Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Χωρίς σοβαρότητα... δημοσίευμα

Κράζει πάλι το "Παρασκήνιο" τον Δήμαρχο Πολυγύρου με ένα ψευδέστατο και ανυπόστατο δημοσίευμα!
Τα γεγονότα πολύ γνωστά και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Δήμο Πολυγύρου!
Αφορούν άλλο Δήμο της Χαλκιδικής και την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής!

Δημήτρης Τσούφης: «Το κόμμα θέλει ανανέωση»

Τι λέει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής για το 9ο Συνέδριο της Ν.Δ.
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Χαλκιδικής κ. Δημήτρης Τσούφης δηλώνει στα parapolitika.gr εν όψει συνεδρίου:
«Η φωνή του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, είναι αυτό που πρέπει να ακουστεί στο το 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Έγινε μια πολύ καλή αρχή με τις προσυνεδριακές συγκεντρώσεις και έτσι πρέπει να συνεχιστεί», αναφέρει ο κ. Τσούφης και συμπληρώνει «Το κόμμα χρειάζεται ανανέωση και πρέπει να μπουν νέα πρόσωπα, το θέλει και ο κόσμος αυτό. Πρέπει να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και η Νέα Δημοκρατία δείχνει θετικά δείγματα προς αυτή την κατεύθυνση».
Όσο για τις πρόσφατες εξελίξεις του ανασχηματισμού και την συγκυβέρνηση υπογραμμίζει:

Ο μάπας της Ν.Δ. ...

...αφού έγινε Πρόεδρος της Βουλής για δυο-τρεις ώρες και πρόλαβε να διορίσει την κόρη του στη Βουλή (...ταχύτητα ο άχρηστος !!!), τώρα θέλει και τη συνεργασία της Ν.Δ. με τους νεοναζί !!!
-Θεούλη μου, ποιοι μας κυβερνούν!

Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Νίκος Καραμανλής

Κατά την διαδικασία εκλογής της Πολιτικής Επιτροπής στο 9ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκε και ο Χαλκιδικιώτης Νικόλαος Καραμανλής.

Χρονικό επιθέσεων... στο Δήμο Αριστοτέλη

Το φωτογραφικό χρονικό της βίας, του ρατσισμού, της τρομοκρατίας έτσι όπως δημοσιεύτηκε από τους προέδρους όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Αριστοτέλη στο πλαίσιο της καταδίκης των διαδοχικών άσχημων γεγονόντων, που εκτυλίσσονται στην περιοχή του Δήμου, με αφορμή τη χθεσινή νέα επίθεση στο κατάστημα της προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ιερισσού κ. Ζωής Γατά.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Τ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Νέα βίαιη και τρομοκρατική επίθεση κατά της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Σε συνέχεια των προτέρων γεγονότων τρομοκρατικής βίας η μερίδα πολιτών του Δήμου μας, στην προ του Άθω περιοχή, που έχει τα στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης και διασπείρει φόβο σε όλους τους πολίτες, συνεχίζει την δράση της. Απειλεί και εκβιάζει εργαζομένους και δημότες που έχουν διαφορετική άποψη με αυτούς και καταστρέφει ιδιωτική και δημόσια περιουσία, μετατρέποντας την Ιερισσό σε «υπό κατάληψη και τρομοκρατούμενη» πόλη, λειτουργώντας ως οργανωμένη «πολιτοφυλακή».

Ανακοίνωση ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου

Το Δ.Σ της Νίκης Πολυγύρου ευχαριστεί θερμά τον κ. Θωμά Καπλάνη για την ευγενική προσφορά του σε υλικό για τις ακαδημίες της ομάδας μας, τον "φούρνο Μελισσίδη" για τη χορηγία του στην εκδήλωση της Παρασκευής καθώς και τον κ. Φλέσσα για την φιλοξενία στο χώρο του.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

Ο λαός δεν έχει περιθώριο να μείνει θεατής στο συνεχιζόμενο έργο των αντιλαϊκών μέτρων που παίζεται στις πλάτες του. Μπορεί να εμποδίσει τον κατήφορο, αν δυναμώσει τον αγώνα του και γυρίσει την πλάτη στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Κοροϊδεύουν το λαό όσοι του λένε ότι μπορεί να υπάρχει έξοδος από την κρίση προς όφελος του λαού και των επιχειρηματικών ομίλων.

ΝΕΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (Φωτογραφίες)

Η... δημοκρατία ορισμένων στην Ιερισσό
στην κυριολεξία σπάει τζάμι...!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας το κατάστημα της κ. Ζωής Γατά μπήκε εκ νέου στο στόχαστρο των"πολιτοφυλάκων" και "συντονιστών" των κρουσμάτων άσκησης ρατσιστικής βίας, που δρουν ανεξέλεγκτα στην Ιερισσό.
Χθες το βράδυ λοιπόν έκαναν ένα... μεγαλεπήβολο στόχο τους πραγματικότητα. Έκαναν θρύψαλα στην κυριολεξία τη τζαμαρία του καταστήματος της προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Ιερισσού, όπου πριν από 10 μέρες το είχαν πρωτοχτυπήσει σε μια επίθεση μάλλον αναγνωριστικού χαρακτήρα.

Τα "ΑΓΙΟΘΑΝΑΣΕΙΑ" στο Παλιοχώρι


Νέοι προπονητές, νέοι παίχτες στην Ανδρική ομάδα μπάσκετ του Α.Ο.Πολυγύρου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Σφυρής, 1 Ιουλίου 2013
Ο ΑΟΠ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους παίχτες που θα ενισχύσουν φέτος την προσπάθεια της ομάδας για την επιστροφή στη κορυφή του Νομού Χαλκιδικής και στα σαλόνια της Γ´ Εθνικής από την επόμενη σεζόν.
Δ.Πιπιλιάρης
Δ.Πιπιλιάρης

«Τα Αριστοτέλεια» αλλάζουν το πολιτιστικό σκηνικό στη Βορειοανατολική Χαλκιδική

Για τρεις μήνες ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της αρχαιότητας αναβιώνει σε κάθε γωνιά του Δήμου Αριστοτέλη 
Σειρά οκτώ (8) πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ολόκληρο το μήνα Ιούνιο στο Δήμο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο διεξαγωγής και αναβίωσης «Των Αριστοτελείων», του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού της ελληνικής ιστορίας. 
Αθλητικοί αγώνες οργανωμένοι σε θεματικά πάρκα και προστατευόμενους από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 χώρους, παραδοσιακά χορευτικά ανταμώματα σε μακεδονίτικες γειτονιές, συναυλίες μουσικών σχολών, αναβιώσεις πατροπαράδοτων εθίμων και λαϊκές γιορτές, οργανώθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξουν για μία ακόμη φορά τις μοναδικότητες της περιοχής αλλά και την ιστορική / περιβαλλοντική τους σπουδαιότητα. 

Επίκαιρη Ερώτηση της Ιγγλέζη, στη βουλή, για τις παρανομίες της “Ελλ. Χρυσός”.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ                                 
Προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 Θέμα: Παρανομίες Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
             Στη Χαλκιδική, η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στα πλαίσια του εξορυκτικού σχεδίου της, προβαίνει εδώ και καιρό σε σοβαρές και κατ’ εξακολούθηση παρανομίες.
            Σύμφωνα με τη εντολή του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη,  για διακοπή των οικοδομικών εργασιών στις Σκουριές (αρ. πρωτ. 786/10/06/21013), διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια. Με απόφασή του το ΣτΕ ανέστειλε την εντολή διακοπής εργασιών της Πολεοδομίας, αναφερόμενο όμως μόνο στις αναγκαίες εργασίες για εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού. Η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει οικοδομικές εργασίες (εκσκαφές, επιχωματώσεις, τοποθέτηση κοντέινερς) που δε σχετίζονται με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και εξακολουθούν να είναι παράνομες.

Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής σε σώμα

Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής
Γεώργιος Παπαδόπουλος
Αναπληρώτρια  Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής
Αντιγόνη Πινακίδου 
Υπεύθυνος Τύπου  της Νομαρχιακής Επιτροπής
Χρήστος Κομπόγιαννος
Αναπληρώτρια  Υπεύθυνη Τύπου της Νομαρχιακής  Επιτροπής
Κατερίνα Βαγιωνά

Αναφορά της Ιγγλέζη Κατερίνας για την προβληματική λειτουργία του Γ.Ν.Χαλκιδικής

Αναφορά προς το υπ. Υγείας κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Ιγγλέζη Κατερίνα σχετικά με την απόφαση – αίτημα (17/6/13) του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, για τα μεγάλα και πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην λειτουργία τους τόσο το Γ.Ν.Χ. όσο και τα Κέντρα Υγείας του νομού, που θα γίνουν ακόμα πιο έντονα εν όψη του καλοκαιριού από την αύξηση των παραθεριστών.
 Ολόκληρη η αναφορά:

Ανακοίνωση για την κοινή συνάντηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΣΧΕΔΙΟΥ Β’

Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, έγινε κοινή συνάντηση ΣΧΕΔΙΟΥ Β – ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκειμένου  να αναπτυχθεί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η πρότασή της για τη μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντι-ΕΕ αριστεράς.  Επιβεβαιώθηκε  η βούληση των δύο χώρων για  μετωπική συμπόρευση και  συμφωνήθηκε η συνέχιση του διαλόγου πάνω σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα καθώς και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών στα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα της περιόδου.

Πορταριά: Γιορτή του Καϊσιού


«ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ».

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ο κόσμος δεν έχει καμία εμπιστοσύνη, καμία εκτίμηση στους πολιτικούς, και δυστυχώς η «μπάλα», παίρνει και τους λίγους σωστούς εκτός της σαβούρας.
Οι όποιες πολιτικές επιλογές μέχρι σήμερα, καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό να ζει σε απάνθρωπες συνθήκες, και οι επιλογές αυτές έχουν πολλά «ονόματα».
Μέσα σε όλα, ξαναγυρίσαμε πίσω πενήντα (το λιγότερο) χρόνια, όταν η Ελλάδα άδειαζε από Έλληνες οι οποίοι αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο στην ξενιτειά.

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΝΟΥΚ: Η προσέγγιση της αυτόχθονης κοινότητας

Σκεπτόμενος Πολίτης
 «…Στην προεκλογική εκστρατεία κυριάρχησε η συζήτηση σχετικά με τις δραστηριότητες ξένων επενδυτών και τους προβληματισμούς μεταξύ των 57.000 κατοίκων ότι το μέλλον της Γροιλανδίας θα μπορούσε να υπαγορευθεί από τις απαιτήσεις νέων δραστηριοτήτων, δυνητικά ρυπογόνων, όπως τα μεταλλεία, παρά από το παραδοσιακό ψάρεμα και κυνήγι των Ινούκ.
 Το κόμμα Σιουμούτ στη Γροιλανδία, του οποίου ηγείται η Αλέκα Χάμοντ κέρδισε το 42 % των ψήφων, που του επιτρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού στη θέση του πρόσφατα κυβερνώντος κόμματος του οποίου ηγείται ο Κλέιστ.

ΔΥΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ...