Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου

Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, η οποία έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται τελευταία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άνθρωποί της.
Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ακραίες και επικίνδυνες, καλλιεργούν και υποθάλπουν τη βία και οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας.

Η συντριβή των ταγματασφαλιτών στον Μελιγαλά, 13-15 Σεπτεμβρίου 1944

Επί δεκαετίες ακροδεξιές ομάδες, με την ανοχή επίσημων εκπροσώπων της αστικής τάξης, συναθροίζονται στο Μελιγαλά, για να «τιμήσουν» τους «ηρωικούς» όπως λένε νεκρούς, που σφαγιάστηκαν από τους «κομμουνιστοσυμμορίτες»! Φέτος, μάλιστα, επιχειρείται να διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και ξένων νεοφασιστικών οργανώσεων από διάφορες χώρες της ΕΕ, όπου διώκονται οι κομμουνιστές ενώ οι νεοφασίστες δρουν ελεύθερα.

Όλα μέλι γάλα στο Μελιγαλά

Σε ποιόν ανήκει ο Μελιγαλάς; Στην Χρυσή Αυγή, ή στη ΝΔ; Ποιός είναι ο πάτρωνας του νεοεμφυλιοπολεμικού μίσους; Στον Άδωνη Γεωργιάδη που θυμάται τον Μελιγαλά στις αναρτήσεις του στο twitter, ή στον Παναγιώταρο που αρπάζει τα μικρόφωνα για να βροντοφωνάξει πως δική τους είναι η γιορτή;
Τι έγινε και εκεί που όλα ήταν μέλι γάλα, τους τάραξε ο Μελιγαλάς; Μα το πολύ απλό. Η ΝΔ, επιλέγοντας μια ακροδεξιά ατζέντα, προσπαθεί να περιθωριοποιήσει τη Χρυσή Αυγή, σηκώνοντας τα λάβαρα της μάχης απέναντι στους ανθέλληνες. Όπου ανθέλληνες, οι άλλοι έλληνες.

Οι Βουλευτές Χαλκιδικής, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι Χαλκιδικής...

Σίγουρα οι  Χαλκιδικιώτες ενδιαφέρονται να μάθουν τη θέση των βουλευτών Χαλκιδικής, πέραν αυτών των κομμάτων τους που είναι ήδη γνωστές, των Δημάρχων αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στα περί "λιντσαρίσματος" του Πάχτα!
-Πιθανά να έχουν αργήσει να κάνουν δήλωση!

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την νέα αποτρόπαια και ανοίκεια φασιστική επίθεση που, αυτή τη φορά, δέχτηκε ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και περιφερόμενους ακροδεξιούς οπαδούς της, σε εκδήλωση για τα θύματα του Μελιγαλά.
Τα εντεινόμενα φαινόμενα φασιστικής βίας σε όλη τη χώρα καθιστούν σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία, τη δημιουργία ενός καθολικού δημοκρατικού μετώπου, που θα αποτρέψει την επέκταση και εδραίωση τέτοιων πρακτικών και φαινομένων που στρέφονται κατά της δημοκρατίας και κατά της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις του Καμμένου

Οι προτροπές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου αποτελούν άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας. Δυστυχώς ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η ρητορική του κ. Καμμένου είναι επικίνδυνη.

Ν.Δ. για τις δηλώσεις Καμμένου για τον Πάχτα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το κάλεσμα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Πάνου Καμμένου να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής.
Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος.
Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!» 

ΣΥΡΙΖΑ: "Πολιτικά ακραία και άστοχη η δήλωση Καμμένου. Διαφωνούμε με την άσκηση δίωξης"

Η αναφορά του κ. Καμμένου είναι πολιτικά ακραία και άστοχη. Η σπουδή, ωστόσο, της εισαγγελίας να ασκήσει δίωξη εναντίον του, μετά μάλιστα από προτροπή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, γεννά ερωτήματα, όταν την ίδια στιγμή βουλευτές και στελέχη των νεοναζί τραμπούκων της ΧΑ προκαλούν και επιτίθενται αδιακρίτως και κατ΄ εξακολούθηση σε πολίτες και δημάρχους, μένοντας στο απυρόβλητο. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Η Εισαγγελία έκανε το καθήκον της.
Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό Δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ.Καμμένου. Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της Δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο.
Η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων τεράστιο ηθικό και πολιτικό ατόπημα.
Αυτές οι συμπεριφορές μας θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ζήσουμε.

ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξέλεγκτη δράση της Χρυσής Αυγής και τις δηλώσεις του Β.Πολύδωρα

Οι επαναλαμβανόμενοι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού και τη βαθιά του έχθρα για τη δημοκρατία. Η ανοχή από την πλευρά της αστυνομίας, καθώς και η πολιτική υποστήριξη που λαμβάνει η Χ.Α από τμήμα του μνημονιακού μπλοκ και της ΝΔ, κρύβονται πίσω από την κλιμάκωση της δράσης της.

Φεύγει και η Βιοχάλκο, ξεθωριάζει ο μύθος του success story

Ενώ η κυβέρνηση καλλιεργεί τον μύθο του success story και μιλάει για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η πραγματικότητα αποδεικνύεται εντελώς διαφορετική: Οχι μόνον δεν έρχονται ξένες επιχειρήσεις να επενδύσουν  στη χώρα, αλλά φεύγουν και οι μεγάλες ελληνικές. Μία ακόμη ηχηρή διάψευση του success story αποτελεί η απόφαση του μεγαλύτερου ελληνικού βιομηχανικού ομίλου να μεταφέρει την έδρα της μητρικής του εταιρίας στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσει ευκολότερη πρόσβαση στις κεφαλαιγορές και στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ακολουθώντας τα βήματα της 3Ε Coca-Cola και της ΦΑΓΕ, ο όμιλος Στασινόπουλου ανακοίνωσε  ότι μεταφέρει στο Βέλγιο την έδρα της Βιοχάλκο, η οποία θα εισαχθεί  στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών και είναι αμφίβολο αν θα παραμείνει δευτερογενώς εισηγμένη στο ΧΑ

Αυτός θα σ' απολύσει! Τι περιμένεις;


Συνελήφθη ο «Πυρηνάρχης» της «Χρυσής αυγής» Δράμας και...

...υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη για ληστείες κατά αλλοδαπών Η αστυνομία συνέλαβε τον «Πυρηνάρχη» της Χρυσής αυγής Δράμας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούσε ληστείες και ξυλοδαρμούς κατά αλλοδαπών. 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν πολλές καταγγελίες για την δράση του συγκεκριμένου ατόμου κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας. 
Ο Παναγιώτης Μπαντέμης είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να οργανώσει την “Χρυσή Αυγή” στη Δράμα στρατολογώντας ανηλίκους ακόμα και μέσα από το ίδρυμα (ορφανοτροφείο) της περιοχής. Η κοινωνική κατακραυγή και οι επιθέσεις που δέχθηκε από κατοίκους της Δράμας ανέτρεψαν το σχέδιο του και τον ανάγκασαν να μετακομίσει σε άλλη πόλη.

Το "πλεόνασμα" του Σαμαρά...


Απόφοιτη λυκείου με αποδοχές... Π.Ε.!

 Μια απόφοιτη Λυκείου (με αποδοχές όμως πανεπιστημιακής εκπαίδευσης!) διόρισε ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή...
Μπορεί η τοποθέτηση αυτή, όπως και το μισθολογικό καθεστώς που τη συνοδεύει, να καλύπτονται από το... γράμμα του νόμου, όμως το θέμα έχει (ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως η σημερινή) και μια πιο ουσιαστική -και πολιτική- διάσταση που προφανώς η υφυπουργός παρέβλεψε. 

Ένας από τους καραγκιόζηδες που διαθέτει ο ΣΚΑΪ


16-9- 2013, Η κρατική-αστυνομική βία στη διαδήλωση των Σχολικών Φυλάκων! Αίσχος!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΧΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

«Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετική με αναφορές του κ. Καμμένου για τις ευθύνες του Χρ. Πάχτα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία και τους εργολάβους που τους στηρίζουν, αίρει τη διαγραφή Πάχτα».

Εισαγγελική παρέμβαση για το «λιντσάρετέ τον» του Καμμένου

Σχηματίζεται δικογραφία 
Αγρια «κόντρα» ΠΑΣΟΚ - Καμμένου για την προτροπή του προέδρου των Αν.Ελ «λιντσάρετε» τον Χ. Πάχτα - Αφορμή το βίντεο στο οποίο ο κ. Καμμένος ακούγεται να προτρέπει κατοίκους του Αριστοτέλη Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο
Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η προτροπή του Πάνου Καμμένου προς τους πολίτες, να λιντσάρουν τον δήμαρχο... 
Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστο Πάχτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Σύρμω Κακάλη, να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

ΚΚΕ: "Ο δολοφόνος γυρνά πάντα στον τόπο του εγκλήματος"

Αυτό επιβεβαιώνει η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο χώρο του ομαδικού τάφου των 114 Γιαννιτσιωτών που εκτελέστηκαν ομαδικά το Σεπτέμβρη του 1944 από τους ΝΑΖΙ και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους Πουλικούς Ταγματασφαλίτες.
Βεβήλωσαν τη μνήμη των εκτελεσμένων με τον ναζιστικό χαιρετισμό, του συνοδού του Βουλευτή τους. Με τον ίδιο χαιρετισμό με τον οποίο δίνονταν το παράγγελμα για την εκτέλεση των πατριωτών και με τα συνθήματα που φώναζαν όπως ''τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες''.

Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής κατά συνδικαλιστικών στελεχών, μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και το μέλος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Διαμαντάκης.
Επίθεση με ρόπαλα στα οποία προεξείχαν πρόκες και η οποία οδήγησε στο νοσοκομείο συνολικά 9 άτομα.
Τέτοιου είδους βίαιες ενέργειες δίνουν το στίγμα και επιβεβαιώνουν τη δράση και το στόχο της Χρυσής Αυγής.
Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά ότι το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας δεν εκφοβίζεται αλλά αντιθέτως τέτοιες ενέργειες το δυναμώνουν.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Παρόν και μέλλον

Του Απόστολου Πάνα*
Φτάνουμε σχεδόν στη λήξη, της  πρώτης  θητείας του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Μία πρώτη θητεία που χαρακτηρίστηκε από τις συνέπειες των μνημονιακών υποχρεώσεων που επηρέασαν και το χώρο της αυτοδιοίκησης, τον ανεπαρκή σχεδιασμό της αλλά συγχρόνως  και την ανικανότητα ορισμένων των αιρετών να αντιληφθούν η να θελήσουν να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα.
Η θεσμοθέτηση της αιρετής Περιφέρειας  από μόνη της σε μεγάλο βαθμό το αίτημα της συμμετοχής και της δημοκρατικότερης διακυβέρνησης ενισχύοντας συγχρόνως το ρόλο των συνεργασιών και των ευρύτερων συμμαχιών, παρόλα αυτά όμως 3 χρόνια μετά η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση παραμένει απρόσωπη με άκρως  διαχειριστικό  ρόλο με την ευθύνη βέβαια είναι συνολική.

Εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται
ότι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 θα διενεργηθούν, εντός ωραρίου εργασίας, οι εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων  για το Γ' τρίμηνο 2013.
Για το λόγο αυτό, η Υπηρεσία στις 18/9/2013 θα πραγματοποιήσει μόνο τις προγραμματισμένες εξετάσεις (θεωρητικές και πρακτικές υποψηφίων οδηγών και οδηγών) και δε θα εξυπηρετήσει κοινό και ΚΕΠ.

Μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014

Την παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, σύμφωνα με το άρθρο 100 του Ν. 4182/10-9-2013, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.
Η παράταση αυτή ισχύει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί για τη νέα σχολική χρονιά.

Πολύγυρος, Ομιλία με θέμα: Οι πρώτες μέρες στο Σχολείο


Συνεχίζεται η συγκέντρωση σχολικών ειδών από το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο

Μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου  συνεχίζεται στην πλατεία των  Νέων Μουδανιών η συγκέντρωση  σχολικών ειδών που ξεκίνησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Μουδανιών.
 Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών  ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της  κοινωνίας ξεκίνησε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά της Χαλκιδικής, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.

Νέο σοκ για τους συνταξιούχους: Αναδρομικές περικοπές και αυτόματες μειώσεις

Με την άφιξη των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει και επισήμως το ασφαλιστικό ζήτημα.
Στο στόχαστρο βρίσκονται οι συντάξεις, με τους πιστωτές να ζητούν μειώσεις για την κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων, ενώ η κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές εισοδημάτων.

Αντιμετώπιση Σχολικών Φυλάκων με ..."δημοκρατικές" διαδικασίες

05/10: Συναυλία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ


ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ «ΕΠΙΣΗΜΑ».

Του Βασίλη Τσούγκαρη
ΑΝ στη χώρα του ΠΟΤΕ έβρισκαν τις σωστές ιδέες για τα διάφορα σοβαρά προβλήματα της όπως καθημερινά βρίσκουν ιδέες για κακό, τότε η χώρα ΔΕΝ θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Γιατί το λέω αυτό;
Θα σας εξηγήσω αμέσως.
Η κρίση την οποία δημιούργησαν οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις της χώρας αυτής, ήρθε πολύ νωρίτερα από τη γενικότερη κρίση της Ευρώπης.
Ξεκίνησε από παλιά, με τις κρυφές και φανερές κλεψιές (που από σύμπτωση συμμετείχαν οι κυβερνήσεις και τα στελέχη τους), χρηματιστήρια και άλλα πολλά (όπου και να δούμε είτε πίσω, είτε προς τις μέρες μας θα βρούμε πολλές με διάφορα ονόματα) και τώρα, βρίσκεται στο φόρτε της με την αφαίμαξη ενός ολόκληρου λαού που καλείται να πληρώσει, να αναπληρώσει το κενό των κλεμμένων.