Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα εκδήλωσης για την επέτειο της επανάστασης στη Χαλκιδική


ΚΚΕ για τα γεγονότα στις Σκουριές

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της κινητοποίησης της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων που οδήγησε στη σύλληψη τριών διαδηλωτριών. Η κινητοποίηση αυτή καμία σχέση δεν έχει με τις ενέργειες ομάδων που οδήγησαν στην καταδικαστέα πράξη του τραυματισμού αστυνομικού.
Αυτές οι ενέργειες αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση του αγώνα του λαού της Χαλκιδικής. Όσοι προσπαθούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να συσχετίσουν τα δύο γεγονότα παίζουν το παιχνίδι αυτών που επιδιώκουν τη δυσφήμηση και την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ο λαός χρειάζεται με καλά οργανωμένους, μαζικούς και περιφρουρημένους αγώνες να παλέψει για το δίκιο του.

Ενημέρωση για την ανακύκλωση στη Νικήτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νικήτη η ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που θα εφαρμόσει ο Δήμος Σιθωνίας.
Στη συνάντηση οι ειδικοί του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. ενημέρωσαν μαθητές και κατοίκους για την Ορθολογική Διαχείριση των Οργανικών Αποβλήτων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την ελαχιστοποίηση των δημοτικών στερεών αποβλήτων και τις προοπτικές ανάπτυξης του προγράμματος ανακύκλωσης, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην οικιακή κομποστοποίηση.

Οι Σύλλογοι Γυναικών Κ. Μακεδονίας για τα γεγονότα στις Σκουριές


Οι Σύλλογοι Γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας μέλη της  ΟΓΕ χαιρετίζουν τον αγώνα των κατοίκων  της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού και καταγγέλλει όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας της τρικομματικής κυβέρνησης που έχει επιστρατεύσει δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός  .
 Την Κυριακή 12.5 οι αστυνομικές δυνάμεις επιβάλλοντας το δόγμα νόμος και τάξη προχώρησαν σε 3 νέες συλλήψεις γυναικών κατά την διάρκεια της κινητοποίησης τους με αφορμή τη μέρα της μητέρας .Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πολύγυρου και την Τετάρτη 15 Μάη θα δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών

«ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!»

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους μαθητές της Γ' Λυκείου
Μαθητή, μαθήτρια,Εσύ και η οικογένειά σου φτάσατε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς δίνοντας μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες. Βρεθήκατε αντιμέτωποι με τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στα δικαιώματα σας στη μόρφωση και τη ζωή, η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.Σκέψου! Η κυβέρνηση, οι ίδιοι δηλαδή που αναγκάζουν την οικογένεια σου να ξοδεύει ένα μάτσο λεφτά για τη μόρφωσή σου, που έχουν φτιάξει το σχολείο εξεταστικό κέντρο, της ημιμάθειας, του ατελείωτου τρεξίματος, της παραπαιδείας,

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ

“M.P.3” (Πολλαπλασιαστές για την Ειρήνη σε 3 βήματα) είναι ο τίτλος του νέου σεμιναρίου που διοργανώνουν οι “Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων”, με θέμα τη διαχείριση κρίσεων και τη θεμελίωση της ειρήνης, στις 20 - 30 Μαΐου, 2013 στον Ταξιάρχη, Χαλκιδικής. Το σεμινάριο θα συγκεντρώσει 25 νέους από 10 χώρες, από την περιοχή των Βαλκανίων, του Καυκάσου, της Μεσογείου, και της Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα, Γεωργία, Αρμενία, Δανία, Ουγγαρία, Κύπρο & Ιταλία).

ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ... #SKOURIES# (Βίντεο)

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στο Τυμπάκι της Κρήτης πρόκειται να γίνει μια επένδυση που έχει να κάνει με την κατασκευή διαμετακομιστικού λιμένα. 
Όλως... τυχαίως και... παραδόξως και εκεί υπάρχουν κάποιες φωνές, που λένε τα ίδια πράγματα, που ακούμε και στη Χαλκιδική με στόχο την ανάσχεση της επένδυσης. 

Φωνές που μιλούν για μη αναστρέψιμη καταστροφή οικονομική και περιβαλλοντική. 
Πρόσφατα κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην περιοχή για να ενημερώσουν τους κατοίκους του Τυμπακίου για τα πολύ κακά αυτής της επένδυσης. 
Δείτε στο βίντεο τι ακριβώς έγινε σ' αυτή την συνάντηση.

Η κυβέρνηση αγαπάει τα παιδιά σας


Αρθρογράφος: Νίκος Μπογιόπουλος
Η κυβέρνηση αποφάσισε, λοιπόν, να δράσει... προληπτικώς. Αυτό περιγράφεται κι έτσι: Πλην της πράξης, διώκεται και η σκέψη! Μόνο που ακόμα και η χούντα, σε επίπεδο προσχημάτων, ισχυριζόταν πως «η σκέψις δεν διώκεται, μόνο η πράξις - έλεγαν - διώκεται»...
Βεβαίως, η κυβέρνηση έχει αγαθές προθέσεις. Διαπνέεται από την αρχή «κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν».
(Ασχετο: Το ίδιο κάνουν, για παράδειγμα, οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους: Βομβαρδίζουν προληπτικά)...
Αλλά ας γυρίσουμε στο  θέμα μας. Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους καθηγητές πριν αυτοί κάνουν απεργία. Γιατί; Μα για να μην κάνουν την απεργία που σκέφτονται. Η κυβέρνηση, συνεπώς, τους επιστρατεύει επειδή θέλει να προλάβει την «αρρώστια» (σ.σ.: για την κυβέρνηση η απεργία είναι «αρρώστια»). Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση θέλει να προλάβει το «έγκλημα» (σ.σ.: για την κυβέρνηση η απεργία είναι «έγκλημα») πριν τη διάπραξή του (σ.σ.: πριν δηλαδή γίνει απεργία).

Αυτό το μαγαζάκι ...

...μετά τη σημερινή ξεφτίλα, μήπως πρέπει να "κατεδαφιστεί";

Νέα ανάκληση άδειας για το Πόρτο Καρράς

Ανακαλείται εκ νέου η υπ’ αριθμ. 199/2010 οικοδομική άδεια ανέγερσης 516 πολυτελών κατοικιών με πισίνα και υπόγειο στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας της Πόρτο Καρράς Α.Ε., όπως ανακοινώθηκε από την Τεχνική Ολυμπιακή.
Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενη ανάκληση της ίδιας άδειας από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία πριν δύο χρόνια, ακυρώθηκε με αμετάκλητη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Τσίπρας: Κατώτατος μισθός στα 751 € !!!

...Είμαστε αντίθετοι στην απαξίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να αμείβεται με δίκαιο τρόπο. Έτσι ώστε να είναι αρωγός και συμμέτοχος, από κοινού με τους παραγωγικούς επιχειρηματίες, στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του τόπου.
...αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας να επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα €751 μεικτά.
(από την ομιλία Τσίπρα στον ΣΕΒ, ΕΔΩ)

Υπάρχουν και χειρότερα...

...για φανταστείτε να ήταν 20 τα δις!
-Δε ντρέπονται, λέω εγώ!  


Η Ελλάδα...