Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Πού ζούμε...!


Πολύγυρος: Έκθεση Ζωγραφικής Γιώργου Αρσένη


ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το ΚΚΕ εκφράζει την ανησυχία του για τη συζήτηση, έτσι όπως εξελίσσεται, με αφορμή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη φημολογία γύρω από αυτό, χωρίς καν να έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Η όλη συζήτηση, στην οποία εντάσσεται και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν είναι αθώα.
Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αυτό, με βάση τις δηλώσεις, ενσωματώνει απόφαση της ΕΕ που αποτελεί προπομπό για κατασταλτικά μέτρα ενάντια στους πιο συνεπείς αντίπαλους της φασιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας. Το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί συνολικά μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου.

Συλλογή υπογραφών κατά της συμμετοχής Παπανδρέου σε συνέδριο

Στη συλλογή υπογραφών ώστε να μην συμμετάσχει οΓιώργος Παπανδρέου ως ομιλητής στο συνέδριο TEDGlobal (10-14 Ιουνίου) στο Εδιμβούργο προχωρά ομάδα πολιτών, δημοσιεύοντας σχετική αίτηση στο Διαδίκτυο. Ο αρχικός στόχος για τη συλλογή 2.000 έχει ξεπεραστεί.
Όπως έχει προγραμματιστεί, ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρία με τίτλο «Στιγμές αλήθειας» ως ένας ηγέτης ο οποίος «αντλεί μαθήματα από την ελληνική κρίση χρέους και βοηθά την πλοήγηση της ΕΕ μέσα σε δύσκολα νερά».
Ωστόσο, μόλις ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο συνέδριο, δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο μια ηλεκτρονική αίτηση κατά της επίσκεψής του.
Τι αναφέρουν οι συντάκτες της αίτησης:

Η Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της...

Ρεκόρ 50ετίας στις αυτοκτονίες το 2011
Kατά 26,52% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας το2011 σε σχέση με το 2010, με βάσει τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2011 καταγράφονται 477 αυτοκτονίες, ενώ το 2010 είχαν καταγραφεί 377. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ «Κλίμακα» πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών που έχει καταγραφεί στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

Η «πλύστρα», το «πλυντήριο» και ο «σταύλος του (χρυσ)αυγή-ου»

Φαίνεται ότι ο Τράγκας κατέληξε στο πλάνο του:

Μια φορά (τουλάχιστον) κάθε μήνα, θα διαθέτει τον δημοσιογραφικό ογκόλιθο που κουβαλάει μέσα του (σ.σ.: τον εαυτό του, δηλαδή...) στην υπηρεσία της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, θα διατίθεται να φέρει σε πέρας την - όντως σιχαμερή - δουλειά του ξεπλύματος της ναζιστικής συμμορίας. Ηδη, προχτές παρακολουθήσαμε τη δεύτερη τέτοιου είδους τηλεοπτική εκπομπή του Τράγκα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου για την κήρυξη της επανάστασης στη Χαλκιδική.
Την Κυριακή 19 Μαΐου, το πρωί, μαθητές από τον Πολύγυρο και τους υπόλοιπους δήμους της Χαλκιδικής παρέλασαν μπροστά από το μνημείο των Ηρώων ενώ αμέσως μετά στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου της Π.Ε. Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής μαθητών δημοτικών σχολείων Χαλκιδικής με θέμα: «1912-2012, 100 χρόνια ελεύθερης Χαλκιδικής». Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΧΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων «Πάμε Βιβλιοθήκη» αυτή την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου ο παραολυμπιονίκης Μαρίνος Φυλαχτός θα συνομιλήσει με τα παιδιά για τον αθλητισμό, τους παραολυμπιακούς και την αξία του ευ αγωνίζεσθαι.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Σιθωνίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σιθωνίας. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Ανακοίνωση Συλλόγου Τριτέκνων Πολυγύρου