Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Ελληνικός Χρυσός: Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της επένδυσης στη Χαλκιδική

Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της επένδυσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική δίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπός της, Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Eldorado Gold» Paul Wright (Πωλ Ράιτ), κατά την οποία «λόγω της πρόσφατης σημαντικής πτώσης της τιμής του χρυσού, η εταιρεία έχει αναθεωρήσει και συνεχίζει να αναθεωρεί το σχέδιο λειτουργίας της ώστε να διασφαλίσει ότι παραμένει μια χαμηλού κόστους, προσοδοφόρα και αναπτυσσόμενη εταιρεία χρυσού».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ!

Τον πρώτο της μήνα έκλεισε η εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» του δικτύου Future Library, στο οποίο συμμετέχει η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και αμείωτο ενδιαφέρον.
Από τις 14 Ιουνίου αναπτύχθηκαν δράσεις για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, που δήλωσαν συμμετοχή πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΪΜΠΛΕ

Βασικός στόχος της επίσκεψης Σοϊμπλε είναι η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για να επιταχύνει τις αναδιαρθρώσεις, δηλαδή το παραπέρα τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, που αποτελεί κοινό στρατηγικό στόχο εγχώριας και γερμανικής άρχουσας τάξης.
Η συζήτηση για την πιθανότητα νέου δανεισμού του κράτους, καθώς και για τους όρους διαχείρισης του σημερινού υπέρογκου δημοσίου χρέους, δεν αφορά την ελάφρυνση του λαού από τα βάσανά του, αλλά το μοίρασμα ζημιών και κερδών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων και κρατών μελών της ΕΕ.

ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω της επίσκεψης Σόιμπλε.

«Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία. Με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού.

Οργιάζουν «μαύρη» εργασία και παραβατικότητα στον τουρισμό

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα τη θερινή περίοδο, καθώς κατόπιν ελέγχων εντοπίστηκε ότι ένας στους τρεις εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις είναι ανασφάλιστος. Την ίδια ώρα, τα ποσοστά παραβατικότητας σε επιχειρήσεις τουριστικών προορισμών αγγίζουν το 85%.
Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, κλιμάκια ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τη συνδρομή της Αστυνομίας πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε όλα τα τουριστικά θέρετρα με στόχο τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας στις εποχιακές επιχειρήσεις (ταβέρνες, μπαρ, μεζεδοπωλεία, νυκτερινά κέντρα, ξενοδοχεία, θαλάσσια σπορ, τουριστικά γραφεία) επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

«Προδόθηκε» το όραμα της κυβέρνησης για ανάπτυξη Χαλκιδικής και Θράκης. Και τώρα τι;

Της Βάσως Νάκου*
Συνολική μείωση 35% στις δαπάνες της από 670 σε 430 εκ. ευρώ και πάγωμα για τουλάχιστον ένα χρόνο των δραστηριοτήτων της σε Χαλκιδική και Θράκη ανακοίνωσε η Καναδική εταιρία εξορύξεωνEldorado Gold, εξαιτίας της μείωσης της αξίας του χρυσού, όπως αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν.
Τουλάχιστον η δήλωση είναι ειλικρινής και δεν χωρά παρερμηνείες για την κόπωση της εταιρείας από τους ντόπιους «Γαλάτες» που αντιστέκονται στα σχέδιά της. Αναρωτιέμαι, όμως, ποια ανάπτυξη περιμένει τώρα τη Χαλκιδική και τη Θράκη.

ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (Βίντεο)

Πήγαν για... μαλλί και έφυγαν "γουλί"!!!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Έχουν μεγάλη πλάκα αυτοί οι "συντονιστές" των... οικολόγων της Ιερισσού. Βάζουν μπροστά τον καθοδηγούμενο όχλο να βρίζει και να σπιλώνει συνειδήσεις και τρέχουν μετά από πίσω, όχι μόνο για να καλύψουν τις ασχήμιες του όχλου, αλλά και για να ζητήσουν και βοήθεια για τον "αγώνα" τους!!!

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ...


ΣΙΘΩΝΙΑ : Σε δημοπρασία τα Σπαλαθρονήσια;


Στο πλαίσιο νέας δραστηριότητας του Myrό Antiques House ο οίκος έχει αναλάβει την δημοπράτηση ελληνικών νησιών. Σας ενημερώνουμε ότι το πρώτο είναι το μεγαλύτερο από τα Σπαλαθρονήσια, το οποίο βρίσκεται έναντι του Μαρμαρά, στην Χαλκιδική. 
Δείτε φωτογραφίες του νησιού, και εφόσον ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη, κινητό 6971890212.
Δείτε βίντεο στη συνέχεια!

Να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στην επίσκεψη Σόϊμπλε

Συγκέντρωση 7μμ στην ΕΡΤ3
   Την Πέμπτη 18 Ιουλίου έρχεται στη χώρα μας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού, όπως έκανε και η Μέρκελ τον προηγούμενο Οκτώβρη, έρχεται για να στηρίξει τη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να επιθεωρήσει την πορεία υλοποίησης τής βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων ΕΕ και ΔΝΤ, να απαιτήσει την πλήρη εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων (απολύσεις στο δημόσιο, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και κοινωνικών υποδομών), αλλά και να μεσολαβήσει υπέρ του γερμανικού κεφαλαίου για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ συνεχίζει σε μονοπάτια ... Λατινικής Αμερικής & Νοτίου Αφρικής !!!

18/7/2013 Παλαιοχώρι Χαλκιδικής
Διάβασα όλες αυτές τις ημέρες διάφορα σχόλια … 
Και ρωτάω :
α) είναι πολιτισμός η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα ότι θα περάσουν οι Αντιδρώντες ;

β) είναι πολιτισμός να προσπαθείτε να τους λιντσάρετε στην διασταύρωση ;
γ) είναι πολιτισμός να θεωρείται ότι το χωριό σας ανήκει και με το παραμικρό να διαταράσσεται την ησυχία του κάνοντας το χώρο συγκεντρώσεων  ;
και στην τελική στις Δημοκρατίες ο κόσμος εκφράζεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ και οι τραμπουκισμοί, οι φωνές  δεν περνάνε, αν θέλετε διαδηλώστε και εσείς ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ της ELDORADO GOLD & του ΑΚΤΩΡ 

αυτό  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ αλλά να μην ξεχνάτε ότι πάντα θα πρέπει να είναι σε νόμιμα πλαίσια και η επιλογή της διαφορετικής ημερομηνίας παρέχει ασφάλεια σε όλους   !!!