Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Η Ρεπούση και το πούσι

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ
Χρόνια και χρόνια έτρεφαν τους Έλληνες οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της εθνικής μνήμης, οι και εθνικόφρονες αποκαλούμενοι, με ένα αχταρμά από αλήθειες, μισές αλήθειες, θολές κατασκευές και πεντακάθαρα ψέματα - λες και φοβόμαστε ως έθνος την Ιστορία μας. Και κάθε προσπάθεια συζήτησης, αν, για παράδειγμα, υπήρξε όντως κρυφό σχολειό ή αν όντως άρχισε η ελληνική επανάσταση με τους παπάδες και τους προύχοντες να σηκώνουν το λάβαρο της ελευθερίας ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, επέσυρε και διασυρμό αλλά και πολύ πιο σοβαρές τιμωρίες.

Ζωντανά ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από τη Δραπετσώνα με θέμα: Άμεσα μέτρα ανακούφισης από τη φτώχεια

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκης Πολυγύρου

Η σύνθεση του νέου 11μελούς Διοικητικού συμβουλίου της ιστορικής ομάδας του Πολύγυρου "ΝΙΚΗ" έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Δημήτρης Ζούνης
Αντιπρόεδρος: Μενέλαος Αθανασόπουλος
Ταμίας: Γιώργος Σαραφιανός
Γραμματέας: Σάσης Ιατρού
Δημόσιες Σχέσεις-Διαχείριση ΜΜΕ: Γιάννης Νταής
Μέλη: Γιώργος Δαγγίλας, Μάκης Βασιλάκης, Αποστόλης Τζηρίτης, Νίκος Στρόλιος, Δημήτρης Σαϊτιώτης, Βασίλης Βενιόπουλος.

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΟΛΑΚΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ!

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Ζούμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή από ιστορική σκοπιά. Η οικονομική κρίση αφενός και η αποκάλυψη στα μάτια εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών του βαθύτατα αντιδραστικού χαρακτήρα της ΕΕαφετέρου μεταδίδουν με επώδυνο τρόπο το μήνυμα ότι ο σύγχρονος καπιταλισμός ούτε επιδιώκει ούτε μπορεί πλέον να ενσωματώνει τις μάζες των εργαζομένων, των μεσαίων στρωμάτων, των νέων ή των συνταξιούχων. Ακριβώς γι΄αυτό ο καπιταλισμός της εποχής μας συρρικνώνει αθόρυβα ολοένα και περισσότερο την αστική δημοκρατία, αντικαθιστώντας την με ένα δημοκρατικοφανές, όλο και πιο αυταρχικό καθεστώς.

Δάσος Σκουριών, 2 Ιουνίου 2013

Την 02 Ιουνίου 2013 , αντιπροσωπεία των κατοίκων κοντά στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, εμποδίστηκε να συνεχίσει μέσω του δημόσιου δασικού δρόμου, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στα ερωτήματα που ετέθησαν στον εκπρόσωπο της Αστυνομίας δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν δόθηκαν απαντήσεις.
Όσο για εκπρόσωπο της εταιρείας όσο τον είδαμε εμείς άλλο τόσο τον είδατε και εσείς.
Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αντί να προστατεύουν τον πολίτη σύμφωνα με τα οριζόμενα και στο Σύνταγμα έχουν μεταβληθεί με κύρια ευθύνη της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του υπουργού προστασίας, κ. Δένδεια προσωπικά και κατά περίπτωση, τη μια σε εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας και την άλλη σε ρόλο σεκιούριτι. 

Τα οικολογικά αντι-βραβεία για το 2013!

Ένας ετήσιος θεσμός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Απονέμονται και φέτος από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης σε δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Τα βραβεία έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛ ΣΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΝΤΗΛ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!

ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”!
Η επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα ο Συριακός Ηλεκτρονικός στρατός μετά το χακάρισμα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Κατάρ εκτός από την αποκάλυψη των “αδελφικών” σχέσεων Τουρκίας και Κατάρ, έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον.
Ο Γκιούλ καλεί τον “αδελφό” του, να στηρίξει συγκεκριμένη επιχείρηση τουρκικών συμφερόντων.

Ο Χάρρυ Κλυνν εναντίον όλων !

Πολύγυρος: Δηλώσεις ζημιών από το χαλάζι

Από το Γραφείο ΕΛΓΑ του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι οι παραγωγοί του Δήμου που έπαθαν ζημιά σε καλλιέργειες και φυτείες από χαλάζι μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ το αργότερο έως τις 13 Ιουνίου 2013. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, τον ΑΦΜ και τον αριθμό λογαριασμού της ΑΤΕ. 
Τα τέλη εκτίμησης είναι 10 λεπτά ανά δέντρο. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23713 50762 (κ. Γεωργία Καγιαμπασλίδου).

Η νέα εμετική εκπομπή του Τράγκα

...την προηγούμενη με τον αρχηγό της συμμορίας των νεοναζί, χθες με την ...αρχηγό της ψυχασθένειας και της σιχαμάρας! 
Δείτε την εκπομπή ΕΔΩ ...αν αντέχετε!

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα με θέμα το νερό.

H K.O. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
«Νερό: Κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα; Οι θέσεις του ΚΚΕ»
Την Πέμπτη 6/6 στις 18:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ομιλητές θα είναι ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος οικονομίας, ο Μπάμπης Ζιώγας, υπεύθυνος της ομάδας περιβάλλοντος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος. μέλος του Γ.Π. της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις φορέων.

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου: Παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών

Παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρουτην Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και ώρα 8μ.μ. στο Ανοικτό θέατρο Πολυγύρου Χαλκιδικής

Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...