Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς υπογραμμίζουν  ακόμα πιο έντονα ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και  η υποβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος  αποτελούν γνήσια τέκνα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτές οι εξελίξεις αφενός αναδεικνύουν το περιβάλλον ως πεδίο ληστρικής εκμετάλλευσης των μονοπωλιακών ομίλων, αφετέρου αποκαλύπτουν τους πραγματικούς στόχους των «πράσινων» επενδύσεων και της περιβόητης βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων.

Χαλαζόπτωση στην Αρναία, σήμερα 4/6

Παρουσίαση Ελληνικού Πρωινού στο Porto Carras Grand Resort


Ανακοίνωση Νίκης Πολυγύρου

Ο Α.Σ. Νίκη Πολυγύρου συγχαίρει θερμά τον Π.Ο. Μουδανιών για την άνοδό του στη Γ' Εθνική κατηγορία, γεγονός το οποίο ενισχύει την εκπροσώπηση του αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής και εύχεται ότι καλύτερο στην ερχόμενη αγωνιστική χρονιά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους της Τουρκίας


Το παρακάτω ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα της Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πραγματοποιήθηκε στη 1 και 2 Ιούνη:
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές στην Τουρκία, που βρίσκονται από χθες στους δρόμους αντιμέτωοποι με τη σκληρή καταστολή και τη δολοφονική βαρβαρότητα του κράτους. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η σκέψη μας βρίσκεται στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας, που μάχεται ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό για τη δημοκρατία και την ελευθερία.
Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία, Αλληλεγγύη στην Τουρκία.

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ…εγκαταλελειμμένο...

Ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Χαλκιδικής. Κλίμα…υπέροχο. Φύση…παράδεισος. Και όμως παρατημένο στο έλεος του χόρτου και εγκατάλειψης.  Σκαψίματα στους κεντρικούς δρόμους που θυμίζουν χωραφόδρομους, τα φίδια κόβουν βόλτες παντού, το γήπεδο, αδιάβατο από το πολύ μεγαλωμένο πια χόρτο, όπου τα παιδιά ΔΕΝ μπορούν να παίξουν!!! Τα σκυλιά πολλαπλασιάζονται καθημερινά, είτε από γέννες, είτε γιατί τα παρατάνε άνθρωποι και φεύγουν. Υπάρχουν κάποιοι ευσυνείδητοι πολίτες που με μεράκι φυτεύουν λουλούδια στην είσοδο του χωριού, και όχι μόνο, και τους επιβραβεύουμε για αυτό. Όμως λίγες μέρες αργότερα, διαπιστώνουν-ουμε με λύπη πως περνάνε τα κατσίκια, τα πατάνε και αφήνουν τις βρομιές τους. Και η εξουσία του χωριού συν τους υπεύθυνους καθαριότητας σε πλήρη αδράνεια.

Δήμος Αριστοτέλη για τη βράβευση ακτών του για το έτος 2013 με το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας

Ο Δήμος Αριστοτέλη, 1ος Δήμος στη Χαλκιδική και 4ος σε όλη την Ελλάδα για το 2013 με 14 Γαλάζιες Σημαίες
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2013. Με 393 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.
Ο Δήμος Αριστοτέλη, οποίος συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», βραβεύθηκε και για τις 14 ακτές για τις οποίες κατατέθηκαν υποψηφιότητες, γεγονός που τον κατατάσσει 1ο Δήμο στη Χαλκιδική και 4ο σε όλη την Ελλάδα, μετά τους Δήμους Κέρκυρας, Αγίου Νικολάου Κρήτης και Ρόδου.

ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής: Εκλογές για τα Όργανα της Νομαρχιακής

Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για τα όργανα την Νομαρχιακής και των Τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών.
Αιτήσεις υποψηφιοτήτων για τα όργανα της Νομαρχιακής θα κατατίθενται αυτοπροσώπως στα γραφεία της Νομαρχιακής στον Πολύγυρο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι & από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
Το ίδιο ισχύει και για τις υποψηφιότητες για τις Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές που η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ.

Μέρκελ: Ξεχάστε νέο κούρεμα!

Ανώμαλη προσγείωση για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που καλλιεργεί σενάρια νέου κουρέματος , μετά τις γερμανικές εκλογές. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kentrinews.gr, η Αγκελα Μέρκελ σε μυστική συνάντηση που είχε, πρόσφατα στην καγκελαρία με 5 έλληνες δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Όπως είπε η γερμανίδα καγκελάριος θα «υπάρξουν άλλου είδους διευκολύνσεις, αλλά όχι κούρεμα».
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς και το ραντεβού με τους δημοσιογράφους το έκλεισε η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Η νέα επίσκεψη της τρόικα αποσκοπεί στην επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων, που έχουν ήδη συναποφασιστεί με την ελληνική κυβέρνηση και προβλέπουν απολύσεις υπαλλήλων μέσω της κατάργησης οργανισμών και φορέων του δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές σε επιδόματα, επέκταση και μονιμοποίηση των χαρατσιών με φορολόγηση και των αγροτεμαχίων.
Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε, με τη σημερινή συνέντευξη της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ τονίζοντας ότι ο δρόμος των επενδύσεων και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από τις περικοπές των μισθών και την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου την οποία θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ... ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΜΟΥ...

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος του Δήμου Πολυγύρου – Δ.Ε. Ορμύλιας “Οι Φίλοι του Χαβρία” στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013 με κεντρικό σύνθημα “Συμμετέχω με το ποδήλατό μου... Συμμετέχω με το άλογό μου...”. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στις 10.00 π.μ. Δενδροφύτευση στην Κρυόβρυση Βατοπεδίου. Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 5.00 μ.μ. θα γίνουν ποδηλατοδρομίες και πορείες ιππέων με κατάληξη στο πάρκο Ψακουδίων, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων. Η Κυριακή 9 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην ελεύθερη ιππασία.

Πολύγυρος: παράσταση Καραγκιόζη


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 3η ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ

Την 3η Γενική Έκθεση, που περιλαμβάνει τοπικά προϊόντα, χειροποίητα κοσμήματα, αγιογραφίες, εικαστικά και βότανα, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών “Μυκήβερνα”. 
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών από τις 20 έως τις 28 Ιουλίου 2013. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Ιουλίου. 
Πληροφορίες: Μιχαήλ Μιχαλούδας 6977241499.

Παρέδωσαν στους δανειστές και τηλεοπτικές συχνότητες!

Του Δημήτρη  Τσιμούρα

Το ότι, σχετικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφεραν τόσα πολλά δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι γεγονός ότι ετοίμαζαν κατάλληλα το έδαφος χρόνια πριν τη μεγάλη εφόρμηση. Προπαντός φρόντισαν να αλλάξουν τις συνειδήσεις! Κατασκεύασαν έναν άλλο άνθρωπο! Εφόρμησαν και μας σμπαράλιασαν τη σκέψη, την αξιοπρέπειά, τη μπέσα, τη λεβεντιά! Σκόρπισαν -προς το παρόν- την «κρίσιμη μάζα» που θα δημιουργούσε την έκρηξη!

12 Βραβεία απέσπασε το Κτήμα Πόρτο Καρράς για τα κρασιά του!

Αυτή τη χρονιά 12 ακόμα βραβεία προστέθηκαν στη συλλογή των βραβευθέντων κρασιών του Κτήματος Πόρτο Καρράς.
Τα κρασιά μας ενθουσίασαν τους κριτές αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς που λάβαμε μέρος, στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, στο Concours Mondial de Bruxelles, στο International Wine Challenge, στο Decanter World Wine Awards και στο BIWC.
Για μια ακόμα  φορά εντυπωσίασαν  τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά του terroir των Πλαγίων του Μελίτωνα με 26 ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται βάσει των προδιαγραφών της βιολογικής καλλιέργειας.

Ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στην ανοιχτή εκδήλωση στη Δραπετσώνα Παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη φτώχεια

Φίλες και φίλοι,
Τρία χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις των μνημονίων σώζουνε τη χώρα σκοτώνοντας τους ανθρώπους της.
Τρία χρόνια τώρα σώζουν τη χώρα βυθίζοντας στη φτώχια, στην αναξιοπρέπεια, στην ανθρωπιστική κρίση ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας.
Ένα χρόνο πριν δόθηκε η ευκαιρία στο λαό μας να βάλει ένα τέρμα στη διάλυση της κοινωνίας και στον κατήφορο.
Μας έκλεψαν τη νίκη με ψέματα και εκβιασμούς.
Μας είπαν ότι θα επαναδιαπραγματευόταν το μνημόνιο, ενώ είχαν σκοπό να το εφαρμόσουν μέχρι το μεδούλι.
Μας είπαν ότι θα δίνανε ανάσες στα φτωχά και μεσαία στρώματα, ότι θα παίρνανε μέτρα για την ανεργία και μας έχουν οδηγήσει σε έναν πρωτοφανή κοινωνικό εφιάλτη με την ανεργία να ξεπερνάει κάθε ιστορικό προηγούμενο.