Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να κόψει το λαιμό της να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ

Αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μιλά η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ελλείμματα στον ΕΟΠΥΥ και διογκωμένες δαπάνες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τη στιγμή που έχουν απομείνει ελάχιστες δημόσιες παροχές στους ασφαλισμένους του.
Η κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο προετοιμάζουν νέες περικοπές σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες από τα ασφαλιστικά ταμεία και επιπλέον πληρωμές από τους λεηλατημένους μισθούς και συντάξεις. Προετοιμάζουν επιπλέον λουκέτα σε δημόσιες μονάδες υγείας και απολύσεις υγειονομικών.

Το 10% του Γιαννιώτα στο Νεοχώρι

Χορηγός στην ομάδα του χωριού του γίνεται ο Γιάννης Γιαννιώτας, παίρνοντας μεταγραφή στη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, τροφεία από την επικείμενη μετακίνηση δεν δικαιούται μόνο η ομάδα που ανέδειξε τον παίκτη, δηλαδή ο Αρης, αλλά και ο Μ. Αλέξανδρος Νεοχωρίου, στον οποίο ως παιδί ο Γιαννιώτας, έκανε τα πρώτα του βήματα στο χόρτο, βγάζοντας αθλητική καρτέλα.

Από το νέο "πρόγραμμα" της κυβέρνησης


Δεν υπάρχει οικονομική ευημερία που θα θυσιάζει το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή!

Harms -Χρυσόγελος στη Χαλκιδική για το θέμα του χρυσού
 Η περιβαλλοντική προστασία, το δικαίωμα να αποφασίζει μια κοινωνία για το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθήσει, η ουσία της δημοκρατίας, η διαφάνεια στις επιλογές οικονομικών επενδύσεων  και το πραγματικό όφελος των πολιτών της Χαλκιδικής σε βάθος χρόνου τέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών και των συζητήσεων που είχαν στην βορειο-ανατολική Χαλκιδική η Rebecca Harms, συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ΕΡΤ

Συντονιστικό Μεταλλείων για το 2ο χορευτικό αντάμωμα της Μ. Παναγίας

Στη Μ. Παναγία αλλά και στα Μαδεμοχώρια γενικότερα μας είναι γνωστό ότι κάποιοι συντοπίτες και συγχωριανοί μας δεν λογαριάζουν ούτε ιερά, ούτε όσια για να προβληθούν και να προβάλουν αυτή τη ντροπή, που αποκαλούν αγώνα. 
Το ότι θα έφταναν στο σημείο όμως να βγάλουν ψεύτες 10.000 μάτια που είδαν και έζησαν από κοντά το τι έγινε πραγματικά στο 2ο χορευτικό αντάμωμα της Μ. Παναγίας ήταν κάτι που δε μπορούσαμε να το φανταστούμε. 
Γιατί αυτή η εκδήλωση δεν ήταν σαν τη συναυλία, που έγινε στην Ιερισσό τον προηγούμενο Μάιο. Δεν έγινε για να διχάσει. Έγινε για να ενώσει. Έγινε για να προβληθούν οι παραδόσεις μας και η φιλοξενία του χωριού μας. 

ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ΕΡΤ και τη στάση της Κυβέρνησης

Η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση χωρίς περιστροφές επιβάλλεται άμεσα να φέρει στη Βουλή τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την πλήρη κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οποιαδήποτε πρόταση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Εκδηλώσεις στη δημοτική Κοινότητα Συκιάς

Η ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ CRETA SENSE ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

“Όταν ο λαός επαναστατεί η εκκλησία είναι αυτή που πρώτη πρέπει να σταθεί διπλά στους αγωνιστές”
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Ανδρέας Καραγιάννης στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο προσφέροντας του δύο  μπουκάλια αγωνιστικής παραδοσιακής κρητικής τσικουδιάς CretaSense με το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ. 
Οι μάχες κερδίζονται από ανθρώπους που ξέρουν να αντέχουν και να αγωνίζονται  και αυτό ο κρητικός επιχειρηματίας θέλησε να το κάνει κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση φτάνοντας ακόμη και στα πιο ψηλά στρώματα της Εκκλησίας.

Η ομιλία του Τσίπρα στο Σύνταγμα (17/6/13)

“Συντρόφισσες του αγώνα,
Σύντροφοι της πάλης,
Νέες και νέοι της ελπίδας,
Πολίτες της Αθήνας που αντιστέκεται,
Λαέ της Ελλάδας που επιμένει,
Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής.
Ως εδώ η καταστροφή! Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας!

"Ο μαυραγορίτης της γειτονιάς"


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ;

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Δεν υπάρχει μέρα στη χώρα του ΠΟΤΕ που να μην επιφυλάσσει άσχημες εκπλήξεις στον λαό της.
Εκπλήξεις τις οποίες εξασφαλίζουν εκείνοι που υποτίθεται ότι την «κυβερνούν».
Άλλο ένα φασούλι πρόεκυψε για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, για τους παραπληγικούς, τους τετραπληγικούς, τους με παραπάρεση, κλπ, όλους εκείνους δηλαδή που οι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ που λέγονται πολιτικοί τους έχουν καταδικάσει σε εξόντωση.
Πήγε ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας να γράψει τις ενέσεις του, την αγωγή του σε νευρολόγο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, όπως κάνει κάθε φορά εδώ και χρόνια.

Στην Ελλάδα για τον χρυσό η επικεφαλής των Πράσινων του Καναδά, Elizabeth May

H επικεφαλής των Καναδών Πράσινων, βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου και μία από τις πιο γνωστές περιβαλλοντολόγους του Καναδά Elizabeth May θα επισκεφτεί την Ελλάδα μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου ως προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων, για να ενημερωθεί και να συζητήσει σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται από καναδικές εταιρίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ανοιχτή επιστολή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις δυνάμεις της Αριστεράς και του μαχόμενου εργατικού κινήματος

Αγαπητές/οί συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Η πραξικοπηματική απόφαση της τροϊκανής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων αποτελεί ένα πολιτικό και κοινωνικό πραξικόπημα. Διαμορφώνει ένα «κράτος έκτακτης ανάγκης», μαζικών απολύσεων και προληπτικών πολιτικών επιστρατεύσεων, που δεν θα ρίχνει μαύρο μόνο στην οθόνη της τηλεόρασής μας, αλλά και στην ίδια μας τη ζωή, στις σκέψεις και τα όνειρα του κόσμου της δουλειάς. Η απάντηση σ' αυτό από την πλευρά των δυνάμεων του μαχόμενου εργατικού κινήματος και της Αριστεράς αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργαζομένους και την προοπτική των αγώνων.

Σύλλογος Γυναικών Μ. Παναγίας: "Όλοι μαζί να σώσουμε τη Χαλκιδική"


Όταν αυτοί δεν απέφυγαν μια προσωρινή ήττα και οι άλλοι δεν πέτυχαν ακόμη μια ουσιαστική νίκη

Τι μας λέει λοιπόν η απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας;
Δέχεται ότι είναι νόμιμη η κατάργηση της ΕΡΤ, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά ζητάει να φύγει το ‘’μαύρο’’.
Στην ουσία, το ΣτΕ αποφαίνεται έμμεσα ότι είναι νόμιμη η κατάργηση της ΕΡΤ, σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και ειδικότερα σε ότι αφορά το περιορισμένο προσωπικό, τον νέο ρόλο και περιεχόμενο της νέας ΕΡΤ, όπως και αν ονομάζεται.
Η απόφαση για προσωρινό άνοιγμα της τηλεόρασης, αποτελεί μια ήττα στα σημεία για τον Σαμαρά και τη ΝΔ, κυρίως στο συμβολικό επίπεδο.
Αποτελεί χοντροκομμένο ανέκδοτο ότι αυτό το στραπατσάρισμα σχετίζεται με τους παλικαρισμούς των ήδη μηδενισθέντων πολιτικά Βενιζέλου και Κουβέλη.

Εκλέχθηκε στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ

To διήμερο που μας πέρασε έγινε στη Δάφνη Αττικής το 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ για την εκλογή μελών για την Π.Ε. της Ν.Δ, την Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ και εκλογή Συνέδρων για το προσεχές Συνέδριο της Ν.Δ. 
Ιδιαίτερη επιτυχία αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά το 2007 εκλέγεται ξανά ΟΝΝΕΔίτης από την περιοχή μας.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ε.Ατζιαμής Γενικός Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής με μακρά πορεία στη ΔΑΠ Κομοτηνής, οικονομολόγος στο επάγγελμα και απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατέλαβε την 71η θέση σε σύνολο 180 μελών με 452 ψήφους σε σύνολο 1076 έγκυρων ψηφοδελτίων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Με επιτυχία έγινε στις 16-6-2013 η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της «Ένωσης» για την εκλογή ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ στην ΠΑΣΕΓΕΣ.
Ψήφισαν συνολικά 140 μέλη και σύμφωνα με το σύστημα της απλής αναλογικής όπως αυτό καθορίζεται από το νόμο εκλέγονται :
1)  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ :
 α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ :

Τα νέα του Α.Σ. Στρατωνίου

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Ο Σ.Α. Στρατωνίου ανακοινώνει ότι ο μακροβιότερος παίχτης (20 χρόνια) και φυσικός αρχηγός της ομάδας Πεγιάς Γεώργιος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο από τη θέση του βοηθού προπονητή όπου για έκτη συνεχή χρονιά θα είναι ο Δημήτρης Μύθου. Η διοίκηση του συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει τον αρχηγό μας για την αγωνιστική προσφορά του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα στο χώρο της προπονητικής αλλά και καλή συνέχεια στην αθλητική του καριέρα στο ΔΑΣ Ωραιοκάστρου.
Ακόμα θέλει να ευχαριστήσει για την προσφορά τους Μαρκίδη Σάββα(9 χρόνια στην ομάδα), Μπούλια Γιώργο(4 χρόνια) και Κοκολιό Μέμο(3 χρόνια) , οι οποίοι τη νέα περίοδο δεν θα αγωνιστούν στην ομάδα μας. Επίσης παρελθόν αποτελούν και οι Καμήλαλης Θάνος και Γράβας Δημήτρης στους οποίους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην αθλητική τους πορεία.

Συκιά: Συναυλία με την Άννα Ζήση

Συναυλία με τη γνωστή ερμηνεύτρια Άννα Ζήση και το μουσικό της σχήμα αλλά και φιλανθρωπικό γκαλά με έκθεση κεραμικών και χειροτεχνίας διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών «Τορώνη» στο πλαίσιο του εορταστικού τριημέρου για την Αγία Τριάδα, στη Συκιά του Δήμου Σιθωνίας, την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 20.00.
Η Άννα Ζήση , με τους μουσικούς Δημήτρη Λάππα, Μάκη Σεβίλογλου, Μάριο Μακρή και Δημήτρη Κίτσιο σε «ασυμμόρφωτα λαϊκά» υπόσχονται να μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά ενώ θα προηγηθεί έκθεση κεραμικών και χειροτεχνίας από τα μέλη του Συλλόγου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Λαθούρη, Πάργα σε δήλωσή της αναφέρει: