Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (2) «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη Για την αυξημένη συγκέντρωση αρσενικού στο πόσιμο νερό του Νεοχωρίου

Οι μετρήσεις που δόθηκαν από τον Δήμο Αριστοτέλη σε εκπρόσωπο της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Αριστοτέλη» στις 12/09/2013 μετά από σχετικό αίτημα, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. 
 Πίνακας:  Μετρήσεις αρσενικού από Δήμο Αριστοτέλη-ΚΕΠΑΜΑΧ στην περιοχή της ΤΚ Νεοχωρίου μέχρι 05/09/13 (όλες οι τιμές συγκέντρωσης του αρσενικού είναι σε μg/l με ανώτατο επιτρεπτό όριο τα 10 μg/l)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: 
1. Οι αναλύσεις γίνονται μέχρι τα μέσα του 2013 με συχνότητα 1 ανά έτος και πυκνώνουν στο υδρευτικό του χωριού περί τα μέσα του 2013 οπότε γίνεται αντιληπτό και το πρόβλημα της δυσοσμίας και της μείωσης της παροχής της πηγής του Αγίου Αθανασίου.  Τότε γίνεται και η πρώτη μέτρηση στην υδρευτική γεώτρηση που εμφανίζει 180% αυξημένη συγκέντρωση αρσενικού από το επιτρεπτό όριο. 

Αν έχεις πατέρα υπουργό ...

Μια απ τις δεκάδες αν όχι εκατοντάδες περιπτώσεις που υπάρχουν και μας δείχνει πώς δημιουργούνται οι νεόπλουτοι στην Μνημονική Ελλάδα φέρνει στην δημοσιότητα σήμερα, σε τετρασέλιδο ρεπορτάζ της η φυλλάδα «Πρώτο Θέμα».
Τηλεγραφικά το δημοσίευμα που για μια άλλη φορά φανερώνει τους άρρηκτους δεσμούς της πλουτοκρατίας με το υπαλληλικό αστικό πολιτικό προσωπικό της.
Ο Νεοδημοκράτης Δημήτρης Σιούφας αναλαμβάνει στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή υφυπουργός Ανάπτυξης έχοντας στον έλεγχο της λειτουργίας των Τραπεζών. Καταλαβαίνετε, λοιπόν τα αλισβερήσια που θα είχε με τους τραπεζίτες.

Χρυσαυγίτες έδιωξαν το Δήμαρχο Μελιγαλά από την Πηγάδα (VIDEO)

Κασιδιάρης: "Παχύδεμο ο Βενιζέλος. Δεν χωρούσε κάτω από την καρέκλα". Αποχώρησαν συγγενείς θυμάτων και τοπικοί άρχοντες του Μελιγαλά. Επεισόδια Χρυσαυγιτών και με μέλη άλλων εθνικιστικών οργανώσεων.
Όπως διαβάζουμε στο tharrosnews.gr, δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε ένταση μεταξύ των παρευρισκόμενων στην σημερινή εκδήλωση για το μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας.
Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση στο Δήμαρχο του Μελιγαλά την ώρα που αυτός ήταν στο βήμα από το Βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος χαρακτηρίζοντας το Δήμαρχο "καραγκιόζη", άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από το βήμα και την εκδήλωση.

Οι συνέπειες της κρίσης σε χώρες εντός και εκτός ευρωζώνης. Μια συγκριτική μελέτη

Πρόσφατη μελέτη του καθηγητή John Weeks (Εconomist and Professor Emeritus at SOAS, University of London): '’Join The Euro? Yes, For Lower Growth'’ (Ένταξη στο ευρώ; Ναι, για μικρότερη ανάπτυξη), δίνει ερεθίσματα για συζήτηση σχετικά με τη ρόλο της ευρωζώνης και της γενικής καπιταλιστικής κρίσης στην περίπτωση της Ελλάδας (και όχι μόνο).
Στο πρώτο μέρος της συγκρίνεται η οικονομική πορεία 12 χωρών της ευρωζώνης (Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) για το διάστημα 2000-2007, πριν δηλαδή την εκδήλωση της μεγάλης κρίσης, με την αντίστοιχη πορεία 11 χωρών εκτός της ζώνης του ευρώ (Τσεχία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία).

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Νέα εβδομάδα ξεκινά στη χώρα του ΠΟΤΕ, στη χώρα της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και του προαποφασισμένου θανατικού των συνταξιούχων των ασθενών και των αναπήρων.
Κατά το «έθιμο» την Κυριακή στη χώρα αυτή, γίνονται γνωστά από το φερόμενα ως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, τα ποσοστά που παίρνει κάθε κόμμα τα οποία προκύπτουν από «μυστικές» και φανερές δημοσκοπήσεις.
Το γνωστό παιχνίδι των εκδοτών, οι οποίοι υποστηρίζουν εκείνους που τους ταΐζουν, το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, (γιατί ΔΕΝ πληροφορούν πλέον) και του κέρδους .
Οι απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι «δημοσκοπήσεις» είναι λιαν διχασμένες, και τα αποτελέσματα τους αμφισβητήσιμα.

Απόλλων Αρναίας – Θερμαϊκός Πορταριάς 1-0

Αστείοι (και επικίνδυνοι) πολιτικοί σε αστείες (και επικίνδυνες) πρακτικές


Οι "κηπουροί" δε χάνονται!


Θα 'ρθει μια μέρα