Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργία, για όλα τα όμορφα…

Αν επισκεφτεί κανείς το μουσείο του μεταξοσκώληκα στο Σουφλί, θα δει φωτογραφίες των μαντηλοφορεμένων εργατριών του προηγούμενου αιώνα, όρθιες, να εργάζονται και να υπομένουν... Εργατριών; Αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, θα ξεχωρίσει κορίτσια 10-12 χρόνων. Που εργάζονταν 10-12 ώρες...
Τι θα έλεγε ένας προοδευτικός άνθρωπος εκείνης της εποχής; Ότι η θέση ενός παιδιού δεν είναι ούτε στο χωράφι, ούτε στα γίδια, ούτε στα εργοστάσια. Αντίθετα, «το παιδί θα έπρεπε να μάθει γράμματα». Μα και ο αγράμματος μεροκαματιάρης γονιός, θα έλεγε με τον δικό του τρόπο: «Διάβασε παιδί μου να γλυτώσεις, διότι άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο».

Χρονόμετρο Στουρνάρα

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Πάλι μακάβριες υπουργικές διαπιστώσεις ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Πάλι εξαγγελίες για τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων μέσα στον Σεπτέμβρη. Πάλι προετοιμασία πυροβολικού για συντάξεις και παροχές υγείας που πρέπει να κοπούν -είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Και πάλι προπαγανδιστικά ταμ-ταμ για άγαμες θυγατέρες που σκανδαλωδώς συνταξιοδοτούνται στην πιο παραγωγική ηλικία.

Ρεπούση: «Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό»

«Δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες όταν μιλάμε για σχολείο», είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Παράλληλα ζήτησε προαιρετική διδασκαλία για τα αρχαία, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Παιδείας.
Αντιδράσεις προκάλεσε, για άλλη μία φορά, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση: Θέμα μείωσης των ωρών διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών έθεσε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Ανίκανοι ή κάτι άλλο; Κούρεψαν κατά... λάθος χιλιάδες συντάξεις!

Και ξαφνικά, το ΙΚΑ με κάθε επισημότητα παραδέχεται ότι χιλιάδες συντάξεις μειώθηκαν άδικα από λάθος... υπολογισμούς! Παντελής ανικανότητα ή "υπερβάλλων ζήλος" του Ρ. Σπυρόπουλου και των υφισταμένων του;
Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ποτέ δεν ακούσαμε για κατά λάθος... αυξήσεις στις συντάξεις, σωστά; 
Το ΙΚΑ πάντως παραδέχεται επισήμως ότι έγιναν άδικες μειώσεις σε συντάξεις και προαναγγέλλει ότι τα παρακρατηθέντα ποσά θα επιστραφούν αναδρομικά. Αν πρόκειται για μικροποσά, η επιστροφή των επιπλέον κρατήσεων θα γίνει σε μια δόση, ενώ τυχόν μεγαλύτερα ποσά θα επιστραφούν σε περισσότερες δόσεις.

Ταξιάρχης: 30η μανιταρογιορτή & 6ο αντάμωμα Ταξιαρχιωτών

Η κοροϊδία των εμπόρων ελιάς

Γράφει ο Πανόπτης 
Παίρνοντας ως αφορμή το γεγονός ότι πλησιάζει η εποχή της ελιάς, και μιας και στην Χαλκιδική το δέντρο αυτό αποτελεί την μεγάλη πλειοψηφία των καλλιεργειών και πρωταρχική πηγή εσόδων για τους παραγωγούς, αισθάνθηκα την ανάγκη να επικρίνω τους εμπόρους της ελιάς. Όπως και σε πολλές άλλες καλλιέργειες, είναι γνωστό πως, παρά τον μόχθο των παραγωγών, τελικά το περισσότερο κέρδος απολαμβάνουν οι έμποροι, οι οποίοι στην κυριολεξία εκμεταλλεύονται στο έπακρο την έλλειψη διεκδικητικότητας από μέρους των πρώτων.

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής: Οι παραγωγοί αναμένουν υψηλές τιμές λόγω της μειωμένης παραγωγής

Ξεκίνησε η συγκομιδή πράσινων επιτραπέζιων ελιών Χαλκιδικής. Η παραγωγή αναμένεται φέτος να είναι πολύ μειωμένη. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσουν επισήμως οι έμποροι τις τιμές που θα αγοράζουν τις ελιές. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Κων/νος Παπαθανασίου, μέλος της Ένωσης Μουδανιών, «ανεπίσημα ακούγονται τιμές παραγωγού που κυμαίνονται στο 1,20 – 1,40 ευρώ το κιλό. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι τιμές. Η παραγωγή προβλέπεται να είναι μειωμένη κατά 80% σε σχέση με πέρσι. Πάντως η μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγών περιμένει να ακούσει τις τιμές για να ξεκινήσει τη συγκομιδή». 

Κουτσούμπας: Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη .

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί στις γενικές συνελεύσεις τους. Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη για τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την κατεύθυνση του κινήματος ενάντια σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις διαδικασίες του κινήματός τους, την προώθηση και στερέωση της κοινής δράσης των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών.

Προκήρυξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εργαζόμενοι / ες, νέοι και νέες
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη σύγκρουση που θα κρίνει πολλά. Δεκάδες  κλάδοι, χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στο πόδι για να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη επίθεση που δέχονται! Η νίκη τους απέναντι στην κυβερνητική βαρβαρότητα ανοίγει το δρόμο για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ειδικά η μάχη στην εκπαίδευση δεν  θα κρίνει  μόνο το αν θα απολυθούν  δεκάδες χιλιάδες καθηγητές. Θα κρίνει πάνω από όλα το μέλλον των παιδιών μας που το «νέο σχολείο» πετάει έξω, μέσα από το εξεταστικό μαρτύριο τεσσάρων (!) πανελλαδικών εξετάσεων, για να τα στείλει στην φτηνή ιδιωτική κατάρτιση και την τζάμπα «μαθητεία» για τους εργοδότες. Βγάζουν «υπεράριθμους» καθηγητές γιατί βγάζουν «υπεράριθμα» τα παιδιά μας.

Διεθνείς Ιππικοί αγώνες στο Porto Carras Grand Resort!

Οι μέρες  πλησιάζουν για το μεγάλο γεγονός! Το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 ο ιστορικός Ιππικός Όμιλος του Porto Carras Grand Resort θα διοργανώσει για μία ακόμη φορά, διεθνείς ιππικούς αγώνες υπερπήδησης εμποδίων, με συμμετοχή πάνω από 150 άλογα.
Το Porto Carras Grand Resort αποτελεί παραδοσιακό υποστηρικτή της Ιππασίας στην Ελλάδα, καθώς φιλοξένησε στις μαγευτικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος τους πρώτους διεθνείς αγώνες Ιππασίας το 1981.

Διοργάνωση των Σερβικών Καλλιστείων στο Porto Carras Grand Resort

O Σεπτέμβριος θα είναι μήνας ομορφιάς για το Porto Carras Grand Resort καθώς θα φιλοξενήσει για άλλη μια χρονιά τον διαγωνισμό ομορφιάς για εκλογή της “Miss Porto Carras 2013” και για προετοιμασία του Σερβικού Διαγωνισμού Ομορφιάς στο Βελιγράδι “Miss Serbia 2013”, το πιο glamorous υπερθέαμα του φθινοπώρου!
Λάμψη, φώτα, στρας και 30 καλλονές από τη Σερβία, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα Καλλιστεία ανάδειξης της Miss Σερβία 2013, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες γνωστών Σέρβων σχεδιαστών. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν λαμπερά ονόματα, ενώ την παραγωγή θα αναλάβει η Πρόεδρος των καλλιστείων Miss Serbia & Balkan Beauty και καταξιωμένη δημοσιογράφος, Vesna De Vinca. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν επώνυμοι για να θαυμάσουν από κοντά τις λαμπερές εμφανίσεις των φιναλίστ.

Ανάπτυξη τύπου ...Σαμαροβενιζέλου!

Του Πέτρου Τσιολάκη στο "ΠΟΝΤΙΚΙ"

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου θα μιλήσει, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για την 78η ΔΕΘ. (Το Σάββατο, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ, θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης και θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης. Την Κυριακή θα δώσει Συνέντευξη Τύπου).

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, να δώσουν δυναμικά το παρών στην ομιλία, με προσυγκέντρωση μπροστά στο Κ. Θ. Β. Ε. στις 7.00 μ.μ.

Έκθεση αγιογραφίας και σύγχρονης τέχνης ψηφιδωτού

Με αφορμή και θέμα την σύγχρονη τέχνη του ψηφιδωτού και της αγιογραφίας το ATHENA PALLAS VILLAGE***** παρουσιάζει στην αίθουσα του MAIN BAR την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών με τίτλο THE NEW OPTIONS
Ένα λογοπαίγνιο που δεν έχει σκοπό να απομειώνει την αξία της αλλά να αναδείξει την δυνατότητα προσέγγισης της τέχνης ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Εγκαίνια της έκθεσης στις 13 Σεπτεμβρίου. 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη. Ανοικτά από τις 10:30 μέχρι 23:00.

Ο Καρανάσιος στη Δ.Κ. Ορμύλιας

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, ξεκινάει περιοδείες σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο των συναντήσεων και της επικοινωνίας του με τοπικούς φορείς και πολίτες.
Την Τετάρτη 11-09-2013 ο κ. Καρανάσιος θα επισκεφτεί τη δημοτική κοινότητα Ορμύλιας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Διάλεξη: Γονείς & Παιδιά: Σχέσεις αμφίδρομες και καθοριστικές


Το Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου στο Porto Carras!

Το Φεστιβάλ «Σύγχρονου Ρωσικού Κινηματογράφου»  θα πραγματοποιηθεί φέτος για  τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και  πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από 19/09/2013 έως 27/09/2013 και το Porto Carras Grand Resort θα αποτελέσει τον περήφανο υποστηρικτή της διοργάνωσης. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και υπό την αιγίδα του Ρωσικού Προξενείου.
Στο Porto Carras Grand Resort φέτος θα παρευρεθούν σημαντικά ονόματα του Ρωσικού Πολιτισμού, διάσημοι ηθοποιοί, παράγοντες του Ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού και δημοσιογράφοι από γνωστά ΜΜΕ της Ρωσίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας  ενηνερώνουμε ότι οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου έχουν ξεκινήσει. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Παλιό Δικαστικό Μάγαρο (στο ισόγειο) ώρες λειτουργίας  από 8:00πμ. έως 14:00 μμ. (23710-23986)


0

Δεν είναι δυστυχία το να είσαι Έλληνας...

...δυστυχία είναι που μας κυβερνούν αυτοί... και τους ανεχόμαστε ακόμα!

Τα όρνια ετοιμάζονται να ξαναχυμήξουν ...


ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ

Σκεπτόμενος Πολίτης 
Αρσενικό και μαύρη προπαγάνδα
«Τίποτε δεν είναι δηλητήριο, τα πάντα είναι δηλητήριο. Η δόση κάνει το δηλητήριο» (Παράκελσος)
-------------------------------------------------------
Ν. Σκαρπέλης: «Δεύτερη ερώτηση (σημ. απευθύνεται προς τον γνωστό Γ. Τριανταφυλλίδη). Μάλλον δεν είναι ακριβώς ερώτηση. Αναφέρατε το αρσενικό, και θα μπορούσα να μείνω και σε άλλα πράγματα αλλά δεν θέλω να τρώω το χρόνο σας τώρα από αυτά, τα οποία θεωρώ επιστημονικές ανακρίβειες εντελώς. Και δεν ξέρω αν είναι σκόπιμα, δεν θέλω να αποδώσω σκοπιμότητα. Μάλλον ελλιπή ενημέρωση βλέπω.