Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Μουσικό «όχι» κατά της εξόρυξης χρυσού

Ξεκίνησε σαν μια συναυλία συμπαράστασης κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Εξελίσσεται όμως σε μια μεγάλη γιορτή για το δικαίωμα στη ζωή και κατά της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας.
Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαΐου στην Ιερισσό, με ελεύθερη είσοδο. Συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι Δημήτρης Ζερβουδάκης, Active Member, ο Παύλος Παυλίδης με τους Β. Movies, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη. Ηδη τα μηνύματα κάνουν λόγο για λεωφορεία με κόσμο απ' όλη την Ελλάδα, από Κρήτη ώς Αλεξανδρούπολη. Νέοι στην ηλικία και στο πνεύμα, γονείς με παιδιά, διαμήνυσαν ότι θα δώσουν το «παρών», για να ενισχύσουν τον αγώνα των κατοίκων και για να φωνάξουν όλοι μαζί «όχι» σε σχέδια «ανάπτυξης» που δεν υπολογίζουν τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον. Επίσης θέλουν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στους δύο Ιερισσιώτες που παραμένουν προφυλακισμένοι στις Φυλακές Διαβατών.

Βατά τα θέματα...

Κοινή Συνέντευξη Τύπου με αποκλειστικό θέμα την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη


Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μητροπολίτης Σωκράτης» του Δημοτικού Καταστήματος Αρναίας, κοινή Συνέντευξη Τύπου της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη, του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μεταλλείων, Λιγνιτωρυχείων και Λατομείων Ελλάδος.
Αποκλειστικό θέμα της Συνέντευξης ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν στην επένδυση επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη.
Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν όλοι οι Πρόεδροι των Μαντεμοχωρίων, της γεωγραφικής περιοχής εντός της οποίας αναπτύσσεται το σύνολο των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.
Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του Δημάρχου Αριστοτέλη, κ. Χρήστου Πάχτα ήταν τα εξής:

Σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε «φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, και σταδιακή αποκατάσταση τους με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους. (από τα δελτία ειδήσεων)
-"Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι"! 
Ποιος θα προλάβει να δει αποκαταστημένη τη σύνταξή του;

Διακόπηκε για τη Δευτέρα η δίκη των τριών γυναικών για τις Σκουριές

Άρχισε το μεσημέρι, για να διακοπεί λίγη ώρα αργότερα η δίκη των τριών γυναικών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει στο δάσος των Σκουριών στις 12 Μαΐου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ήδη αναβληθεί 2 φορές. Οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει σήμερα εκ νέου αναβολή, για να παραστεί και ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Β.Χονδρός, ο οποίος και "δήλωνε" θύμα εξύβρισης από τις γυναίκες, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε.

Τι άλλο φοβάσαι...

Η ΕΝΟΠΛΗ "ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ... ΤΩΡΑ!!!

Δώστε την αστυνόμευση της Χαλκιδικής στην ένοπλη
 "πολιτοφυλακή" της Ιερισσού, για να...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Αν είναι κάποιοι... μάχιμοι συνδικαλιστές της αστυνομίας να μπαίνουν σε έξοδα προγραμματίζοντας σκηνές διαμαρτυρίας, έξω από το αστυνομικό μέγαρο του Πολύγυρου και ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας να καταναλώνει χρήσιμη φαιά εγκεφαλική ουσία για τη σύνταξη ερώτησης στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, για την έλλειψη αστυνόμευσης στη Χαλκιδική, που αμφότεροι την αποδίδουν στη... σπατάλη φύλαξης των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, νομίζουμε πως είναι ουσιαστικότερο το να προτείνουν λύσεις. 

Καταγγελία ΠΑΜΕ Χαλκιδικής

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Χαλκιδικής καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων-μελών του συνδικάτου στις τουριστικές επισιτιστικές επιχειρήσεις από τη διοίκηση του Παλλήνη beach hotel. 
Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο χρωστάνε μισθούς από τη προηγούμενη περίοδο χωρίς να έχει υπογραφεί η νόμιμη σύμβαση εργασίας με ευθύνη της διοίκησης του ξενοδοχείου και του επιχειρησιακού σωματείου, με τη δικαιολογία – εδώ και ένα χρόνο- ότι δε βρίσκουν τον χρόνο να τη συντάξουν!

1o ΦΙΛΙΚΟ ENDURO ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 1o ΦΙΛΙΚΟ ENDURO ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ
ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 70 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΘΕΑΜΑ
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ATV
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ
ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!
ΧΩΡΟΣ PARKING ΠΑΡΚΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 10πμ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ -ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ τηλ. 6947151806

Μέσο εξωστρέφειας ο ελληνικός τουρισμός

Γράφει ο Στράτος Καρακασίδης* 
Η καινούργια τάση στην επιχειρηματικότητα δεν είναι άλλη από την εξωστρέφεια. Από εκεί που μας χαρακτήριζε η απόλυτη εσωστρέφεια, τώρα η μία στις πέντε λέξεις στους επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους είναι η εξωστρέφεια. Αργήσαμε αλλά το καταλάβαμε, η μάλλον δημιουργήθηκε η ανάγκη να το καταλάβουμε, λόγω ελλείψεως άλλων πιο συνηθισμένων και παγιωμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΣΕΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δηλώνοντας ότι «είναι νόμιμα και εύλογα τα επιχειρήματα των εργοδοτών για την άρνησή τους για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», αθώωσε τους εργοδότες, κρύβοντας ότι τρόικα και κυβέρνηση είναι η φωνή τους.
Υπέγραψε μια κατάπτυστη συμφωνία με τους εργοδότες (εκτός Συνδέσμου Βιομηχάνων) χωρίς να λέει κουβέντα για τον κατώτερο μισθό και μεροκάματο, αποδεχόμενη πλήρως τη σφαγή τους.

Σαν σήμερα...


Γιατί στη Χαλκιδική;


ΠΩΛΗΣΕΙΣ...


Απαράδεκτη και προκλητική η πρόσκληση των νεοναζί, από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Η Χαλκιδική "σπάει το αυγό του φιδιού" (!!!) ;
Διαβάστε παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής:
"ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Χ. KAI ΣΤΗΝ "Χ.Α." ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Θεωρούμε - το λιγότερο - ως απαράδεκτη την πρόσκληση εκ μέρους της Π.Ε.Χ. και στην "Χ.Α.", για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων την Κυριακή 26/5. Σε εκδηλώσεις καταδίκης της ιδεολογίας που γεννά ακριβώς αυτά που υπέστησαν 353.000 Έλληνες του Πόντου: φυλετικό και θρησκευτικό ρατσισμό, διώξεις, σφαγές, γενοκτονία.
Καλούμε την Π.Ε.Χ. να επανορθώσει άμεσα και να αποκλείσει τους νεο-ναζί από την - πράγματι - ιερή αυτή ημέρα. Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλκιδικής και η βουλευτής του, δεν θα παραστούν στις εκδηλώσεις. 
* Συνημμένη η λίστα παραληπτών της πρόσκλησης, όπως μας απεστάλη από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Χ."

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Δριβελέγκα

Ερώτηση
Προς : Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα : «Ελλιπής η Αστυνόμευση του Νομού Χαλκιδικής »
κ. Υπουργέ
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η Χαλκιδική και οι κάτοικοί της στερούνται των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Αιτία αυτού του γεγονότος είναι η καθημερινή απασχόληση μεγάλου μέρους της δύναμης που διαθέτει ο νομός στην περιοχή των «σκουριών», για την προστασία των εργασιών της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
Ο Νομός Χαλκιδικής είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας. Γνωρίζετε πολύ καλά το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για το οικονομικό αποτέλεσμα του τουριστικού προϊόντος τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα.

Μεϊμαράκης στον Καναδά

Ίσως να είναι το μοναδικό ταξίδι του Προέδρου της Βουλής στο εξωτερικό που δεν θα ισχύει ο κανόνας «η σιωπή είναι χρυσός». Γιατί ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης μεταβαίνει στον Καναδά, και μάλιστα όπως με πληροφόρησαν με εντολή του Πρωθυπουργού, για να καθησυχάσει, μετά τα όσα συνέβησαν, τους Καναδούς για την επένδυσή τους στις Σκουριές Χαλκιδικής. Εκκρεμούσε βεβαίως και πρόσκληση από την καναδική Βουλή για επίσκεψη, αλλά τα γεγονότα στις Σκουριές έκαναν τον κ. Μεϊμαράκη να την επιταχύνει. Και δεν πρόκειται να σιωπήσει. Πρέπει να πει πολλά στους Καναδούς και να δώσει και τις απαραίτητες εξηγήσεις. (ΠΗΓΗ)

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η τοπική επιτροπή Θεσ/νίκης – Χαλκ/κής στέκεται αλληλέγγυα και συμπαρίσταται στον ιερό αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη σωτηρία του τόπου και των ανθρώπων που τον κατοικούν. Η αδηφαγία των κερδοσκόπων θυσιάζει το αληθινό χρυσάφι της Χαλκιδικής: τα βουνά, τα νερά, τα αρχέγονα δάση, τη θάλασσα, μετατρέποντας τον ευλογημένο αυτό τόπο, σε μια ατοπία ακυρώνοντας στην ουσία τους αληθινούς πόρους για μια αειφόρο ενδογενή ανάπτυξη κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, οδηγώντας τους κατοίκους σε νέο ξεριζωμό.