Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Δήμος Αριστοτέλη: Αρχή προεκλογικής περιόδου !

Τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη από όλα τα χωριά του Δήμου, συναντήθηκαν στην Ιερισσό και συναποφάσισαν τη δημιουργία πατριωτικής, υπερκομματικής δημοτικής παράταξης με κύριο σκοπό την αποτροπή της καταστροφής που συνεπάγεται η μεταλλεία και μεταλλουργία Χρυσού στις Σκουριές και σε ολόκληρη στη ΒΑ Χαλκιδική.
Τη συνάντηση διέκρινε αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα, ενθουσιασμός και διάθεση συστράτευσης στο κοινό καθήκον για συνένωση όλων των δυνάμεων, από όλα τα χωριά του Δήμου, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και προσωπικές διαφορές, με στόχο την προστασία της γενέτειρας του Αριστοτέλη και της πύλης του Αγίου Όρους, από τους επίδοξους καταπατητές, ντόπιους και ξένους.

...Ξεκίνησε η ιστορική ομάδα του Πολύγυρου

H Λαϊκή Συσπείρωση στην ΠΚΜ για τη κατάργηση της αργίας της Κυριακής

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ  ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
 Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας» καταγγέλλουμε την εκφρασμένη θέληση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Αυτό ουσιαστικά σηματοδοτούν και οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή,  στο περιθώριο της χθεσινής (30/7) συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας:

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη: Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 Πάρκο Ηρώων, Ιερισσός

Οι Εκκλησιάζουσες είναι η χρονολογικά τελευταία κωμωδία του Αριστοφάνη και η περισσότερο ενδιαφέρουσα σχετικά με το ατομικό του βίωμα.
Στο έργο οι στόχοι του Αριστοφάνη δεν είναι άμεσα επιθετικοί αλλά έμμεσα.
Πρωταγωνίστρια είναι  η Πραξαγόρα η οποία γίνεται  επικεφαλής μιας ομάδας από γυναίκες, παίρνει στα χέρια της τη διοίκηση της Αθήνας και ψηφίζει νόμους που επιβάλλουν στους άντρες να εκτελούν τις οικιακές εργασίες κάτω από τις  διαταγές των γυναικών που στο  έργο είναι ντυμένες αντρικά με μπαστούνια και ψεύτικα γένια. Ενώ ο άντρας της είναι ντυμένος με τα ρούχα  της γυναίκας του.
Η Πραξαγόρα προτείνει  την ανωνυμία στην πατρότητα, την  κοινοβιακή ζωή και την κοινοκτημοσύνη στα υλικά αγαθά και στον έρωτα, με προβάδισμα την ηλικιωμένων γυναικών.

Θετικές εξελίξεις για το γηροκομείο Πολυγύρου!

Προοπτική ολοκλήρωσης του κτιρίου του πρότυπου Γηροκομείου Πολυγύρου δημιουργεί η πρωτοβουλία του Βουλευτή Χαλκιδικής Ευθύμη Καρανάσιου να ανακινήσει το θέμα στα αρμόδια Υπουργεία.
Οι συνεχείς και πιεστικές παρεμβάσεις στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, του Βουλευτή Ε. Καρανάσιου, του Δημάρχου Πολυγύρου Α. Ζωγράφου και η βοήθεια του Βουλευτή Ι. Δριβελέγκα, έπεισαν την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Γηροκομείου το οποίο παραμένει ημιτελές επί δώδεκα χρόνια.

Πολύγυρος: Πάρκο "Έξι Βρύσες"

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Με τους Αλεξανδρο Διανο (κιθαρα,φωνη)
Κυριακη Ιωαννου (φωνη)
και Στελιο Λεκκα (πιανο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/8 στον κηπο στις Εξι Βρυσες,στις 22 00

Αγιασμός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς, από τα τμήματα του Απόλλωνα της Αρναίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς 2013-2014,των τμημάτων του Απόλλωνα της Αρναίας. Τον Αγιασμό έψαλε ο Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας και αθλητών από όλα τα τμήματα του Απόλλωνα. Τον Δήμο εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, Κασσάνδρα Κατσαρού και την Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Ρήγας. Μετά τις ευχές του Σεβασμιότατου στους αθλητές, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Δ.Σ. ο Νίκος Κεχαγιάς.