Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Σαμαρά: Η πραγματικότητα. Αυτήν έχει αντίπαλο η προπαγάνδα του. Λίγο ενδιαφέρει αν φωτογραφίζει τον εαυτό του καθήμενο επί της κουρελούς ή όρθιο επί των επάλξεων. Η πραγματικότητα είναι αβίωτη, σαρωτική, απαιτητική. Και ούτε ο ίδιος ούτε κανείς άλλος μπορεί να την παρακάμψει... Αυτό είναι το εύστοχο κλείσιμο του κειμένου του Θ. Καρτερού στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, για την «επιχείρηση πρωτογενές πλεόνασμα» του κ. Σαμαρά και με τίτλο «ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΙ ΚΟΥΡΕΛΟΥΣ»,που το δανείζομαι για να καταθέσω ορισμένες σκέψεις αυτής της αμείλικτης πραγματικότητας.
Με την περιγραφή λοιπόν, μιας εικονικής πραγματικότητας, ξεκινά ο πρωθυπουργός, της πλέον ξενόδουλης και μισητής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος μεταπολιτευτικά, για να δώσει την τελική μάχη. Η έκβαση της οποίας, με τα όποια εμπόδια και δυσκολίες, είναι προδιαγεγραμμένη.

Πολύγυρος, 14/9, με τον Α.Ο.Π. και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο


ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ 10 – 0

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Σεπτέμβρης μήνας στη χώρα του ΠΟΤΕ, οι ιθαγενείς ήδη αναστενάζουν για όλα όσα πρόκειται να έρθουν, ο «φύλαρχος» σε μια ομιλία του αλλιώτικη από τις άλλες τους διαβεβαίωσε ότι το 2020 η χώρα θα ευημερεί και ότι ΤΩΡΑ, όλα είναι πλέον πολύ καλύτερα και ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι, «δεν χρειάζεται» (λέει αυτός και άλλοι δικοί του), και γενικά, παρουσιάστηκαν τα πράγματα τόσο ρόδινα που οι ιθαγενείς προς στιγμήν σκέφτηκαν να …. ανασάνουν, να σηκώσουν λίγο το κεφάλι μπας και δουν τον ήλιο, γιατί ας μη ξεχνάμε, ότι ζουν μέσα στο μαύρο σκοτάδι, στο σκοτεινό πηγάδι που τους πέταξε ο φύλαρχος και οι «άλλοι».

ΛΑΡΚΟ - ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ?

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Τελικά, η Νίκη Άστον έχει δημιουργήσει μεγάλη «σχολή» στα ζητήματα πολιτικής διαχείρισης κρίσεων ή καταστάσεων που αφορούν μείζονα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα. 
Για όσους νιώθουν έκπληξη για την εισαγωγή μας, να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου με ελληνική καταγωγή, το καλοκαίρι μας συστήθηκε ως συναγωνίστρια και αλληλέγγυα των «οικολόγων» της ΒΑ Χαλκιδικής, που επιθυμούν σφόδρα τη ματαίωση της πολυμεταλλευτικής επένδυσης και το σταδιακό κλείσιμο των Μεταλλείων Κασσάνδρας. 
Πριν 3 χρόνια ήταν η ίδια που πρωταγωνιστούσε σε καμπάνια για τη διάσωση μεταλλουργίας νικελίου στην πόλη Τόμσον, που διοικητικά υπάγεται στην περιφέρεια της Μονιτόμπα, όπου και εκλέγεται (δείτε εδώ).

Πολύγυρος: Εγγραφές στον "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ"


Ρουμανικό «όχι» στα σχέδια για το μεγαλύτερο χρυσωρυχείο της Ευρώπης

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας αναμένεται να απορρίψει τα σχέδια για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ανοιχτού ορυχείου χρυσού στην Ευρώπη, στη Ρόσια Μοντάνα των Καρπαθίων, στη σκιά οργισμένων διαδηλώσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.
«Ουσιαστικά, από σήμερα πρέπει να κινήσουμε ταχέως τη διαδικασία απόρριψης στη γερουσία και έπειτα στην κάτω βουλή, καθώς είναι σαφές ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί», είπε ο Βίκτορ Πόντα μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι στην πλειονότητά τους οι βουλευτές απορρίπτουν την πρόταση, είναι περιττό να συνεχίζουμε και να το παρατείνουμε... Οι ηγέτες είπαν τη γνώμη τους για το θέμα.»

Θεσσαλονίκη: Μαζικά διαδήλωσαν εργάτες, φοιτητές και μαθητές στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ιερισσός, Γιορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου 2013, Αντί Πανηγυρικού

Φωτογραφία Κυττάρου: Ο πεσμένος τρούλος
της εκκλησίας στον σεισμό του 1932
Σεβασμιότατε, σεβαστό Ιερατείο, Αξιότιμοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Φορέων και Συλλόγων, κ. Λιμενάρχη, κ. Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος, Κυρίες και Κύριοι, καλημέρα σας.
Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο στις 08 Σεπτεμβρίου, η εκκλησία μας γιορτάζει μια από τις σημαντικότερες θεομητορικές γιορτές, τη Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας.
«Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν, καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αἰώνιον.» (Απολυτίκιον, Ήχος δ’)
Το χαρμόσυνο αυτό γεγονός,«το γενέθλιον της υπεραγίας δεσποίνης ημών Θεοτόκου»έχει διττή σημασία τόσο για το χωριό μας, την Ιερισσό, που διετέλεσε έδρα για δεκατρείς αιώνες της Επισκοπής Ιερισσού και Αγίου Όρους  και αποτελεί ιστορική έδρα της σημερινής  Μητρόπολης Ιερισσού,  Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, όσο και για όλους εμάς, τους κατοίκους της προ του Άθω περιοχής, που ζούμε στο κατώφλι του Περιβολιού της Παναγίας και είμαστε θεματοφύλακες της χριστιανικής πίστης τους τελευταίους είκοσι αιώνες.

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Αρχιεπίσκοπο (VIDEO, ΦΩΤΟ)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:
«Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Με τον Αρχιεπίσκοπο ανταλλάξαμε σκέψεις για τις εξελίξεις, για την κατάσταση στη χώρα μας, την κρίση που βιώνει ο λαός μας, τη φτώχεια, την ανεργία, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πατρίδας μας.

Στουρνάρας - Ο μάγος της οικονομίας !


Πού είναι η Παιδεία σας ... τα υπουργεία σας!