Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Δήλωση της Ιγγλέζη, για τις προφυλακίσεις, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση της Ιγγλέζη στο 4:49

Ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σύνολο συνέδρων 3430 Ψήφισαν 3412, από τα οποία έγκυρα 3344 - 68 άκυρα.    Έλαβαν: 
Αλέξης Τσίπρας   2477, ποσοστό 74,08% 
Σίσσυ Βωβού 157, ποσοστό 4,69% 
Ηλιόπουλος Παναγιώτης 22, ποσοστό 0,66% 
Λευκά 688, ποσοστό 20,57%. 
Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Αλέξης Τσίπρας. 

43ος διάπλους Τορωναίου κόλπου

Επιμέλεια: Tomsakis
O Σαχπαζίδης Αναστάσιος από την Θεσσαλονίκη του Ηρακλή με χρόνο 5 ώρες και 25 λεπτά κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο Παπαρνάκης Θανάσης με 5 ώρες και 29 λεπτά ακολούθησε ο Κοθωνίδης Ιωάννης από την Καβάλα με χρόνο 5 ώρες και 27 λεπτά , στον 43ο Διεθνή κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου απόστασης 26 χιλ. από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στη Νικήτη της Σιθωνίας.

Κατά την διάρκεια των αγώνων η πρωτιά εναλλασσόταν μεταξύ των δύο αθλητών που τους συνδέει και μεταξύ τους φιλία.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ «ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ»

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Από καιρό ήθελα να βάλω κάνα δυο πράγματα στη θέση τους, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις σχετικά με την αρθρογραφία μου η οποία τελευταία έχει να κάνει με το θέμα ΥΓΕΙΑ, με τα ΚΕΠΑ, κλπ, και όλο το ανέβαλα.
Οι αναβολές αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεπηδήσουν κάποιοι σχολιαστές σε διάφορους ιστοχωρους που δημοσιεύονται τα άρθρα μου, και ούτε λίγο ούτε πολύ, σε σχόλια τους να με κατηγορήσουν ότι εξυπηρετώ «πολιτικά συμφέροντα», ότι ΔΕΝ λέω την αλήθεια η λέω την μισή, και πολλά άλλα φαιδρά.
Το κείμενο αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κάποιο είδος «απολογίας», γιατί πολύ απλά δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν παρατρεχάμενο κάποιου βουλευτή η πολιτευτή αλλά και γενικότερα σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε απεργιακή συγκέντρωση στον Πολύγυρο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ., ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013
 Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή  πολιτική που μας θέλει σκλάβους.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής προς τους Δημάρχους του Νομού

κ. Δήμαρχε,
Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και με δεδομένη την απόφαση της Κυβέρνησης να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους, σας καλούμε όπως λάβετε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη αποδοχή της λογικής των απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων και την αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου σας μέχρι την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο. 

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας, που σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 12.7.2013 αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας κατά της απόφασης της Κυβέρνησης να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους.
Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Προποντίδας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στις τυφλές και οριζόντιες απολύσεις εργαζομένων, δήλωσε τη συμπαράστασή του στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου και αποφάσισε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου ως την ημέρα της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη

(Από το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη... με μία μικρή αυθαίρετη παρέμβαση)

Έτσι εξηγούνται όλα!


Η "ενθουσιώδης" υποδοχή του Βενιζέλου (Μπένυ) στα Χανιά !

Εκδήλωση ενημέρωσης, για τις επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, στο Γομάτι Χαλκιδικής

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Ενημερωτική εκδήλωση για τις επιπτώσεις των μεταλλείων χρυσού στο περιβάλλον και στον άνθρωπο θα πραγματοποιηθεί στο Γομάτι της  Χαλκιδικής.
Η εκδήλωση θα γίνει  την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 και ώρα 9:00 μμ 
Στην πλατεία του χωριού
Ομιλητές: