Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

"Σε όσους ξεσάλωσαν..."

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με πανό


Σκέψεις για το συνέδριο και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι λογικό την επομένη μιας μαζικής πολιτικής διαδικασίας ενός πολιτικού φορέα της αριστεράς να κυριαρχεί το αισιόδοξο στοιχείο. Ακόμη και αν οι οργανωτικές αντιπαραθέσεις - πανταχού παρούσες ως λανθάνουσα μορφή πολιτικών ζητημάτων που έχουν τεθεί κάτω από το χαλάκι- έχουν σε ένα βαθμό τσαλακώσει την πολιτική αυτοπεποίθηση…
Είναι λοιπόν αναγκαίο, τουλάχιστον σε αυτές τις στιγμές, να κρίνονται οι πολιτικές στοχεύσεις, πριν απ’ όλα με βάση τις νεότατες πολιτικές διακηρύξεις και ανακοινωμένες στοχεύσεις. Καθένας δικαιούται (και οφείλει) να πηγαίνει και πέρα από τα γραπτά και τις διακηρύξεις, αλλά υποχρεούται να κάνει τον κόπο να ασχοληθεί και με ότι κάποιοι σύνεδροι κατέληξαν.

Η Eldorado Gold καθυστερεί την έναρξη παραγωγής στις Σκουριές

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Eldorado Gold Corp. ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή έναρξης παραγωγής κατά ένα έτος (2016) στις Σκουριές Χαλκιδικής καθώς και σημαντική μείωση των δαπανών της. Για τις αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα και τον προϋπολογισμό, η εταιρεία επικαλείται τη σημαντική πτώση της τιμής του χρυσού.

Αν και εταιρείες όπως η Eldorado Gold, ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις χρηματιστηριακές τιμές και τα περιθώρια κέρδους τους, θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν ότι τέτοιου είδους “επενδύσεις” δεν γίνεται να προχωρήσουν χωρίς την κοινωνική αποδοχή και είναι αναπόφευκτο τελικά να αποτύχουν.

16-7-2013 το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα


ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο της κοινωνικής ισοπέδωσης, των απολύσεων, της μείωσης του κατώτατου μισθού και της διάλυσης της υγείας και της παιδείας δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά. Είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν κάθε συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσουν τη δημοκρατία στα μέτρα τους.
Πλέον δεν υπάρχει καμία αυταπάτη. Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία. Κάθε νέο μνημονιακό μέτρο αποτελεί προαναγγελία των επόμενων, κάθε εκβιασμός προς τον ελληνικό λαό πρέπει να αντιστραφεί.

ΟΠΟΥ Η ΒΙΑ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Δεν υπάρχει καμία καλή βία. Υπάρχει όμως μια βία που είναι χειρότερη από τις άλλες. Η βία που δηλώνει αρχές και καλούς σκοπούς. Αυτή η βία είναι τρομακτική. Γιατί καπηλεύεται το δικαίωμα όλων για κοινωνική ισότητα, δημοκρατία, ελευθερία, οικολογία. Γιατί δεν φέρνει ελευθερία, αλλά προκαλεί φόβο. Κλείνει τον κόσμο στα σπίτια του και αντισυσπειρώνει και δυναμώνει το ίδιο το σύστημα που δηλώνει ότι πολεμάει.
Είδαμε και θυμώσαμε με τα ματωμένα και πρησμένα από το ξύλο παιδιά που ονειρευτήκαν ότι θα μας απελευθερώσουν όλους από τα νύχια του συστήματος, θέλουμε δεν θέλουμε. Σήριαλ με πολλούς που ονειρεύονται τη διάχυτα βίαιη ανατροπή, αλλά τελικά καταλήγουν να δυναμώσουν την καταστολή, νομιμοποιώντας τη στη συνείδηση των πολλών.

Ψήφισμα Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Στη Χαλκιδική σχεδιάζεται και έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, ένα τεραστίων διαστάσεων, εξορυκτικό σχέδιο. Στα 317.00 στρέμματα δασικής έκτασης που παραχώρησε στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. το Ελληνικό Κράτος, σχεδιάζεται αποψίλωση 2500 στρεμμάτων αρχέγονου δάσους, εξόρυξη ανοιχτού τύπου (open pit) στον κύριο υδροφορέα της περιοχής, χωροθέτηση τελμάτων εξορυκτικών αποβλήτων σε ρέματα, εργοστάσιο χημικής επεξεργασίας.

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα

Φιριπή Βούλα
Άρθρο 120 παρ. 2 Συντάγματος ".2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων."
Η ανάλγητη αυταρχική συμπεριφορά της μνημονιακής κυβέρνησης, άξια κληρονόμος των προηγούμενων, φτάνει το δράμα στην κορύφωσή του. Μετά το μαύρο και την εκκωφαντική σιωπή της ΕΡΤ, μετά την επιστράτευση των χιλιάδων εκπαιδευτικών «επειδή σκέφτηκαν να απεργήσουν»,

Επιτροπή Αγώνα Χαλκιδικής: Επιθέσεις μεταλλωρύχων

Εχθές, 15 Ιουλίου 2013, στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, έλαβε χώρα άλλο ένα επεισόδιο βίας και τραμπουκισμού από εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
Συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στην πλατεία του χωριού, επιτέθηκαν σε υλοτόμο και προξένησαν ζημιές σε αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, και μετά από κάλεσμα εργαζόμενου που διαπληκτίστηκε με συγγενικό πρόσωπο που είναι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, εισέβαλαν στο σπίτι του τελευταίου προξενώντας εκτεταμένες ζημιές και τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση.

Ο Δριβελέγκας στην Κύπρο

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής και Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δριβελέγκας Ι., από τις 17/7 έως τις 20/7/2013 θα βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Κυπριακή Δημοκρατία για την Τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου του 1974. Κατά την εκεί παραμονή του θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη Νίκο καθώς και με μέλη της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’.

Ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα έρχονται με dance διαθέσεις την Παρασκευή 9 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολυγύρου Χαλκιδικής!

Ο Μύρωνας Στρατής με τον Ησαΐα Ματιάμπα μετά από 6 μήνες sold out εμφανίσεων στην Αθήνα, είναι πανέτοιμοι για νέες… περιπέτειες!
Ο Μύρωνας και ο Ησαΐας, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και οι δύο μαζί, ανακαλύπτουν τις κοινές μουσικές τους αγάπες και ετοιμάζουν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.
Σε μια διαδρομή που  ξεκινά από δυνατές rock κιθάρες, πλησιάζει την soul, φλερτάρει με το funk και λοξοκοιτάζει την disco, οι δύο νεαροί τραγουδοποιοί παρουσιάζουν τα δυνατά προσωπικά τους τραγούδια και ξαφνιάζουν με αναπάντεχες διασκευές, με απώτερο σκοπό να μην μείνει κανείς… καθιστός!

«ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ»;

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ο Ιούλης βαδίζει προς το τέλος του στη χώρα του ΠΟΤΕ, καθημερινά φέρνει  στον κοσμάκη νέες δυσάρεστες εκπλήξεις και πάρα πολλά ΘΑ, καθημερινά οι ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών αλλά και μεγάλη μερίδα του κόσμου βουτούν όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση.
Οι «αδικίες» οι οποίες κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού ΘΑ διορθωνόταν, αυξάνονται και θεριεύουν.
Στα ΚΕ.Π.Α οι ανάπηροι στενάζουν….
Και επειδή είναι πολλοί οι «δύσπιστοι», οι καλοθελητές, εκείνοι που κατά την γνώμη τους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2013

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν την Κυριακή στο δημοτικό στάδιο της Νικήτης για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, τα «ΣΙΘΩΝΕΙΑ», μια συνάντηση ρίψεων που κατέκτησε επάξια θέση στο διεθνές καλεντάρι ρήψεων.
Και φέτος συμμετείχαν μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες της δισκοβολίας, της σφαιροβολίας και της σφυροβολίας, ενώ αναβίωσε και το αρχαίο άθλημα της λιθοβολίας. Παράλληλα, μικροί αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στα Κid’s Athletics.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

«Πρόκειται για πολυνομοσχέδιο έκτρωμα. Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, θέλουμε ιδιαίτερα να καταγγείλουμε τη μεθόδευση που γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού, του μισθού πείνας δηλαδή, σε κάτω από 500 ευρώ. Η ασφυξία, που νιώθει ο λαός μας, θα πρέπει άμεσα να μετασχηματιστεί σε μαζική λαϊκή αντεπίθεση. Να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του, να μην περιμένει λύσεις από τα πάνω, για να μπορέσει να ανοίξει τελικά ο δρόμος, όσο είναι νωρίς να γυρίσει την πλάτη στο νέο διπολισμό που αρχίζει να διαμορφώνεται».

Δήμος Αριστοτέλη: «Θερινή Ακαδημία Παλαιάς και Παραδοσιακής Μουσικής», 17 έως 21 Ιουλίου 2013

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνουν με έδρα την Αρναία από 17 έως 21 Ιουλίου την «Θερινή Ακαδημία Παλαιάς και Παραδοσιακής Μουσικής».  Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων που αφορούν μουσικούς και τραγουδιστές – επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, σπουδαστές ωδείων και μη, παιδιά και ενήλικες.  Εκτός των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλη την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας ένα συνεχές πενταήμερο πολιτιστικό γεγονός που απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Κωστή Παπάζογλου.
Η περυσινή διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη  επιτυχία πλημμυρίζοντας με νότες όχι  μόνο το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο  της Αρναίας – όπου 22 καθηγητές  και 120