Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Αποτελέσματα εκλογών Εκπ/κών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής

Αποτελέσματα εκλογών της 30-05-2013 για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ
Ψήφισαν 519
Άκυρα        21   
Λευκά      30 
Έγκυρα    468
Έλαβαν:  

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Άλλοι 150 κάδοι κομποστοποίησης διανεμήθηκαν σήμερα από το Δήμο Πολυγύρου σε τουριστικές μονάδες και ιδιώτες στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού προγράμματος. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου σεμιναρίων, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του νομού, δεκάδες ιδιοκτήτες και διαχειριστές ξενοδοχείων, κάμπινγκ και τουριστικών καταλυμάτων ενημερώθηκαν για τα οφέλη της κομποστοποίησης, τη διαδικασία και το σωστό τρόπο χρήσης των κάδων. Παράλληλα υπέβαλαν τα ερωτήματά τους για τον τρόπο παραγωγής του κομπόστ. Η ομάδα επιστημονικών συνεργατών του ΑΠΘ εξήγησε στους συμμετέχοντες ποια είναι τα κατάλληλα για κομποστοποίηση υλικά και ποια όχι ενώ έλυσε τις απορίες του κοινού γύρω από πρακτικά ζητήματα για την παραγωγή κομπόστ (λιπάσματος).

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το failurestory της κυβέρνησης και τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ

Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ περί συνέχισης της ύφεσης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και εκτίναξη της ανεργίας δεν έρχεται μόνο να διαψεύσει την χτεσινή έκθεση της ΤτΕ, αλλά και τις εκθέσεις της τρόικας, δηλαδή των εμπνευστών του μνημονιακού προγράμματος λιτότητας. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών, «υπνωτισμένοι» και οι ίδιοι από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για ανάκαμψη και επενδύσεις, έρχονται τώρα να διαψεύσουν και τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, που δεν φημίζεται για τις αντιμνημονιακές του θέσεις.

ΠΕΡΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Είχαν ανακοινώσει οι «αρμόδιοι», προσπαθώντας να συμμαζέψουν το μπάχαλο που δημιούργησαν με τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα που κόπηκαν λόγο αναμονής των ασφαλισμένων για εξέταση από τα περιβόητα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ότι προκειμένου να «λύσουν» το πρόβλημα των ασφαλισμένων που τα χρήματα από τα επιδόματα και τις συντάξεις ήταν απαραίτητα για βιοποριστικούς λόγους, θα «επαναχορηγούσαν» (δίνοντας εξάμηνη παράταση) τα επιδόματα και τις συντάξεις που κοπήκαν, μέχρι να περάσουν οι άνθρωποι επιτροπές.

Χαλκιδική: Να κάνουμε θυσίες για τον αγώνα. Να μην γίνουμε θυσία για την “ανάπτυξη” τους!


Τα τελευταία χρόνια, ο λαός και η νεολαία της Χαλκιδικής δίνουν έναν περήφανο αγώνα για να σώσουν τον τόπο και τη ζωή τους. Τα τελευταία χρόνια η νεολαία και ο λαός της Χαλκιδικής αγωνίζονται εναντίων όλου του πολιτικού συστήματος.
Ενάντια στις κυβερνήσεις, τους δημάρχους, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, που θέλουν να ξεπουλήσουν την Χαλκιδική, για να κερδίσουν δισεκατομμύρια η καναδική πολυεθνική El Dorado και ο μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας. Στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο θα μείνουν τα κέρδη και τα ακριβά κοσμήματα, ο χρυσός και τα χρήματα. Στο λαό της Χαλκιδικής θα μείνει ο καρκίνος, η καταστροφή της φύσης και ο οικονομικός μαρασμός της περιοχής τους, που ζει από τον τουρισμό, τη γεωργία, την αλιεία.

Καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Αριστοτέλους

Την Πέμπτη, 30 Μαΐου στις 8.00 μ.μ.
οι Επιτροπές Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού, πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην Θεσσαλονίκη.
Να ελευθερωθούν τώρα οι προφυλακισμένοι συναγωνιστές μας.
Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και της Eldorado δεν θα περάσει.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος.
Παλεύουμε για την πατρίδα και την αξιοπρέπεια.
Θα νικήσουμε.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Χρυσάφι να πιάνεις, χώμα να γίνεται

Όταν ο Γκάντι προέτρεπε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε, σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του μια ιστοσελίδα. Τοchange.org είναι ό,τι πιο κοντινό θα μπορούσε να υπάρξει στον ψηφιακό κόσμο του 2013 σε σχέση με μια φράση που ειπώθηκε, σχεδόν, έναν αιώνα πριν. Θες να αλλάξεις κάτι; Το ανεβάζεις και ζητάς τη στήριξη του κόσμου. Τα τελευταία δύο χρόνια, η πλατφόρμα ηλεκτρονικών διεκδικήσεων έχει πενταπλασιάσει τους χρήστες της και έχει διασπορά σε 196 χώρες. Έχω πολλές ενστάσεις για τον διαδικτυακό ακτιβισμό, αλλά τα 169 άτομα του site κάνουν καλή δουλειά και σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις καμπάνιες από όλο τον κόσμο.

Το Βίντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ!