Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΣΗΚΩ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ "ΠΑΙΔΙ" ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ! ΠΟΥ ΄ΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΔΗΣΟ!...

(Για να είμαστε ακριβείς... από την Ένωση Κέντρου Νέες Δυνάμεις του Πεσματζόγλου)
Και το δαχτυλίδι του το 'δωσε ο γραφικός γΑΠ... αφού πρώτα μας ξεπούλησε στο ΔΝΤ και την τρόικα 

Κουτοπονηριά σε βάρος των αγροτών - Δώρο στην Πειραιώς

Με ειδοποίηση των δανειοληπτών της πρώην Αγροτικής, που κατείχαν Ανοιχτά Καλλιεργητικά Δάνεια, η Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ ενημερώνει ότι αυξάνει τα επιτόκια χορηγήσεων περίπου κατά 2% (δύο ποσοστιαίες μονάδες). Σύμφωνα με αγρότη που μίλησε στην Agrenda, το ΑΔΑ του είχε επιτόκιο 5,40% και τώρα η Τράπεζα τον ειδοποιεί ότι θα πρέπει να το αυξήσει στο 7,40%. Ο λόγος είναι ότι η Πειραιώς θεωρείται πλέον τράπεζα ιδιωτικού δικαίου και δεν μπορεί να χορηγεί δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο, όπως έκανε η Αγροτική με σχετικό νόμο του 1975.

Τραγικοί σωτήρες μας!...

-Ερωτευμένοι τρελά με τις καρέκλες;
-Νομίζουν ότι χωρίς αυτούς δεν κυβερνιέται η χώρα;
-Νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα;
-Τι στο διάβολο γίνεται με δαύτους;
Τι πιο τραγικό! Αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα να το παίζουν ακόμα "Σωτήρες" !!!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στις 8.00 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πολυγύρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Πολυγύρου έτους 2013 (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Πολυγύρου έτους 2013 (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
3. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 41.000,00 και κατανομή στις Σχολικές Επιτροπές Δήμου Πολυγύρου για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων έτους 2013 (ΣΑΤΑ) (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

Αναβίωση εθίμου του Αϊ-Γιάννη στον Στανό

==Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, ώρα 19:30 μ.μ., έμπροθεν του κτηρίου του Παιδικού Σταθμού.
==Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Γυναικών Στανού, τα ποντιακά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΠΕΛΕΣ» Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς, οι χορωδίες Μ. Παναγίας και Στανού και το Μουσικό παραδοσιακό εργαστήρι του Δήμου Αριστοτέλη
Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, ώρα 19:30 μ.μ., στον κοινόχρηστο χώρο έμπροσθεν του Παιδικού Σταθμού Στανού, θα γίνει η αναβίωση του εθίμου του Αϊ-Γιάννη.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 21:15
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ»
Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο, «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για μια συμπαραγωγή  του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, καταφτάνει απένταρος σε μια μακρινή επαρχιακή  πόλη της τσαρικής Ρωσίας.

Τα νέα της ΝΙΚΗΣ

Σχεδόν 40 ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας για την Ανδρική μας ομάδα (29/7) και η Διοίκηση της ομάδας, λειτουργώντας με γνώμονα την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση ολόκληρου του Συλλόγου, έχει ήδη δώσει τα χέρια με τους προπονητές της φετινής σεζόν. 
Σε συνεργασία λοιπόν με τον κ. Κοντούτσικο το ρόστερ της ανδρικής ομάδας έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό (80%-90%),και σε λίγες μέρες θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ ο κ. Δημητριάδης κάνει ήδη τα πλάνα του για την αρτιότερη ανοικοδόμηση των ακαδημιών μας, των οποίων η έναρξη οριοθετήθηκε για τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Η ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δίπλα στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο γνωστός Χανιώτης επιχειρηματίας Ανδρέας Καραγιάννης σήμερα το μεσημέρι. Αφού συνομίλησε με τους κατοίκους τους οποίους συνεχάρη για τον αδιάκοπο αγώνα τους κατά της ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ο κύριος Καραγιάννης πρόσφερε αφιλόκερδος μπουκάλια με την παραδοσιακή Κρητική ΤσικουδιάCreta Sense η οποία φέρει την ετικέτα ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ προκειμένου να κεράσουν και να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Φεύγοντας ο Ανδρέας Καραγιάννης δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει και εκείνος από την πλευρά του να στηρίζει αυτόν τον αγώνα με όποιο τρόπο μπορεί ,ενώ τους ζήτησε τον ίδιο να κάνουν και εκείνοι.

Πάμε με τη ΝΙΚΗ !!!

Δια χειρός Οδυσσέα, φίλου της ΝΙΚΗΣ, στολίστηκε η είσοδος των γραφείων της ιστορικής ομάδας του Πολύγυρου!
Να σημειώσουμε ότι τα παιδιά της ΝΙΚΗΣ,  με προσωπική εργασία, έβαψαν τα αποδυτήρια και τα γραφεία της ομάδας τους.
Κουκλίστικα τα έκαναν! Μπράβο στους ποδοσφαιριστές της ΝΙΚΗΣ και στη διοίκηση!

Εκδήλωση στην Ιερισσό


ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 - ΠΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 ξεκινούν τα νέα καλοκαιρινά δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πολυγύρου, που επεκτείνεται και φέτος στην παραλιακή ζώνη. Λεωφορείο του Δήμου θα μεταφέρει δωρεάν τους πολίτες, που επιθυμούν να μετακινηθούν στην Γερακινή και τα Ψακούδια, κάθε Τρίτη και Παρασκευή έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2013.
Παράλληλα συνεχίζονται τα δρομολόγια που συνδέουν τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου (Δουμπιά, Σανά, Παλαιόκαστρο, Πλατανοχώρι, Κρήμνη, Μαραθούσα, Παλαιόχωρα, Ριζά, Γεροπλάτανος, Πλανά, Βραστά, Γαλάτιστα, Βάβδος) με την έδρα του, τον Πολύγυρο.

ΠΟΝΤΙΚΙΑ...


Ενημέρωση των πολιτών από την Ε.Ο.Δ.Χ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ XAΛΚΙΔΙΚΗΣ όπως κάθε χρόνο, μετά από την πρόσκληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού μας, συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση των πολιτών και τουριστών για την πρόληψη των Πυρκαγιών στον τόπο μας.
Το Σάββατο 22 Ιουνίου λοιπόν μεταξύ 11.00 με 13.00, μέλη της Ομάδας μας θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία της Χαλκιδικής (κόμβος Μουδανιών,φανάρια Ιερισσού),όπου θα μοιράζουν στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για το αίτημα της Ε.Α.Χ. για ενίσχυση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ στις Σκουριές

Σε αίτημα της προς τον υπουργό Δένδια,  η Ένωση Αστυνομικών Χαλκιδικής ζητά την ενίσχυση και μόνιμη όπως αναφέρει, εγκατάσταση 10 διμοιριών ΜΑΤ (!) στην περιοχή των Σκουριών, ώστε να μην μετακινούνται καθημερινά από τους όμορους νομούς και ταλαιπωρούνται!!!
 Το αίτημα της Ένωσης, δικαιώνει την εκτίμησή μας, ότι το πρόβλημα που προτάσσουν δεν είναι η αντίθεσή τους στην παράνομη φύλαξη μιας ιδιωτικής εταιρίας - ζημιώνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη με χιλιάδες ευρώ καθημερινά - αλλά αντίθετα, η εδραίωση μιας δύναμης - όχι μόνο καταστολής, αλλά κατοχής στην Β.Α. Χαλκιδική, στην υπηρεσία της El Dorado. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ


ΚΚΕ: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις εξελίξεις στην τρικομματική κυβέρνηση

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην τρικομματική κυβέρνηση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στο λαό. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και υπερασπίζονται φανατικά, όπως και η ΝΔ, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, τα μέτρα που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία για να σωθεί το κεφάλαιο.

Δήμος Αριστοτέλη: Ολοκλήρωση έργου ύδρευσης στην Αρναία.

==Ολοκληρώθηκε το έργο της κατασκευής και λειτουργιάς νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Δημοτική Κοινότητα Αρναίας(Μοναστήρι Αγίου Κοσμά-όρια οικισμού), προϋπολογισμού 73.734,01 €.
==Ενισχύεται και αναβαθμίζεται ποιοτικά το δίκτυο ύδρευσης της Αρναίας.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της κατασκευής και λειτουργιάς νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Δημοτική Κοινότητα Αρναίας (Μοναστήρι Αγίου Κοσμά-όρια οικισμού), προϋπολογισμού 73.734,01 €.

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και της αποτυχίας της πολιτικής της. Ήρθε η ώρα το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την ανατροπή του μνημονίου να γίνει πραγματικότητα.
Δεν μπορεί για δέκατη μέρα να καταπατάται βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας. Τούτες τις ώρες δεν χωρούν ασάφειες και μισόλογα. Απαιτούνται καθαρές λύσεις.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ


Ο σεφ Γιώργος Βυρόζης, μας προσκαλεί την Τρίτη 25 Ιουνίου σε μια μουσική γευσιγνωσία με την κιθάρα του, σε μουσικές δεκαετίας ΄60-΄70, στο οινομαγειρείον ''Η ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ''. Μουσικές: Μπαλάντες, Νέο κύμα, Σαββόπουλος, Σταυρός του νότου, Χατζής.
Οινομαγειρείον ''Η ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ''
Πολύγυρος Χαλκιδικής
Πληροφορίες: 2371023171- 6944307130

Θα μείνει μόνος ο Βενιζέλος;

Αντιδράσεις υπάρχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την στήριξη ή όχι της κυβέρνησης Σαμαρά!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη αποχωρούν (;) Κώστας Σκανδαλίδης και Τόνια Αντωνίου.
-Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση μόνο ο Βενιζέλος, πλάκα θα έχει!!!