Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ Η ΔΕ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΛΑΚΚΟ???

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το ερώτημα που βάζει ο τίτλος της ανάρτησης δεν είναι ρητορικός. 
Έχει προκύψει μεγάλο ζήτημα με τη λίστα των ονομάτων των κατοίκων μεταξύ αυτών και της βουλευτίνας του ΚΚΕ κ. Λιάνας Κανέλλη, που υποτίθεται ότι υπέγραψαν εν πλήρη γνώση και συνείδηση την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη διακοπή των εργασιών στον Καρατζά Λάκκο και εκδικάζονται αύριο το πρωί στον Πολύγυρο.

Όπως ακούγεται κάποιοι κάτοικοι της Ιερισσού, της Ουρανούπολης των Ν. Ρόδων με έκπληξη πληροφορήθηκαν, ότι συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα τους στη λίστα της κατατιθεμένης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, καθώς και δε γνώριζαν, όχι μόνο ότι επίκειται μια τέτοια νομική κίνηση αλλά και επιπλέον δεν είχαν ερωτηθεί από κανένα αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή!!!

Ζούμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας


Για χάρη ενός θίασου και ενός επαγγελματία!

Την αφισορύπανση ποιος την υπολογίζει τέτοιες εποχές οικονομικής κρίσης, κάνεις ..."στραβά μάτια"
-Αλλά αυτοί οι αθεόφοβοι "επαγγελματίες" αφισοκολλητές ήταν ανάγκη να καλύψουν και το πεζοδρόμιο για να μη μπορούν να περάσουν οι πεζοί;

Ενημέρωση επιβατικού κοινού σε στάση του ΚΤΕΛ, στον Πολύγυρο!

Πλήρης και ...καλαίσθητη ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, στο κέντρο της Πρωτεύουσας του Νομού!!!
-Ευτυχώς δεν πολυταξιδεύουν τουρίστες και σήμερα δεν ...έβρεξε!

ΕΚΠΛΗΞΗ... ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Η πιο σίγουρη οδός της "δημοκρατίας" είναι
 αυτή που ακολουθούν οι μειοψηφίες...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στη "δημοκρατία" των μειοψηφιών
, όπως έχει μετεξελιχθεί η Δημοκρατία στη χώρα μας, όταν κάτι δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τα  "θέλω" και τα "πρέπει" τους, οι πλειοψηφίες πρέπει να υποχωρούν. 
Να κάνουν διαγραφή των αποφάσεων τους και "πάμε ξανά από την αρχή", έως ότου προκύψει η... στοίχιση των πάντων με τις βουλές της μειοψηφίας.
Αυτή είναι, εν ολίγοις, η γραπτή απαίτηση της μειοψηφίας του Δήμου Πολύγυρου σχετικά με την έκδοση του ψηφίσματος, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου και αφορούσε τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές και τον κύκλο βίας, που έχουν ανοίξει οι πολέμιοι αυτής.

ΠΑΟΚ – ΝΙΣ 6-0 Τα γκολ του ΠΑΟΚ από την αντισεισμική κάμερα του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αρναίας

Έναρξη υποβολής αιτήσεων από γυναίκες για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε δομές Παιδικών Σταθμών και Κ.Δ.Α.Π. της Δ.Ε. Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ».

Έναρξη υποβολής αιτήσεων από γυναίκες του Δήμου για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε δομές Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ».
Μετά την υποβολή προτάσεων και την έγκριση συνέχισης λειτουργίας εννέα Δομών (πέντε Παιδικών Σταθμών και τεσσάρων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Αριστοτέλη, ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων, μετά από Πρόσκληση του ενδιάμεσου φορά που είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

Εγκαίνια του έργου ανάπλασης της πλατείας «Χοροστάσι» Σταγείρων


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα αναγκαία μέτρα ολοκλήρωσης του νέου λιμανιού της Ουρανούπολης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Τουρισμού και Εσωτερικών
 Θέμα: Μέτρα να ολοκληρωθεί το νέο λιμάνι της Ουρανούπολης στην ΠΕ Χαλκιδικής.

 Το καταφύγιο τουριστικών  σκαφών στην Ουρανούπολη της ΠΕ Χαλκιδικής δυναμικότητας 100 θέσεων ελλιμενισμού, χωροθετήθηκε το Μάϊο του 2008 με την υπ' αριθμ. 8619/6.5.2008 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 186/Α.Α.Π./22.5.2008), ύστερα από αίτημα της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής.

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ...ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΙΧΑΕΛΑ ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30 
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΜΙΧΑΕΛΑ ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗ
Η Μιχαέλα Κυργιαφίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πολύγυρο, όπου σπούδασε από παιδική ηλικία τη μουσική σε τοπικά ωδεία. Από την ηλικία των 17 συνθέτει και δημιουργεί δικά της μουσικά κομμάτια και εμφανίζεται συγχρόνως σε μουσικές σκηνές.
Η Μιχαέλα Κυργιαφίνη μέσα από τη μουσική της σε ροκ-έντεχνο ύφος αναπτύσσει μια κοινωνική προβληματική, εκφράζει ιδέες, πόθους, συναισθήματα ενώ παράλληλα τραγουδά με αμεσότητα και ευαισθησία τον έρωτα.
Φέτος τον Ιούνιο παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Ετών 21» σε στίχους, μουσική και ερμηνεία δική της, στο οποίο συμμετέχουν οι Διονύσης Τσακνής και Χρήστος Θηβαίος. Στη συναυλία της στον Πολύγυρο θα παρουσιάσει το δίσκο της μαζί με πολλά διασκευασμένα χαρακτηριστικά κομμάτια της έντεχνης ελληνικής σκηνής από την εποχή του Χατζηδάκι-Σαββόπουλου μέχρι και σήμερα.

Η μειοψηφία του Δημ. Συμβουλίου Πολυγύρου για το ψήφισμα σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού

Πριν ένα μήνα περίπου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου (στην οποία απουσίαζε  ο Δήμαρχος) ζητήσαμε από τον Πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου την έκδοση ενός ψηφίσματος, με αίτημα το σταμάτημα της αστυνομοκρατίας, των βίαιων προσαγωγών και προφυλακίσεων των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, και εν όψει θερινής τουριστικής περιόδου, το σταμάτημα βίαιων επεισοδίων και από τις δυο εμπλεκόμενες πλευρές και την έναρξη διαλόγου. Τονίζαμε δε στην πρότασή μας πως «ανεξάρτητα από την θέση που έχει ο καθένας μας για την εξόρυξη του χρυσού, θα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία  και σύνεση, και ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, θα ήταν η απελευθέρωση των προφυλακισμένων συμπολιτών μας μέχρι να δικαστούν».

Η ΕΣΕΕ απαντά τεκμηριωμένα στις θέσεις του ΥΠΑΑΝ για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Και μόνο το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΝ έχει επιχειρήσει να απαντήσει, «ατυχώς» κατά την άποψή μας, στις αιτιάσεις και τα επιχειρήματα της ΕΣΕΕ απέναντι στο άνοιγμα των Κυριακών, αποκαλύπτει την αμήχανη θέση στην οποία έχει περιέλθει αλλά και την περίεργη εμμονή του σε αυτό το θέμα. Χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, από περιόδους μάλιστα με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, πέφτει σε πληθώρα αντιφάσεων. Κυρίως όμως επιδεικνύει μια επιθετική διάθεση απέναντι σε μια πολυπληθή επαγγελματική κατηγορία, η οποία έχει θιγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Στην πραγματικότητα, ουδέποτε διαλέχθηκε ουσιαστικά με τους εκπροσώπους της αγοράς γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα, και όποτε το έπραξε, ήταν με τη μορφή της εκ των υστέρων επιβολής μιας συγκεκριμένης αντίληψης.

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου προς τους βουλευτές της Χαλκιδικής

Προς Αξιότιμους κυρίους Βουλευτές Χαλκιδικής
Δριβελέγγα Ιωάννη
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καρανάσιο Ευθύμιο
Αξιότιμοι κυρία και κύριοι,
Το νομοσχέδιο που θα κληθείτε να ψηφίσετε αύριο είναι μια ακόμη ωδή στην απουσία δημοκρατίας στην Ελλάδα μας. Παρά τις (ψεύτικες) διαβεβαιώσεις σας, αλλά και αυτές των προϊσταμένων των υπουργείων της αποικίας του Ελλαδιστάν, αύριο κατεβάζετε ένα ακόμη μνημείο στην νοοτροπία που διέπει τις κυβερνήσεις του συνεταιρισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: αποφασίζουμε για εσάς, χωρίς εσάς.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου ανεβαίνουμε στον Κάκαβο


ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ - ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κ. ΚΑΝΕΛΛΗ?

Να μην υπάρχει ένα "χαλί υποδοχής" στην παραλία...
για να κρυφτούν από κάτω τα σκουπίδια
;;;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Αυτή η φωτογραφία αφιερώνεται σ' όλους τους οικολογούντες κατοίκους της Ιερισσού και τους... μέτοικους της Ουρανούπολης, που... κόπτονται για την προστασία του περιβάλλοντος και του τουρισμού στη ΒΑ Χαλκιδική. Μεταξύ όλων αυτών και στην επιλεκτικά ευαίσθητη βουλευτίνα του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη
Ως γνωστόν, σύμπασα η "οικολογική κοινότητα" του παραλιακού μετώπου έχει πειστεί φανατικά, ότι η μεταλλευτική επένδυση δήθεν θα είναι καταστροφική για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ημερίδα για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής


ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΥΠΑ ΘΑ ΔΙΑΒΕΙΣ...


Δελτίο Τύπου Αντιδημάρχου Ν. Προποντίδας για ληξιπρόθεσμα

Στα πλαίσια της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Νέας Προποντίδας, έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών εντάλματα συνολικής αξίας 3.495.334,46 ευρώ, εκ των οποίων έχουν  πληρωθεί  οφειλές αξίας 1.632.256,34 ευρώ.
Η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων  υποχρεώσεων γίνεται σταδιακά με την αποστολή εντολών εξόφλησης η οποία γίνεται με ιεραρχικό χρονολογικά τρόπο και έχει ως εξής:

Πολύγυρος: ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ 9.30 μμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/7
Μουσικη βραδια,με πιανο,βιολι και φλαουτο που θα ντυσουν μουσικα γνωστες μελωδιες απο τα κινηματογραφικα του Χατζηδακη,βαλς και τανγκο
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ 9.30 μμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/7

Επιστολή ενός Βορειοχαλκιδικιώτη στο δήμαρχο Πολυγύρου κ. Ζωγράφο

Φαίνεται ότι στους δύσκολους καιρούς της ανέχειας και της υποταγής σε κέντρα έξω από την χώρα περνάμε και σε περίοδο πλήρους αμνησίας ή και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ο δήμαρχος Πολυγύρου ξεχνάει ή σωστότερα ξεπερνάει τα πραγματικά γεγονότα στη ΒΑ Χαλκιδική, που έγιναν με αφορμή την έναρξη εργασιών της καταστροφικής επέκτασης για την εξόρυξη μεταλλευμάτων και τον αιφνιδιασμό των κατοίκων από αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος.

Έτσι ο κ. δήμαρχος ερμηνεύει διαφορετικά απ’ ότι οι κοινοί θνητοί την άσκηση βίας από τα ΜΑΤ του κ. Δένδια, μια βία που ασκήθηκε εναντίον φιλήσυχων πολιτών, μια βία εναντίον "Γαλατών", όπως ο κ υπουργός ονομάτισε, ανιστόρητα και χωρίς ντροπή, τους κατοίκους της Ιερισσού.