Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Διαδηλώσεις στην Ιερισσό, Μ. Παναγία και Χοντρό Δέντρο μέσα στην βροχή!

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, οι εκδηλώσεις δεν ματαιώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Π. Λαφαζάνης: Προεόρτια μεγάλων κοινωνικών αναταράξεων τα γεγονότα σε Στοκχόλμη και Τουρκία


Προεόρτια μεγάλων κοινωνικών αναταράξεων που θα αλλάξουν σύντομα σε βάθος την περιοχή μας και την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης με σημερινές δηλώσεις του στον «Σκάι» τα εκτεταμένα επεισόδια στην Στοκχόλμη την περασμένη εβδομάδα και τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες τουρκικές πόλεις.
Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «έχουμε εισέλθει σε περίοδο μεγάλων εξεγέρσεων και βλέπουμε πράγματα που οι περισσότεροι δεν ανέμεναν. Στη Σουηδία, πρότυπο, δήθεν, του «κοινωνικού καπιταλισμού», όλες ,σχεδόν, οι πόλεις της γνώρισαν μεγάλες εξεγέρσεις από φτωχούς και μετανάστες».

Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ»

Από τον Σκεπτόμενο Πολίτη
 «…Τα αισθήματα, καλά ή άσχημα, που εκδηλώνονται από μια μάζα, παρουσιάζουν αυτόν τον διπλό χαρακτήρα, να είναι πολύ μονομερή και πολύ υπερβολικά…Η μονομέρεια των αισθημάτων των μαζών τις προφυλάσσουν από την αμφιβολία και την αβεβαιότητα. Μια εικασία που εκφράζεται, μεταμορφώνεται αμέσως σε αδιαμφισβήτητη προφάνεια. Ένα ίχνος αντιπάθειας ή αποδοκιμασίας που, στο μεμονωμένο άτομο, θα παρέμενε ελάχιστα τονισμένο, στο άτομο που βρίσκεται μέσα στη μάζα γίνεται αμέσως ένα άγριο μίσος. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΗΜΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ως που μπορεί να ταξιδέψει η τοξική σκόνη και τα μολυσμένα νερά της θάλασσας;
Πόσο μακριά είναι η ΛΗΜΝΟΣ από τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής;
Ως που μπορεί να ταξιδέψει η τοξική σκόνη και τα μολυσμένα νερά της θάλασσας;
«Τα μεταλλεία στη Χαλκιδική είναι μια χρυσή ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη»
11.000.000 ευρώ. Tο τίμημα που κατέβαλε η Hellas Gold, για να αποκτήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική με σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο, κατόπιν μεσολάβησης του Πάχτα, τότε υφυπουργού Οικονομίας και σημερινού Δημάρχου Αριστοτέλη. Η σύμβαση έγινε χωρίς διαγωνισμό, με απευθείας ανάθεση σε μια εταιρεία που είχε δημιουργηθεί δυο μέρες πριν (με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ!) και με απαλλαγή της από οποιαδήποτε ευθύνη αποκατάστασης περιβαλλοντικών ζημιών που είχαν γίνει από την καναδική TVX Gold (έφυγε νύχτα από τα μεταλλεία Κασσάνδρας αφήνοντας απλήρωτους 472 εργαζόμενους – συνολικό χρέος της προς τους εργαζόμενους: 17 εκατ. ευρώ).