, της Δευτέρας, πρώτης ημέρας της απεργίας των εκπαιδευτικών. Τα ποσοστά της απεργίας, που ξεπερνούν το 90%, είναι αποκαλυπτικά και αποτυπώνουν την δυναμική και την αποφασιστικότητα της μάχης που έχει ξεκινήσει. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και οι δάσκαλοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς και πολλοί ακόμα κλάδοι διαδήλωσαν δυναμικά στα κέντρα των πόλεων της χώρας, με τη μαζικότητα στην Αθήνα να ξεπερνά τις 30.000 κόσμου.

Ο ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ (Παρασιτικοί εναντίον Παραγωγικών - Γ’)

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Ο άδειος τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο» (αγνώστου)
-----------------
Η προτροπή του επικεφαλής του σχηματισμού «Ανεξάρτητοι (;) Έλληνες» για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη, αποτελεί επικίνδυνη εκτροπή. Από την αρχή ο Καμμένος τσαλαβουτούσε στα ρηχά απόνερα της ακροδεξιάς. Ρίχνοντας παράλληλα παραγάδια στα θολά νερά της ταλαίπωρης Αριστεράς, αλλά και της «οικολογίας», εδώ και κάμποσο καιρό. Γνήσιος εκπρόσωπος των Παρασιτικών και εκφραστής του ευτελούς εθνικολαϊκισμού, κάτι μεταξύ κατά-φαντασίαν Batman, Zorroκαι Ρομπέν των Δασών, δεν διστάζει να εκτραπεί εναντίον των Παραγωγικών. Όταν τα επιχειρήματα στερεύουν, η λάσπη και οι φοβέρες περισσεύουν. 

Δήμος Προποντίδας: Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Σύμφωνα με την αρ. 2/71338/0026/22-07-2013 ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμής εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα.
Στον πίνακα ορεινών Δήμων και Κοινοτήτων συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εξής κοινότητες του Δήμου Νέας Προποντίδας : κοινότητα Κρήνης και κοινότητα Πετραλώνων.
Οι οφελούμενοι παρακαλούμε να απευθύνονται στα ΚΕΠ για την συμπλήρωση διαιολογητικών και ενημέρωσης σχετικά με την διαδικασία που απαιτείται. Στην συνέχεια η Διεύθυνση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης διοίκησης αναλαμβάνει την συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την έκδοση σχετικών αποφάσεων.

Ερώτηση Δριβελέγκα στη Βουλή για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δριβελέγκας για την ρύθμιση οφειλών ανώνυμων αθλητικών εταιρειών.
Μεταξύ άλλων ο  Δριβελέγκας ερωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να επαναφέρει σε ισχύ τις διατάξεις του νόμου 3606/2007 που έδινε τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών των ΠΑΕ, πρόταση που υιοθετεί και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ η διοίκηση της οποίας προτίθεται να καταβάλει άμεσα το σύνολο πρωτογενούς οφειλής.
Η ερώτηση θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Το κείμενο της ερώτησης:

Συνομωσιολογία; Ίσως ναι...Ίσως, πάλι, όχι!

Του Λάζαρου Λαζάρου (το βρήκαμε στο fb)
Ζούμε "μεγάλες στιγμές" στο Δήμο Αριστοτέλη. Είμασταν που είμασταν, εδώ και κάμποσο καιρό, στο Πανελλήνιο Επίκεντρο, γίναμε εσχάτως και η πυριτιδαποθήκη της Ελλάδας (κατά το παλιό ρηθέν περί Βαλκανίων και Ευρώπης). Τώρα θα μου πείτε ότι η λέξη "πυριτιδαποθήκη" είναι "βαριά". Ίσως...Νομίζω, όμως, πως το χαρακτηρισμό δικαιώνουν οι ιδιαιτερότητες που έχει αυτός ο Δήμος:
Ιδιαιτερότητα πρώτη. Στο έδαφός του σχεδιάστηκε και υλοποιείται μια μεταλλευτική επένδυση ύψους πολλών δις, η οποία έχει διχάσει τον τοπικό πληθυσμό.
Ιδιαιτερότητα δεύτερη.Τον Δήμο διοικεί ένας πρώην Υφυπουργός, του ΠΑΣΟΚ,αποκλειστικώς αρμόδιος για την διανομή των Κοινοτικών Κονδυλίων. Μάλιστα είναι ο άνθρωπος που χειρίστηκε το ζήτημα της Μεταλλουργίας, τόσο με την πρώην, όσο και με την νυν διοίκηση των Μεταλλείων, κάνοντας , ουσιαστικά, τη μεταβίβαση, από τους μεν στους δε.

ΟΙ «ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΙ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ο Εκτωρ Τσιρονίκος (1881 - 1964) ήταν κεφαλαιοκράτης. Είχε επιχειρήσεις εφοπλιστικές, κατασκευαστικές, επενδυτικές.
Ο Εκτωρ Τσιρονίκος ήταν δοσίλογος, συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής.
Ο Τσιρονίκος επί Κατοχής διετέλεσε υπουργός Γεωργίας και Επισιτισμού στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου. Στη συνέχεια ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εθνικής Προνοίας και αντιπρόεδρος στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Ιωάννη Ράλλη.
Επαναλαμβάνουμε:

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ – ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Είναι το λιγότερο γελοίο όλο αυτό που γίνεται με τα υποτιθέμενα «σχέδια» της κυβέρνησης η οποία εξακολουθεί να ζει εκτός χώρας και εκτός πλανήτη.
ΘΑ δώσει ο Ο.Α.Ε.Δ επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους κάτω των 45 ετών.
Μια ερώτηση προς τους αρμοδίους.
Με τους ΑΝΩ των 45 ετών ΤΙ θα γίνει;
Αν σας διαφεύγει, και αυτοί είναι άνεργοι, και μάλιστα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ να μην βρουν δουλειά λόγο ηλικίας.
Αυτοί κύριοι αρμόδιοι δεν έχουν ανάγκες;
Αν θυμάμαι καλά, ο πρωθυπουργός μίλησε για «αποκατάσταση των αδικιών», μόνο που ούτε ο ίδιος απ’ ότι φαίνεται πίστευε αυτά που έλεγε τη στιγμή που και νέες αδικίες κάνει η κυβέρνηση του.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Καρανάσιου

Τη διεύρυνση του ορίου των 450 ημερών επιδότησης την προηγούμενη τετραετία ώστε να λάβουν το επίδομα ανεργίας οι εποχικά απασχολούμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού, βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Ευθύμης Καρανάσιος.
Στην ερώτηση τους προς τον υπουργό εργασίας οι βουλευτές, επικαλούνται τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχιακά εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι τους μήνες που δεν εργάζονται και τονίζουν πως οι εν λόγω εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν καλύτερα από το κράτος αφού οι υπηρεσίες