Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Ο Χαλκιδικιώτης Τάσος Κανταράς εκλέχθηκε και στην νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατόπιν ψηφοφορίας, εκλέχθηκαν η νέα Πολιτική Γραμματεία, καθώς και ο νέος Γραμματέας της ΚΕ. 
Γραμματέας της ΚΕ εκλέχθηκε ο Δημήτρης Βίτσας, με 129 ψήφους υπέρ, 63 λευκά. Ψήφισαν 194, έγκυρα 192, 2 άκυρα.
 Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εκλέχθηκαν:
 ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
 ΗΣΥΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 
 ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ 
 ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΤΑΣΟΣ
 ΚΑΡΙΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ
 ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΕΡΜΙΝΑ 
 ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ 

Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Οριακό προβάδισμα 0,5% στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής (Κάπα Research).
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9% ,ο ΣΥΡΙΖΑ 28,4% , το ΠΑΣΟΚ 9,1%, οι Αν.Ελλ 5,6%, η Χρυσή Αυγή 12,1%, η ΔΗΜΑΡ 3,5% , το ΚΚΕ 6,1% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6,2%. 
Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 44,6% θεωρείται ο Α. Σαμαράς έναντι 31,4% του κ. Τσίπρα ενώ το 41,6% πιστεύει ότι καταλληλότερη κυβέρνηση

Να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στο αύριο

του Ευθύμη Καρανάσιου* - karfitsa
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πιστός στις δεσμεύσεις του για εξάντληση της τετραετίας και διατήρηση της κυβερνητικής – πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, προχωράει μπροστά με νέο Υπουργικό Συμβούλιο , επιτυγχάνοντας την απομάκρυνση μιας πρόωρης και ταυτόχρονα, κατά γενική ομολογία, ανεπιθύμητης προσφυγής σε κάλπες.
Η απόφαση αυτή φανερώνει χαρακτήρα πολιτικής ενότητας και σταθερότητας, προαπαιτούμενο για την ομαλή εφαρμογή, όλων εκείνων των απαραίτητων ενεργειών προς αποφυγή νέων μέτρων, νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και την επιβολή νέων φόρων, αλλά και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, που

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...


ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ 20/07

Υπό την ανοχή Πολεοδομίας και Αστυνομίας συνεχίζει και σήμερα να παρανομεί η "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" πραγματοποιώντας εργασίες εκσκαφών στο χώρο του εργοστασίου. Η Αστυνομία μάλιστα παρευρίσκεται στο χώρο προστατεύοντας την παρανομούσα εταιρεία.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ , η αναστολή αφορά εργασίες για την έδραση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η εταιρεία πραγματοποιεί εργασίες εκσκαφών και διαμορφώσεων για την κατασκευή του εργοστασίου. Σύμφωνα με το άρθρο 4. παρ.16 του ΓΟΚ άδεια δόμησης απαιτείται για:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...


ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Μελλοντική Πρόβλεψη.

Διακωμωδώντας τις αποφάσεις του 1ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και ενσωματώνοντας τις προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, με χιουμοριστική διάθεση θα επιχειρήσω μια δική μου περέμβαση όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, χωρίς πρόθεση να προσβάλω συντρόφους μου και μέσα στα πλαίσια που μπορεί και πρέπει να γίνεται η ανταλλαγή απόψεων σε ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα. Αφού δεν είναι πρωταρχικός στόχος η δημιουργία κυβέρνησης της Αριστεράς τότε [πιθανό σενάριο] θα κάνουμε κυβέρνηση [αν τα ποσοστά είναι ίδια] με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου και την ΔΗΜΑΡ του σ. Κουβέλη [το φιλιατρό της Αριστεράς που ακόμα ατύπως συνεργάζεται με την δικομματική, προδοτική κυβέρνηση]. 

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ"

Πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ" των Βορεινού Θεολόγη και Δουλδέρη Σταύρου την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου στερεοσκοπικών (3D) προβολών στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
Η έκθεση φωτογραφίας αποτελείται από μια επιλογή φωτογραφίων που παρουσιάζουν το Άγιο Όρος μέσα στη χιλιόχρονη πορεία του. Αποτυπώνεται η ζωή και ο βίος των Αγιορειτών Πατέρων, η φύση που τόσο απλόχερα τους χάρισε η Παναγία και η σπάνια αρχιτεκτονική, έργο των ανθρώπων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Αυστριακοί τουρίστες διοργάνωσαν απόψε το βράδυ (Παρασκευή 19.07.13) εκδήλωση-πορεία διαμαρτυρίας στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού

Σήμερα το βράδυ 200 περίπου Αυστριακοί τουρίστες διοργάνωσαν εκδήλωση – πορεία διαμαρτυρίας στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού, στην γη του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη. Εξέδωσαν ψήφισμα που επέδωσαν στον πρόεδρο της κοινότητας Ουρανούπολης, για να το παραδώσει στο δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη. Επίσης ετοιμάζουν σχετικό ψήφισμα το οποίο θα κοινοποιήσουν στην πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα και όταν με το καλό επιστρέψουν στην πατρίδα τους θα διοργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής. (ΠΗΓΗ)

Το ΚΚΕ για τα 39 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Η πόλη των μουρλών

Γράφει: ο Λεωνίδας Μαρτέλος
Μέσα στων μουρλών την πόλη
βρήκαν ένα ....παρλιακό
και από ...βιβλιοπώλη
τον εκάναν .....Υπουργό!

Πάντα φίλαγε το χέρι
που του έδινε χαρά!
Πρώτα του Καρατζαφέρη
κι ύστερα του ....Σαμαρά!!