Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Παλιός και νέος ‘’μεγάλος αδελφός’’

Ο θάνατος ενός 19χρονου δια του εξοβελισμού επειδή δεν είχε ένα εισιτήριο των 1.40 λεπτών, αποτελεί ασφαλώς εφαλτήριο προβληματισμών. Το περιστατικό, χαρακτηριστικό της βαρβαρότητας και της κυνικότητας της εποχής μας, έφερε στο νου τους συλλογισμούς του Zygmunt Bauman σε ότι αφορά τη σύγχρονη διάσταση του ζητήματος της δημοκρατίας. Του ζητήματος που η αριστερά συνήθως υποτιμά, βλέποντάς το συχνά απλά  ως ‘’παράγωγο’’ της οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Επιστολή του ΔΣΑ για απόπειρα συγκάλυψης από την ειδική ανακρίτρια
Την παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Επίσης η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις καταγγελίες για την ειδική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, στην αρμόδια δικαστική επιθεώρηση.
Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου έγινε με την καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για απόπειρα συγκάλυψης της όλης υπόθεσης.

Παράταση μέχρι 30 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

Για τις 30 Αυγούστου ορίζεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για όλους τους φορολογούμενους και ανεξαρτήτως από το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ.
Η ρύθμιση αφορά και όσους ήδη υπέβαλαν δήλωση, αλλά με βάση τον προηγούμενο προγραμματισμό είχαν χάσει την προθεσμία. Τονίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ής Αυγούστου δεν πρόκειται να πάρει παράταση, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι. Συνεπώς, όπως τονίζει το υπουργείο, κάθε υποβολή μετά την 30ή Αυγούστου θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

ΚΚΕ για την "μαύρη" εργασία

Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας αποτελούν τεράστια υποκρισία και συνειδητή κοροϊδία προς τους εργαζόμενους. Η απειλή της ανεργίας που οξύνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, σε συνδυασμό με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, εκτρέφουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και αποθρασύνουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που επιβάλλουν με εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους την μαύρη εργασία.

Αρχαίο νεκροταφείο Ακάνθου- Ιερισσός

ΚΚΕ για την παραίτηση Σταυρίδη

Η παραίτηση Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να κρύψει τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτή η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως επίσης και οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί πάνε χέρι-χέρι με τη διαπλοκή κυβερνήσεων, πολιτικών και επιχειρηματιών. Όσοι εμφανίζονται ως πολέμιοι της διαφθοράς ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα και τις πολιτικές που τη γεννούν και την αναπαράγουν κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.

Άδειες μουσικής και μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα όρια του Δήμου Πολυγύρου που κάνουν χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων πρέπει σύμφωνα με: την αριθ. 57904/7-12-2007 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, την αριθ. Υ1γ/Γ.Π./οικ.96967/8.10.2012 Υγειονομική Διάταξη, τα άρθρα 73 και 83 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), το άρθρο 80 του Ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) και τα άρθρα 3 και 63, παρ. 2 του Ν. 2121/1993 (Περί προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας) να εφοδιαστούν με την απαραίτητη άδεια μουσικής από τον Δήμο εντός δεκαπέντε (15) ημερών. 
Επίσης όσα καταστήματα έχουν άδεια μουσικής από τον Δήμο Πολυγύρου αορίστου χρόνου πρέπει

Τουρνουά Σκακιού


«ΕΡΓΑ» ΚΑΙ …ΗΜΕΡΕΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Μεσημέρι Δευτέρας, κατά τις 12:30 και ξαφνικά το σπίτι άρχισε να τρέμει!
Σεισμός σκέφτηκα.
Το τρέμουλο σταμάτησε, αλλά μετά από ένα λεπτό, ξανά το ίδιο!
Αυτός δεν ήταν ο εγκέλαδος.
Ήταν μεν σεισμός, αλλά από ανθρώπινη παρέμβαση.
Δίπλα από το σπίτι, στο δεύτερο δημοτικό, ο εργολάβος που κάνει την διαμόρφωση του χώρου (και δεν ξέρω τι άλλα έργα) έβαλε μέσα στην αυλή του σχολείου τον οδοστρωτήρα με την δόνηση και δούλευε.
Κάθε φορά που ο χειριστής του μηχανήματος έθετε σε λειτουργία τη δόνηση του τύμπανου, το σπίτι έτρεμε ολόκληρο.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2013 «Υπό το φως του φεγγαριού»

===Συναυλία με τους Ηλία Λιούγγο, Σοφία Αβραμίδου και την Ορχήστρα έντεχνης μουσικής Χαλκιδικής.
===Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, ώρα 21:30, στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίων Σταγείρων, στην Ολυμπιάδα.
===Συμμετέχουν οι χορωδίες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Στρατωνίου και η παιδική του Δήμου Αριστοτέλη.
Ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου διοργανώνουν συναυλία με τους Ηλία Λιούγγο, Σοφία Αβραμίδου και την Ορχήστρα έντεχνης μουσικής Χαλκιδικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, ώρα 21:30, στον Αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, στην Ολυμπιάδα.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι χορωδίες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Στρατωνίου και η παιδική του Δήμου Αριστοτέλη, την διδασκαλία των οποίων επιμελήθηκαν οι Β. Κοκκαλιάρης, Κ. Παπάζογλου, Α. Μαλασιώτη και Μ. Κουβακλή.

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Στη χώρα του ΠΟΤΕ οι μέρες του καλοκαιριού βαδίζουν προς το τέλος τους.
Οι ιθαγενείς, προς στιγμήν ξέχασαν τα προβλήματα τους, έκαναν τα μπάνια τους, και τώρα επιστρέφουν στην καθημερινότητα  τους, μόνο που τους περιμένουν πολλές και άσχημες εκπλήξεις, και νέα οικονομική «αφαίμαξη».
Και δεν μιλώ για τους πλούσιους ιθαγενείς!
Αυτοί ΠΟΤΕ δεν πληρώνουν η αν πληρώσουν, θα δώσουν όποτε θέλουν, όσα θέλουν, ΑΝ θέλουν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΩΝΙΑ!

Για μια ακόμη χρονιά, την  πέμπτη κατά σειρά, ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη ανοίγει τις πόρτες του και τα βιολογικά αμπέλια του στο κοινό. Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, πάρτε την παρέα σας και την οικογένειά σας και ελάτε στη Νέα Γωνιά. Πάρτε ψαλίδια και πανέρια και μπείτε στο βιολογικό αμπέλι, ποικιλίας Σουλτανίνα (χωρίς κουκούτσια!). Διαλέξτε το τσαμπί που σας αρέσει και κόψτε το. Τόσο απλά!
Στη συνέχεια, ελάτε στο εργαστήρι μας να σας κεράσουμε έναν καφέ ή ένα  τσίπουρο. Εκεί, θα σας ξεναγήσουμε  στις εγκαταστάσεις μας, όπου θα δείτε  πώς γίνονται τα ξακουστά Αμπελόφυλλα  της Μαριάννας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΘΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - "ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"

Φαντασμαγορική βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα και τραγουδιστές από την Ελλάδα, την Ουκρανία και τη Ρωσία διοργανώνει, σε συνεργασία με το  Β΄ Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης «Θησαυροί του Αιγαίου» της Ουκρανίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας την Τετάρτη,  21 Αύγουστου 2013 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πολυγύρου της Χαλκιδικής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Δήμου Πολυγύρου, του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και του Ομίλου Εταιρειών “Mouzenidis Group”, συμμετέχουν τα εξής συγκροτήματα  από την Ουκρανία, την Ρωσία και την Ελλάδα:

Προς τους Χαλκιδικιώτες φοιτητές που ταξιδεύουν με το ΚΤΕΛ

Χθες, Κυριακή 18/8/2013, ξεκίνησα από τη Χαλκιδική για να πάω προς την Πάτρα όπου σπουδάζω. Εδώ και αρκετό καιρό, ισχύει έκπτωση 50% επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα της σχολής που φοιτά ο δικαιούχος φοιτητής με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του. ( ΦΕΚ Β/2234/2011,άρθρο 3-γ)
Όμως όταν βρέθηκα στον σταθμό του ΚΤΕΛ στον Πολύγυρο και ζήτησα εισιτήριο, μειωμένο κατά 50% με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ο υπεύθυνος μου ανέφερε ότι "[...]επειδή δεν συντελείται αυτήν την περίοδο ακαδημαϊκό έργο, οι τιμές για τους φοιτητές είναι μειωμένες κατά 25%, ενώ η μείωση της τάξης του 50% ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου." . Βέβαια, όπως πρόσθεσε αμέσως, αυτά τα λόγια είναι προϊσταμένων του, ενώ ο ίδιος απλά εκτελεί εντολές.