Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Στη χώρα του ΠΟΤΕ, της φτώχειας , της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της ανύπαρκτης πλέον ανθρώπινης αξιοπρέπειας το καλοκαίρι αποχαιρετά τους ιθαγενείς και τη θέση του ετοιμάζεται να την παραχωρήσει αρχικά στο φθινόπωρο και μετά στον χειμώνα.
Στη χώρα του ΠΟΤΕ, το φθινόπωρο και ο χειμώνας τα τελευταία χρόνια είναι οι εποχές «εφιάλτης» των ιθαγενών που τις πληρώνουν με το αίμα τους!
Έρχεται πάλι ο χειμώνας, και στο νου μου έρχονται εικόνες από πέρσι…..

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η επίσπευση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις υπαλλήλων, τη μονιμοποίηση και επέκταση του χαρατσιού στα ακίνητα, τη νέα μείωση σε συντάξεις και την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα που φτάνει μέχρι και τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών, πρέπει να βρει αντιμέτωπο όλο το λαό σα μια γροθιά. Να πέσουν στο κενό οι κυβερνητικοί εκβιασμοί και οι ψεύτικες υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες.
Η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, για να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές με το λαό στην εξουσία.

2ο ΟΡΜΥΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Το 2ο αντάμωμα των μουσικών καλλιτεχνών της Ορμύλιας είναι γεγονός! Παρασκευή 23 Αυγούστου το βράδυ, στον πανέμορφο χώρο των Αγίων Αποστόλων, ο Α.Σ. καλαθοσφαίρισης "ΑΕΤΟΙ ΟΡΜΥΛΙΑΣ" σας προσκαλεί σε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, συντροφιά με 40 και πλέον Ορμυλιώτες μουσικούς.
Μια βραδιά για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νέοι... Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!
Θα είμαστε όλοι εκεί! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ; ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΟΣ!

Παίρνοντας αφορμή από την τοποθέτηση των ανεξάρτητων επιστημονικών φορέων που στηρίζουν τους αντιδρώντες και επισημαίνουν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους την αλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής από αγροτική που είναι σήμερα σε περιοχή βαριάς βιομηχανίας λόγω της μεταλλουργίας χρυσού , θα μου επιτρέψετε κι εμένα να σας πω με επιχειρήματα πως τα λεγόμενά τους δεν έχουν καμία εφαρμογή στην περιοχή μας και την οδηγούν στον μαρασμό.
Τα χωριά της βορείου Χαλκιδικής πάντα είχαν και έχουν σαν κύρια απασχόληση τα μεταλλεία.
Η γεωργία και η κτηνοτροφία σαν απασχόληση προσφέρουν συμπληρωματικό εισόδημα. Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που οι επιδοτήσεις και ο τρόπος που δίνονταν και δίνονται προς το παρόν, κρατούν ορισμένους στο επάγγελμα.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εμείς, οι Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη* που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, ζούμε τα τελευταία χρόνια την  εγκληματική απόπειρα καταστροφής  του τόπου και της κοινωνίας  μας με την αυθαίρετη δημιουργία των μεταλλείων χρυσού, στην οποία μεσίτης και συνεργός είναι δυστυχώς η Δημοτική μας αρχή.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία  δημιουργίας πατριωτικής, υπερκομματικής δημοτικής κίνησης με πρώτο και κύριο σκοπό την αποτροπή αυτής της καταστροφής, για να σχεδιάσουμε και να πετύχουμε στη συνέχεια τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας με απόλυτο σεβασμό στο πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον.
Για το σκοπό αυτό θέτουμε  ως υπέρτατο καθήκον τη συνένωση όλων των δυνάμεων, από όλα τα χωριά  του Δήμου, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες επί μέρους διαφορές μας. Με την ενωτική κάθοδο στις εκλογές, κάτω από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, που μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες θα συσπειρώνει όλους όσους αγωνιούν για την σωτηρία και το μέλλον του τόπου μας, κάνουμε με τόλμη την υπέρβασή μας.

ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Σταυρίδη και το ΤΑΙΠΕΔ

To ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.  Πρόκειται για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής,  που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας.
 Η υπόθεση Σταυρίδη δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντωνΕίναι ξεκάθαρο ότι οι ευθύνες αυτών που  διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του.