Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Άνω-κάτω το ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Πληροφορίες μας, βάσιμες, αναφέρουν ότι από τους δεκαεπτά (17) υποψήφιους για τη Νομαρχιακή Επιτροπή στις αυριανές εκλογές ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ οι περισσότεροι!!!
Ο λόγος της παραίτησης των υποψηφίων είναι τα παλαιοκομματικά τερτίπια παλαιών "στελεχών" του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής! 

Βανδαλισμοί στην κατοικία του Επιτρόπου Χαλκιδικής

Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στην εξοχική κατοικία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Πολύγυρο και κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν βαριοπούλα σπάζοντας ακόμα και τα πλακίδια δαπέδου.
Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών διενεργείται από το Τ.Α. Πολυγύρου.

Bloomberg: Καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει τέτοια καταστροφή

«Οι Ελληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Οι επενδυτές, όμως, θα περιμένουν τόσο πολύ;», διερωτάται αρθρογράφος του Blοomberg, που εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο η συγκρατημένη αισιοδοξία για την ανάρρωση του Έλληνα ασθενή είναι αρκετή για να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές.
Ο Μάθιου Κλάιν κάνει λόγο για μια καταστροφή που «καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει, από την εποχή της Μεγάλης Υφεσης»

Μύθος η ανάκαμψη - Ύφεση 5,6% το α' τρίμηνο στην Ελλάδα

Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας έφτασε το 5,6% το α΄ τρίμηνο του 2013 , με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται (σε τρέχουσες τιμές) στα 41,888 δισ. ευρώ ή χαμηλότερα και από το α΄ τρίμηνο 2005 (44,206 δισ. ευρώ). Με την συγκυβέρνηση να είναι διαιρεμένη και πιο αδύναμη από ποτέ, πιεσμένη από πάνω κι από κάτω.
Από δυο χωριά...Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), που δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ, αναθεώρησε επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση 5,3% το α΄ τρίμηνο, καθώς, προέκυψαν νέα στοιχεία, που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά, είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών), είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Η διαφορά στα πουκάμισα...

Έκφραση που δείχνει την άνευ αξίας συζήτηση: "Ασχολούμαστε με τρίχες" !
Εμείς σήμερα, δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με ...πουκάμισα! Ο λόγος:
Προχθές, με ευκαιρία την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, επισκέφθηκε την Ιερισσό ο Τσίπρας. Στο δρόμο τον σταμάτησαν μεταλλωρύχοι για τους γνωστούς λόγους. Κυκλοφόρησε και ένα βίντεο από το "μπλόκο" στο οποίο φαίνεται κάποιος κύριος που φοράει εμπριμέ πουκάμισο. Ο κύριος αυτός δέχθηκε σωρεία δυσμενών σχολίων για το γούστο του σε σχέση με το εμπριμέ πουκάμισο.

Οι "συνεργάτες" μας...

Μας ενημέρωσε φίλος μας, και τον ευχαριστούμε, πως ιστολόγιο της Χαλκιδικής μας ...παρουσιάζει ως "συνεργάτες" του (!!!).
Για το θέμα θέλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους μας και τους αναγνώστες μας ότι συνεργάτες είμαστε μόνο με τους αναγνώστες μας και με τους φίλους μας.
Με αγνώστους δεν μπορεί να είναι κανείς συνεργάτης.
-Καλό είναι οι διαχειριστές του ιστολογίου να ξαναδούν τη συγκεκριμένη στήλη τους.

Γιατί το 5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πάει στην Χρυσή Αυγή;

Όταν μάθαμε ότι κατεβαίνει παράταξη της Χρυσής Αυγής στις εκλογές των ταξιτζήδων, το ρίξαμε στην πλάκα. Θα μουντζώνουν και θα λένε ότι είναι αρχαιοελληνικός χαιρετισμός, θα βάζουν στο φουλ το καλοριφέρ για να φωνάζουν οι επιβάτες «αμάν, φούρνος γίναμε εδώ μέσα», όταν περνάνε έξω από εκκλησία θα κάνουν αγκυλωτό σταυρό και άλλα χωρατά, που δεν εμπόδισαν τη Χ.Α. να πάρει το αναπάντεχο 14%. Κι εδώ δεν μιλάμε για ψήφο δημοσκοπική, αλλά για σοβαρή διείσδυση σε έναν κλάδο παραδοσιακό, με επαγγελματίες που λειτουργούν και ως διαμορφωτές κοινής γνώμης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ

Στρατώνι  07 Ιουνίου 2013,
Μετά τα σχόλια και τις περίεργες  εντυπώσεις που προκάλεσε σε κάποιους το ψήφισμα της 05ης Ιουνίου, αναφορικά με την επίσκεψη Τσίπρα, θέλουμε να επισημάνουμε μια σειρά από αλήθειες, σημαντικές ώστε να λυθούν οι απορίες τους:
  1. Το ψήφισματου οποία τα αποσπάσματα κυκλοφόρησαν σε αντιμεταλλευτικές ιστοσελίδες, δεν προήλθε μόνο από τα Σωματεία των εργαζομένων. Δεν προήλθε μόνο από τουςυπογείτεςΤο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αριστοτέληοι Πρόεδροι των κοινοτήτων της Περιοχής μας, τα Σωματεία και η ΟΕΜΛΕ. Όλοι μας αποφασίσαμε να γράψουμεένα ψήφισμα για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μας αποφύγει και να μας απαξιώσει όχι μόνο ως εργαζόμενους αλλά και ως κατοίκους, ως πολίτες, και ως κοινωνία. 

Το Γεζί Παρκ, οι Σκουριές και η Ναόμι

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για τα βαθύτερα αίτια της εξέγερσης της Πλατείας Ταξίμ και για το κατά πόσο αυτά βρίσκουν ή όχι αντιστοιχίες στα σημερινά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας. Διαβάζω αναλύσεις που υποστηρίζουν ότι η τουρκική κοινωνία ευημερεί και, ως εκ τούτου, αιτήματα, όπως η ελευθερία του λόγου, και η αντίσταση στην ισλαμοποίηση δεν σχετίζονται με τα καθ' ημάς. Είναι όμως έτσι;

Θεματοφύλακες...

«Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πολιτικό σας ρόλο. Την ανάγκη σας να τονώσετε το πολιτικό φρόνημα του Αγώνα. Δεν καταλαβαίνουμε όμως πως γίναμε …ανύπαρκτοι. Πως γίναμε μειοψηφία, εμείς που εκπροσωπούμε τα 12 από τα 16 χωριά της περιοχής, την πραγματική κοινωνία, οικογένειες που μεγάλωσαν εδώ και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ, τους θεματοφύλακες αυτού του τόπου.
Απέναντι σε μια εικονική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από τα ΜΜΕ και  ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και  τον κόσμο, εμείς ζούμε μια  πραγματικότητα και αυτή δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στα δικά μας τα χωριά δεν είχε ποτέ βία. Δεν είχε ποτέ διχασμό. Δεν είχε ποτέ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δεν είχε μίσος. Είχε μόνο όραμα και  προοπτική. Είχε σεβασμό και αξιοπρέπεια.

ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ...


Διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μ.Μπόλαρης: Χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό πρότυπο. Μόνο αν παραχθεί στον τόπο χρήμα μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη και σε ανάκαμψη
Χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό πρότυπο στην προετοιμασία της διαβούλευσης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο - Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ. 2014-2020).
Συμμετείχαμε ως χώρα και χρηματοδοτηθήκαμε αρχικά από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ), τα τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης: το Α΄, το Β΄ και το ΕΣΠΑ. Δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ εισέρρευσαν στη χώρα με τη μορφή χρηματοδότησης προγραμμάτων. Και στη συνέχεια μπήκαμε στην κρίση...Φθάσαμε στα όρια της πτώχευσης...Αν λέει κάτι αυτό για τον σχεδιασμό, την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, τη διαχείριση!

"ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Με γάντια και σακούλες στα χέρια δεκάδες μέλη του  Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» συμμετείχαν στον καθαρισμό  της ακτής Κρωτήρι, στο πλαίσιο  της Πανελλαδικής Εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται για 18η συνεχή χρονιά από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και συμμετέχει ο Δήμος Σιθωνίας.
Οι νεαροί εθελοντές  έδωσαν το μεσημέρι  ραντεβού στην παραλία  Κρωτήρι . Εκεί  ο Δήμος Σιθωνίας τους εφοδίασε με γάντια και σάκους απορριμμάτων και ξεκίνησαν να «χτενίζουν» την παραλία καθαρίζοντάς την από τα σκουπίδια. Με αφορμή και τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος φυτεύτηκαν και δυο δεντράκια στην ακτή.  Στο τέλος μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες νερά και χυμοί και δόθηκε ραντεβού για τον επόμενο καθαρισμό.