Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Απάντηση Δένδια στον Δριβελέγκα για την "Ελλιπή αστυνόμευση του Νομού Χαλκιδικής".

Απάντηση του  Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής Δριβελέγκα Γιάννη με θέμα: Ελλιπής η αστυνόμευση του Νομού Χαλκιδικής. 
Δείτε την ερώτηση ΕΔΩ και την απάντηση στη συνέχεια της ανάρτησης.

Δήμος Πολυγύρου: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Στην εντατικοποίηση εφαρμογής  των απαραίτητων μέτρων για την  πρόληψη της λύσσας μετά την εμφάνιση κρούσματος (αλεπού) στη Σίνδο Θεσσαλονίκης προχωρούν οι αρμόδιοι φορείς, καθώς  οι περιοχές Πρινοχώρι, Γαλάτιστα, Γαλαρινός, Δουμπιά, Βάβδος, Σανά (για ασφάλεια) και Άγιος πρόδρομος (για ασφάλεια), που εντάσσονται στα διοικητικά του όρια, βρίσκονται σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων (ζώνη κινδύνου) από την εστία του κρόυσματος.
Μεταξύ των προληπτικών μέτρων είναι η τοποθέτηση ευδιάκριτων προειδοποιητικών πινακίδων σε εμφανή σημεία στις οδούς εισόδου στην περιοχή, η απαγόρευση της μετακίνησης και ελεύθερης διακίνησης ευπαθών ειδών ζώων καθώς και η διενέργεια αγοροπωλησιών τους στην περιοχή που εντοπίστηκε η εστία της λύσσας, εκτός αν ύστερα από εξέταση τους από επίσημο κτηνίατρο αναφερθούν υγιή.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ 2013 ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται  ότι για το έτος 2013 η κατασκήνωση  Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής θα λειτουργήσει σε (5)  πέντε  περιόδους:
 Α) από 01-07-2013 έως 10-07-2013  θα φιλοξενηθούν 150 άτομα ΑΜΕΑ
Β) από 11-07-2013 έως  20-07-2013 θα φιλοξενηθούν 150 άτομα ΑΜΕΑ
Γ) από 21-07-2013 έως 30-07-2013  θα φιλοξενηθούν 150 άτομα ΑΜΕΑ
Δ) από 01-08-2013 έως 10-08-2013 θα φιλοξενηθούν 200 παιδιά 6-16 ετών (και των δυο φύλων)

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού: Αστυνομικής αυθαιρεσίας συνέχεια

Σήμερα 19 Ιουνίου 2013, άντρες της Ασφάλειας προσήγαγαν πολίτη στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο υποχρέωσαν σε, παρά τη θέλησή του, λήψη γενετικού υλικού για υπόθεση σχετική με τις Σκουριές Χαλκιδικής. Παρά το δικαίωμα του προσαχθέντος στη μη συμμόρφωση προς το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ, η λήψη γενετικού υλικού έγινε με χρήση βίας και κατά παράβαση των δικαιωμάτων του. 
Το γεγονός αυτό έρχεται να συμπληρώσει τον μακρύ κατάλογο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που υφίσταται το κοινωνικό κίνημα ενάντια στις εξορυκτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική. Στα πλαίσια της γενικότερης κρατικής πρακτικής της καταστολής, ανομίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκτιμούμε ότι η επίθεση στα κοινωνικά κινήματα και στις εστίες αντίστασης θα κλιμακωθεί. 

3 ΤΟΝΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

(από Πολύγυρο, Όλυνθο, Γερακινή και Καλύβες)
Τρεις περίπου τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από τον Πολύγυρο, τη Γερακινή, τις Καλύβες και την Όλυνθο συγκεντρώθηκαν τις πρώτες πέντε ημέρες υλοποίησης του νέου ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης του Δήμου Πολυγύρου. Τα αποτελέσματα κρίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, μιας και η τοποθέτηση των μπλε κάδων ανακύκλωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πολυγύρου συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Ιουλίου 2013 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Δήμου Πολυγύρου και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης.

"Το μικρό μας Τσίρκο" στη Νάουσα

"Το μικρό μας Τσίρκο" μετά τον Πολύγυρο, ταξιδεύει για ... Νάουσα. Θα φιλοξενηθεί από το Art Wille Festival την Κυριακή 7 Ιουλίου. 
Το κείμενο και η σκηνοθεσία του Μιλτιάδη Μαρέτα , είναι μια β' ματιά στο έργο του Νικόλα Τζουράνη "η Τρύπα".
Επιμέλεια σκηνογραφίας είναι της Αμαλίας Αλιφέρη, επιμέλεια κοστουμιών έκανε η "Καλυψώ", στους φωτισμούς θα είναι ο Δημήτρης Καλαϊτζής και στους ρόλους: γέρος - Μ. Μαρέτας , Γραία- Μ. Χριστολιάκου.

Ο Λευτέρης Δημητριάδης αναλαμβάνει τις ακαδημίες της ΝΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. της Νίκης Πολυγύρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως προπονητής των ακαδημιών της ομάδας για τη σεζόν 2013-14 αναλαμβάνει ο κ. Λευτέρης Δημητριάδης. Ο νέος μας προπονητής είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B' και έχει πολυετή καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής (από το 1976 έως το 2005) όσο και ως προπονητής (από το 2007 έως σήμερα). Έχοντας δουλέψει στις Ακαδημίες σε Μέγα Αλέξανδρο Θεσ/κης και ΑΕ Πυλαίας αλλά και στον Α.Σ. Ιωάννης Παπάφης επιστρέφει στην οικογένεια της Νίκης, της οποίας έχει διατελέσει ποδοσφαιριστής επί 12 έτη (1987-1999). Ο άψογος χαρακτήρας του σε συνδυασμό με την προπονητική του εμπειρία και την πολύ καλή δουλεία, που έχει παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια είναι, τα στοιχεία που έκαναν το Δ.Σ. της ομάδας να αποφασίσει ομόφωνα πως είναι ο πλέον κατάλληλος να αναλάβει το ευαίσθητο αυτό τμήμα.

ΜΑΣ ''ΕΚΛΕΙΣΕ'' ΤΟ ΣΠΙΤΙ...


Προσοχή! Ο Σαμαράς δαγκώνει

Του Θανάση Καρτερού
Υπάρχουν δυο εξηγήσεις όταν ένας πολιτικός κάνει σοβαρά λάθη -και μάλιστα κατά συρροή. Η μία είναι ότι πρόκειται για άτομο με περιορισμένες δυνατότητες -όχι και τόσο έξυπνο δηλαδή. Η άλλη ότι έχει καβαλήσει το καλάμι, καθώς είναι γνωστό ότι άπαξ και βρεθεί κανείς καβάλα στο φυτό αυτό η κρίση του αρχίζει να ίπταται -την παίρνουνε τα σύννεφα, οι άνεμοι, τα κύματα.

Ερμηνεύοντας την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Ελληνικά Αρωματικά Φυτά στην Χαλκιδική

Την Δευτέρα24 Ιουν 2013, στις 20.30, στην αίθουσα του Συνεταιρισμού Αγ. Μάμα η Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής οργανώνει συζήτηση-ενημέρωση για τα Ελληνικά Αρωματικά Φυτά.
Τελευταία παρουσιάζεται ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τόσο από επαγγελματίες αγρότες όσο και από τρίτους, που απλά θέλουν να αποκτήσουν ένα κάποιο εισόδημα από αργούσες εκτάσεις.
Το πολύ σοβαρό πρόβλημα της δημιουργίας μιας νέου τύπου «πυραμίδας» είναι σχεδόν μπροστά μας με κάθε «σοβαρό» έντυπο να κατονομάζει κέρδη και δυνατότητες-ευκαιρίες από την καλλιέργεια αρωματικών φαρμακευτικών φυτών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ. ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ, ΗΛΙΘΙΕ !!!

Δείτε αυτό το βίντεο, αξίζει τον κόπο!