Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ : «Αγαμέμνων» του Αισχύλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Αγαμέμνων» του Αισχύλου,
από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης
Ο Αγαμέμνων αποτελεί το πρώτο από τα τρία έργα της  τριλογίας του Αισχύλου Ορέστεια. Τα άλλα δύο είναι oι Χοηφόροι και oι Ευμενίδες. Η Ορέστεια, η μοναδική τριλογία η οποία διασώθηκε ολόκληρη, λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.
Για τον Αισχύλο, η θυσία της κόρης του Ιφιγένειας από τον Αγαμέμνονα για να εξευμενίσει τους θεούς και να οδηγήσουν αυτόν και το Ελληνικό στράτευμα στην Τροία, είναι και ο ισχυρότερος λόγος για την βασίλισσα Κλυταιμήστρα και μητέρα της Ιφιγένειας, να κρατήσει άσβεστο το μίσος ενάντια στον Αγαμέμνονα και να κατακρεουργήσει, αυτόν και την ερωμένη του Κασσάνδρα, ιέρεια του Απόλλωνα, τη νύχτα που επιστρέφει θριαμβευτής στο Άργος έπειτα από τον δεκαετή Τρωικό πόλεμο.

ERT3 - Ανοιχτή συζήτηση για τις Σκουριές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΓΑ 2013

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ TΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑE/OΓΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΠ
 Έπειτα από την ολοκλήρωση της  διαδικασίας υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2013 και της διενέργειας κλήρωσης για την ανάδειξη των δικαιούχων Δελτίου, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία χορήγησης Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών μέσω των ΚΕΠ ξεκινά στις 8-7-2013.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΟΓΑ 2013-2014 ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΠ

Ο Λογαριασμός Αγροτικής  Εστίας του ΟΓΑ θέτει σε εφαρμογή την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν παροχής 100.000 Εισιτηρίων Θεάτρου από την  8-Ιουλίου 2013.
Τα Δελτία Θεάματος και μέχρις εξαντλήσεώς τους θα διανέμονται από όλα τα ΚΕΠ της χώρας.
 Καθορίστηκε το εν λόγω πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε πόλεις όλων των νομών της χώρας, όπου θα δοθούν παραστάσεις – συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών- από θεατρικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό οποιαδήποτε νομική μορφή, κατά τη θερινή θεατρική περίοδο 2013 και τη χειμερινή περίοδο 2013-2014 και τα Δελτία Θεάματος να διανέμονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

«Τουρισμός για όλους»

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει σε εφαρμογή την υλοποίηση της Α’ ΦΑΣΗΣ του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών (5 διανυκτερεύσεων) 2013 – 2014, το οποίο θα ισχύσει από 19.07.2013 έως 31.12.2013.
Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
 Στο Πρόγραμμα 6ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι  δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων  προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής  Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής  Εστίας και με τις προϋποθέσεις της Παραγράφου  Ι.Β.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

150 κάδοι κομποστοποίησης θα διατεθούν στους ενδιαφερόμενους πολίτες τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 μετά την πραγματοποίηση ενός ακόμη κύκλου ενημερωτικών σεμιναρίων. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 11 σεμινάρια και έχουν διατεθεί περίπου 500 κάδοι κομποστοποίησης.
Οι κάτοικοι του Δήμου Πολυγύρου, που έχουν υποβάλει αίτηση για την απόκτηση κάδου κομποστοποίησης, θα ενημερωθούν από επιστημονική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με το οποίο ο Δήμος Πολυγύρου έχει αναπτύξει συνεργασία, για τα οφέλη της ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων και τη σωστή χρήση του πράσινου κάδου (κομποστοποιητής) από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Μ. Παναγία: Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στις Σκουριές

ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΡΙΤ»

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «ΝΕΡΙΤ» (Ρ: ΕΔΩ) η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει την πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τις χιλιάδες απολύσεις και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα απομείνει.
Παράλληλα με το νέο σχήμα στοχεύει στην πιο αποτελεσματική προβολή της κυρίαρχης πολιτικής, την ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση του λαού. Προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στα κριτήρια της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας,

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑ

Η «πολιτική συμφωνία» κυβέρνησης – τρόικα για τις χιλιάδες απολύσεις, διαθεσιμότητες, μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλο το λαό. Οι απολύσεις σημαίνουν ελλείψεις απαραίτητου προσωπικού, ιδιαίτερα σε ορισμένες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που είναι αναγκαίες στη λαϊκή οικογένεια, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, μονάδες Υγείας κ.α.

ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ
7.30 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου
Οι δήθεν  «έκτακτες συνθήκες» που επέβαλαν τη λήψη «έκτακτων μέτρων» αποδεικνύονται στην πράξη μόνιμες φέρνοντας νέα άγρια μέτρα για το λαό και επίθεση χωρίς τέλος. Ετοιμάζεται νέα σφαγή και επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέο χτύπημα στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, γοργή επέκταση των απολύσεων στο Δημόσιο, νεες περικοπές σε φάρμακα και στην υγεία.
Αν δεν τους σταματήσει ο ταξικός αγώνας, η λαική οργή και παρέμβαση, η επίθεση θα αποκτά ταχύτητα. Έρχεται όλεθρος!

Συζήτηση - Ενημέρωση για τις διώξεις και το φακέλωμα μέσω της λήψης DNA


Μία συνάντηση που έπρεπε ήδη να έχει γίνει!

Καλή η πρόταση των μεταλλωρύχων προς τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού (βλέπε ΕΔΩ)!
Από την κουβέντα μπορεί να βγει κάτι καλό για τον τόπο, ας τη λάβουν υπόψη τους κι ας προχωρήσουν σε μια τέτοια συνάντηση!
-Κανείς δε θα χάσει !

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ...


Ερώτηση στη Βουλή για το Πόρτο Καρράς από Ιγγλέζη-Κριτσωτάκη

Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για το Πόρτο Καρράς κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη και ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Δήλωση Κατερίνας Ιγγλέζη – Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλκιδικής

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεχίζοντας τις πρακτικές τρομοκράτησης και «φακελώματος» πολιτών, κάλεσε σήμερα γι΄άλλη μια φορά κατοίκους της Χαλκιδικής να καταθέσουν δείγμα γενετικού υλικού στις αστυνομικές αρχές.
Οι πρωτοφανείς και παράνομες πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με τη λήψη δειγμάτων γενετικού υλικού, έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από δικηγόρους, το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και πολίτες, ενώ έχει διαταχθεί και σχετική διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Η λήψη γενετικού υλικού δια τη βίας – τόσο ψυχολογικής όσο και σωματικής - από πολίτες είναι παράνομη και καταπατά τα ανθρώπινα και συνταγματικά τους δικαιώματα.

Πρόταση των μεταλλωρύχων για συνάντηση με το Συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "Πιστεύουμε ότι η βία δεν είναι ηθική αξία..."

Σημερινή ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. 
Στην ανακοίνωση και μέσα από μια γενικότερη έκφραση των στόχων του αγώνα διακρίνεται με ευκρίνεια ...καταδίκη γεγονότων και περιστατικών που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό σε βάρος κατοίκων της Β.Α.Χαλκιδικής, όπως το "βάψιμο" αυτοκινήτων και οι ζημιές στο κατάστημα της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ιερισσού, διαχωρίζοντας τη θέση τους από εκείνους που λειτουργούν χρησιμοποιώντας κάθε μορφή βίας.
Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης (οι επισημάνσεις είναι του ιστολογίου):
"Ο ρατσισμός και ο αυταρχισμός δεν έχουν θέση στο κίνημα της Χαλκιδικής
Στη Χαλκιδική, λόγω της άμεσης απειλής των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, γεννήθηκε και εξελίσσεται ένα πολύμορφο κοινωνικό κίνημα.

Τσίπρας "καλεί" πασόκους...


"...Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85. Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. ...