Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός;

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με την γνωστή Χαλκιδικιώτισσα τραγουδίστρια Πάολα και με τη σύσκεψη που γίνεται αυτή τη στιγμή (Πέμπτη βράδυ 10.00 μ.μ.) σε γνωστό κέντρο στην Καλλικράτεια;

"Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ"

Επιστολή κατοίκων της Χαλκιδικής προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής (στάλθηκε χθες) θίγει το θέμα "αυθαιρεσιών" επιχείρησης ιχθυοκαλλιέργειας σε συγκεκριμένη περιοχή.
Διαβάστε  το κείμενο της επιστολής τους.
Για ευνόητους λόγους αποκρύψαμε την ονομασία του τόπου για τον οποίο γίνεται λόγος.
ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ .... ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ... ΚΑΙ ... ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.

Στην Παραλία των Καλυβών (Πολυγύρου)


Κάτω απ' τ' αστέρια

Tους απολαύσαμε τη Δευτέρα θα τους απολαύσουμε και πάλι την Πέμπτη 9/8, σε μια ακόμη μουσική βραδιά κάτω από τα αστέρια.
Ο λόγος για τους εξαίρετους Athina-Rafaela Milousi και Kostas Tsangarides στον κήπο στις Έξι Βρύσες στον Πολύγυρο, στις 21.30

Πρωτογενές πλεόνασμα: Μια αιματηρή στόχευση με αταίριαστους υποστηρικτές

Οι φιλοδοξίες του καταγέλαστου success story της κυβέρνησης,περιορίζονται όλο και πιο καθαρά πλέον στην επίτευξη ''πρωτογενούς πλεονάσματος''. Αυτός είναι ο νέος ''εθνικός στόχος'' κατά τον Στουρνάρα. Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δήλωνε πρόσφατα: ''για εμάς ο κορυφαίος στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος (...) Όχι γιατί μας το επέβαλλαν κάποιοι τρίτοι αλλά γιατί αυτός ο στόχος μας επιτρέπει να έχουμε περιθώρια ευελιξίας. Μας απαλλάσσει από την ανάγκη να ζητάμε κάθε τόσο δανεικάόταν θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μας επιτρέπει επιτέλους όλες οι προσπάθειες μας να συγκεντρωθούν στο μεγάλο ζητούμενο που είναι η Ανάπτυξη.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει αίτηση για αποζημίωση (!!!) των ελαιοπαραγωγών σε Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας

Eρώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή προς τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ciolos, που αφορά τους ελαιοπαραγωγούς και αποκαλύπτει πως η ελληνική κυβέρνηση, δεν υπέβαλλε κανένα αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Σε μια περίοδο μάλιστα που ο ελληνικός λαός στενάζει απο τα βάρη της πιο βάρβαρης πολιτικής, σε μια περίοδο που οι αγρότες έχουν χάσει 1,5 δις του εισοδήματος τους και το κόστος παραγωγής αυξήθηκε πάνω απο 30%, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

ΚΑΡΑΜΣΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΩΝΑ

Αυτές τις μέρες  συγκροτήθηκε η «Πατριωτική Δημοτική Κίνηση» στο Δήμο Αριστοτέλη, από  δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. Επειδή κυκλοφορούν  έρπουσες φημολογίες, ότι δήθεν εγώ (υποψήφιος Δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές, με τη Λαϊκή Συσπείρωση) έχω κάνει μυστικές επαφές μαζί τους κλπ, θέλω να δηλώσω τα εξής:
Πρώτο: Διαψεύδω τις αισχρές  φημολογίες.
Δεύτερο: Οι έρπουσες φημολογίες, χαρακτηρίζουν αυτούς που τις  διαδίδουν, άρα ένας ακόμα λόγος, για να μην εμπιστευτεί ο Λαός την «Πατριωτική Δημοτική Κίνηση» στο Δήμο Αριστοτέλη.
Τρίτο: Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Ούτε μυστικές συμφωνίες κάνει, ούτε αποτελείται από «παράγοντες». Είμαστε  απλοί στρατιώτες του λαϊκού και  εργατικού κινήματος. Έχουμε διαδικασίες, μέσα από τις οποίες επίσημα βγάζουμε αποφάσεις και θέσεις.