Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Η συμπρόεδρος των Πράσινων Rebecca Harms και ο Νίκος Χρυσόγελος στη Χαλκιδική για τον χρυσό

Για το θέμα της εξόρυξης  χρυσού, θα επισκεφθούν τη Χαλκιδική, η συμπρόεδρος των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Rebecca Harms, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων,  τοΣάββατο 15 Ιουνίου, συνοδευόμενοι από ομάδα συνεργατών τους και στελέχη των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας.
 Το πρωί του Σαββάτου οι δυο Πράσινοι ευρωβουλευτές θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις στο Στρατώνι καθώς και το εργοτάξιο στις Σκουριές, θα συναντηθούν με τον διευθυντή του εργοστασίου και θα ενημερωθούν από την εταιρία αλλά και τους εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ...


42ο ΡΑΛΛΥ SPRINT ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι οδηγοί που θα κινηθούμε στην Σιθωνία προσέχουμε: Ποδηλατικός αγώνας


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Χαλκιδικής

TΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στο νομοσχέδιο, που συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση με υπουργική απόφαση – και μάλιστα ερήμην της Βουλής – εκατοντάδων δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και για την κατάργηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων.

Κλήσεις για λήψη DNA

Και σήμερα, μετά από κλήση της αστυνομίας, κάτοικοι της Ιερισσού βρέθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, για λήψη DNA !
Με πρόχειρους υπολογισμούς, με εντατική εργασία, υπερωρίες, λίγα νυχτερινά και όλες τις αργίες, η λήψη DNA από τους Ιερισσιώτες θα τελειώσει περίπου σε επτακόσιες (700) μέρες! 
Φανταστείτε τώρα να γίνει κάτι "κακό" σε μεγαλύτερη πόλη της Χαλκιδικής, πότε θα τελειώσουν με τη λήψη DNA σε ανύποπτους πολίτες, αφού μάλλον παγιώθηκε ως πρακτική εξιχνίασης "εγκλημάτων" !!!

Με 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ

Σφυγμομέτρηση της Vprc για το tvxs.gr.

Το συντριπτικό 65% διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Σφυγμομέτρηση της Vprc για το tvxs.gr.

Το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα στη συνέχεια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2013
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ  ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 9.30 μ.μ.
Με έμφαση στη στήριξη παραγωγών από τον τόπο μας, σας παρουσιάζουμε τις εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Πολυγύρου, το οποίο στο κεντρικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 θεατρικές και 4 μουσικές παραστάσεις.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΥ Ν. ΓΚΟΓΚΟΛ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 21:15
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: “Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ”
Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο, «Ο Επιθεωρητής» τουΝικολάι Γκόγκολ μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τονΓιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, καταφτάνει απένταρος σε μια μακρινή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας. Οι τοπικοί άρχοντες, ο ένας πιο διεφθαρμένος από τον άλλο, νομίζουν ότι είναι ο Κρατικός Επιθεωρητής, που θα πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις υποθέσεις τους.

Όταν ο Βενιζέλος υπέγραφε την κατάργηση της ΕΡΤ


Δριβελέγκας για τις μαζικές προσαγωγές πολιτών της Β.Α. Χαλκιδικής

Ο Υπουργός προστασίας του πολίτη, κ. Δένδιας, υλοποιώντας τις εντολές του Πρωθυπουργού, κ Σαμαρά, συνεχίζουν την προκλητική και απαράδεκτη τακτική του δόγματος «νόμος και τάξη». Εξακολουθούν και προβαίνουν σε μαζικές προσαγωγές πολιτών της Β.Α. Χαλκιδικής στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής. 
Καταγγέλλω την προσπάθειά τους να ποινικοποιήσουν τον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος διεκδικώντας παράλληλα και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ»

Η πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το «Ελληνικό Πρωινό», βρήκε ένθερμους υποστηρικτές στα ξενοδοχεία και τους φορείς της Χαλκιδικής.
Με συνταγές πολλών γενεών και συστατικά από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής της, η Χαλκιδική προβάλει τα τοπικά της προϊόντα στο μπουφέ του πρωινού. Αρτοσκευάσματα, χειροποίητα ζυμαρικά, τυροκομικά, φρούτα, μαρμελάδες και μέλι είναι κάποια από τα εδέσματα που μπορεί εδώ και ένα χρόνο να δοκιμάσει ο επισκέπτης των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ShMILE 2)

ShMILE στη Χαλκιδική…
Οικολογικά χαμόγελα αντάλλαξαν οι εμπειρογνώμονες του προγράμματος «ShMILE 2 - από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουνίου στη Χαλκιδική, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο και τη μέρα Περιβάλλοντος.
Για 2 ημέρες, η Χαλκιδική φιλοξένησε το forum των Ελλήνων, Γάλλων, Ιταλών, Τυνήσιων, Ιορδανών και Αιγύπτιων εταίρων του προγράμματος, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες περιβαλλοντικής διαχείρισης που γίνονται από ξενοδόχους και φορείς, συμμετέχοντας στην συντονισμένη δράση διάδοσης του οικολογικού σήματος και προβάλλοντας τουριστικά την περιοχή.

Εκλογική-απολογιστική συνέλευση του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Πολυγύρου


Πολύγυρος: Παράσταση με κλασσικό μπαλέτο και μοντέρνο χορό.


Η συμπρόεδρος των Πράσινων Rebecca Harms και ο Νίκος Χρυσόγελος στη Χαλκιδική για τον χρυσό

Στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τους Οικολόγους Πράσινους στην Αθήνα το τετραήμερο 14-17/6 θα επισκεφτούν τη χώρα μας οι δύο Συμπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίντ και Ρεβέκα Χάρμς. Να επισημανθεί ότι οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν 58 μέλη και αποτελούν την 4η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα.

Η Ρεβέκα Χάρμς ζήτησε στο πλαίσιο έρευνας της ελληνικής πραγματικότητας και ενημέρωσης για τα ζητήματα που μας αφορούν «από πρώτο χέρι», να επισκεφτεί την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής και να ενημερωθεί για τα μεταλλεία χρυσού.

Η ΥΕΝΕΔ στην εποχή των μνημονίων

Μα είναι δυνατό, με οποιαδήποτε λογική, να κλείνουν την δημόσια τηλεόραση; Το ερώτημα τίθεται καλόπιστα από αρκετούς ανθρώπους, ιδιαίτερα όσους έχουν το αρνητικό προνόμιο να θυμούνται το ‘’ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ’’ της χουντικής ΥΕΝΕΔ (Υπηρεσία Ενημέρωσης Ενόπλων Δυνάμεων).
Και όμως η απόφαση του Σαμαρά και των λοιπών, μπορεί με την κοινή λογική να είναι ανήκουστη, ωστόσο στο πλαίσιο της παράλογης λογικής της σαρωτικής μνημονιακής επίθεσης στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, είναι απολύτως …λογική και προβλέψιμη.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η τρόικα ζητούσε άμεσα αίμα με 2.000 απολύσεις στον Ιούνιο. Έχει σημασία ότι ξεκίνησαν ακριβώς από την ΕΡΤ, τη δημόσια τηλεόραση.

Εκδήλωση - αφιέρωμα για τα 130 χρόνια από την γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη.


Πολύγυρος, ομιλία με θέμα: "Επιβράβευση και Τιμωρία"


Το Π.Κ.Ε. ΟΤΕ Ν. Χαλκιδικής διοργανώνει καθαριότητα στην παραλία Γερακινής

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Χαλκιδικής, με αφορμή την “Ημέρα Περιβάλλοντος” στις 5 Ιουνίου, διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, καθαρισμό της παραλίας Γερακινής το Σάββατο 15 Ιουνίου. Το ραντεβού δίνεται στις 11:00 μπροστά από το “Γερακινιώτικο Στέκι”. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή. 
Μετά τον καθαρισμό, ο οποίος θα διαρκέσει μία ώρα, θα ακολουθήσει συμβολική ποδηλατοδρομία μέχρι το Τρίκορφο. Για όσους δεν διαθέτουν ποδήλατο, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων, μία ευγενική χορηγία του “Μότο Νίκος”.
Η συμμετοχή σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.
Το Δ.Σ. του Π.Κ.Ε. ΟΤΕ Ν. Χαλκιδικής