Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

«Divide et impere»*

Από τα αρχαία χρόνια, πάγια  τακτική κάθε κατακτητή που επιζητούσε να κυριεύσει έναν λαό, ήταν να σπείρει  τη διχόνοια ανάμεσα στο πλήθος, με σκοπό την αποδυνάμωση της  μάζας και την εξάλειψη κάθε πιθανότητας  εξέγερσης. Εδώ και αρκετά χρόνια, με έμφαση στα τρία τελευταία, η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» εφαρμόζεται με ανησυχητικά αποτελέσματα στα χωριά της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, των οποίων οι κάτοικοι έχουν διχαστεί σε υπέρμαχους της εξόρυξης χρυσού και σε επίμονους αρνητές της.

Χαλκιδικιώτης Σύμβουλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Η 20η Επετειακή Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας γίνεται στην Αθήνα από τις 26 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου 2013.
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης είναι ο Sergei Popov (Ρωσία) Γενικός Γραμματέας ο  Αναστάσιος Νεράντζης (Ελλάδα), Αναπληρωτής Γραμματέας η  Ειρήνη Δούρου (Ελλάδα) Ταμίας η  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ελλάδα) και Σύμβουλοι: Δρ. Κώστας Μυγδάλης (Ελλάδα, Χαλκιδική, Μουδανιά) και Καθ. Valery Alexeev (Ρωσία)
Περισσότερα ΕΔΩ

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου για την αναστολή εργασιών στο ρέμα του Καρατζά στις Σκουριές

Σήμερα 28 Ιουνίου 2013, το μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, διέταξε την προσωρινή αναστολή εργασιών της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στο ρέμα του Καρατζά, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων (29/07/2013) που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής.
Η προσωρινή διαταγή απαγορεύει εργασίες υλοτόμισης - εκχωμάτωσης - επιχωμάτωσης - αποψίλωσης και καθαρισμού στην περιοχή του ρέματος “Λάκος Καρατζά” στις Σκουριές Χαλκιδικής, προκειμένου πριν από την εκτέλεση οποιονδήποτε τεχνικών εργασιών να επιτευχθεί ο καθορισμός της οριογραμμής του ρέματος με Προεδρικό Διάταγμα.

Κωνσταντίνος Καραμανλής: "Η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο"


Τρόικα-Υγεία-Σαμαράς και Άδωνις


ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΛΑΚΚΟ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το Πρωτοδικείο Πολύγυρου με προσωρινή διαταγή γνωστοποίησε, ότι σταματούν οι εργασίες αποψίλωσης, εκχωμάτωσης και επιχωμάτωσης στον Καρατζά Λάκκο, έως ότου βγει οριστική απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 20 κάτοικοι του δήμου μας.Να σημειώσουμε εδώ, ότι σ' αυτήν την προσωρινή διαταγή γίνεται λόγος για μελέτη οριοθέτησης του ρέματος Καρατζά Λάκκος μια μελέτη, η οποία έχει κατατεθεί αρμοδίως το 2006!!!!! (Βλέπε απόφαση ΣτΕ 1492/2013 αρθρο 22)

Aυτή είναι κυβέρνηση! Τα δύο κόμματα της διαφθοράς, των διορισμών, των σκανδάλων, της διαπλοκής, της δημοσιονομικής εκτροπής, της φτωχοποίησης κυβερνούν επιτέλους μαζί. Οι "κλέφτες του ΠΑΣΟΚ" και "οι ψεύτες της ΝΔ" ... μαζί.

Βλέποντας την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον άνθρωπο που έσβησε μέσα σε μία νύχτα τη δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα, ένιωσα πραγματική ικανοποίηση.
Ναι, αυτή είναι κυβέρνηση! Τα δύο κόμματα της διαφθοράς, των διορισμών, των σκανδάλων, της διαπλοκής, της δημοσιονομικής εκτροπής, της φτωχοποίησης κυβερνούν επιτέλους μαζί. Οι "κλέφτες του ΠΑΣΟΚ" και "οι ψεύτες της ΝΔ", οι "κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ" και οι "κάτω η χούντα της ΝΔ" μαζί. Οι "όταν οι άλλοι θα ψάχνουν γι' αρχηγό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό" και οι "όταν οι άλλοι θα διώχνουν τον Ψηλό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό" μαζί.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από μια εκδήλωση ΘΕΣΜΟ που μετρά δεκατρία χρόνια ύπαρξης.
Ο λόγος, για την «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ».
Σαν να είναι «χθες» θυμάμαι την πρώτη φορά που ο Ζαφείρης Φωτιάδης και τα παιδιά, οι μαθητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, της σχολής μουσικής και χορού, διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την πρώτη «Συναυλία για την Ελπίδα», για το ίδρυμα παιδιών με καρκίνο!
Η αγάπη, η μουσική και ο χορός ήρθαν σαν «γιατρικό» να απαλύνουν τον πόνο των παιδιών με καρκίνο αλλά και των οικογενειών τους!
Με το πέρασμα των χρονών, ο ΘΕΣΜΟΣ αντρειώθηκε, ξεπέρασε τα όποια εμπόδια συναντούσε και έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα!
Αλλά, τι είναι αυτή η συναυλία;
Αξίζει να δούμε κάποιες λεπτομέρειες, γιατί ο αναγνώστης ίσως βγάλει λάθος συμπεράσματα σχετικά με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτήν.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΙΒ 13 ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ

Την επίσημη έναρξη του Διεθνές Συνεδρίου IIB 13 που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το τμήμα Φυσικής κήρυξε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας –Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Athena Pallas στη Σιθωνία Χαλκιδικής την Κυριακή 23 Ιουνίου.
Το Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια, αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό διεθνές φόρουμ που θα συγκεντρώνει κόσμο και ειδικούς που εργάζονται

Η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, για τον Καρατζά Λάκκο.

Η προσωρινή διαταγή αφορά την διακοπή της υλοτόμησης (η οποία σχεδόν έχει τελειώσει!!!)
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και άνετη ανάγνωση...

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2013 - ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Π.Ε. Χαλκιδικής

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ αγροτικών συνεταιρισμών Χαλκιδικής, για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών του Ν. Χαλκιδικής οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.


Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις κατασχέσεις

Νέες εξελίξεις στις Σκουριές

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Εισαγγελέα Πολυγύρου, σταματάει η υλοτόμηση στο ρέμα Καρατζά, στις Σκουριές.

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές


Δασικές πυρκαγιές
Οδηγίες προστασίας του πολίτη από δασικές πυρκαγιές
Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς
  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.
  • Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
  • Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

Προ του φαγητού "θεραπεία"