Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Πρόκληση, με αποδείξεις, προς το "βελόνι" ...

Οι εικόνες δείχνουν φυλλάδιο που μοιράζονταν από γερμανικό αυτοκίνητο στις 30 Αυγούστου 1944 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!
Το φυλλάδιο βρίσκεται στο προσωπικό μου αρχείο και ρωτώ τον "πανταχού παρόντα" σχολιαστή με το ψευδώνυμο "βελόνι"  και με αφορμή το εμμετικό σχόλιό του στην ανάρτηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ με τίτλο: "ΚΚΕ για τα 68 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (βίντεο)":
-Μήπως κάποιος από τους υπογράφοντες το "σύμφωνο" συνεργασίας με τους Γερμανούς κατακτητές, που φαίνεται στις εικόνες παρακάτω, είναι συγγενής σου;
Πολύγυρος  9 Μαΐου 2013, ημέρα της επετείου της συντριβής του φασισμού 
Κ.Δαούτης. 

Προς σύγχρονους αισχρούς ταγματαλήτες...

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και άνετη ανάγνωση

ΟΙ ΜΕΝ ΑΣΕΒΕΙΣ, ΟΙ ΔΕ... ΕΥΣΕΒΕΙΣ???

Αν το άγημα του πολεμικού ναυτικού
προσέβαλε με τη στάση του την Αναστάσιμη Λειτουργία
...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η πρωτοβουλία του αγήματος της σχολής ναυτικών δοκίμων να ψάλλει τον εθνικό ύμνο κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης ακολουθίας σχολιάστηκε δυσμενώς από την αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικότερα από τον υπεύθυνο τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κ. Δρίτσα. 
Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς τόσο με την πράξη των ναυτικών δοκίμων, όσο και με την ανακοίνωση του υπεύθυνου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, έχουμε να κάνουμε με ένα γεγονός το οποίο προκάλεσε αυτή την παρέμβαση - αντίδραση.

Φωτοβολταϊκά! «Πράσινη ανάπτυξη» σε… σεληνιακό φόντο!


Του Δημήτρη Τσιμούρα* 
 Σήμερα πλέον, το «κομμάτι» των φωτοβολταϊκών έχει βρει την ακριβή θέση του στο παζλ της εξαθλίωσης στην οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται ο ελληνικός λαός! Πορεία που σχεδιάστηκε αριστοτεχνικά από την άρχουσα τάξη και υλοποιείται… κατ’ άψογο τρόπο από τους υπαλλήλους της πολιτικούς, που βρέθηκαν και βρίσκονται και σήμερα στην κυβερνητική εξουσία.
 Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε και δημοσιεύτηκε  σχεδόν πριν τρία χρόνια.

"Ανησυχούν" οι ύαινες της επικοινωνίας για τους μαθητές για να προετοιμάσουν καλύτερα το γεύμα τους


Πρωτοφανές δεν είναι (αφού έτσι συνηθίζουν να κάνουν με όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους όταν ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, ωστόσο δεν παύει να είναι ενοχλητικό και βεβαίως φανερώνει τις προθέσεις τους. Μιλάμε για τα κανάλια και τις εκπομπές που μιλάνε για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς (τους θυμηθήκανε τώρα με την αφορμή της απεργίας) χωρίς να καλούν εκπαιδευτικούς ή εκπροσώπους των σωματείων τους να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.
Μιλάνε ως ειδικοί, άλλοτε βγάζοντας οχετούς συκοφαντίας για τους δασκάλους και άλλοτε χαϊδεύοντας μαθητές, υποψηφίους και γονείς με στόχο, βέβαια, να τους στρέψουν εναντίον των δασκάλων. Γνωστοί και δοκιμασμένοι μέθοδοι που φανερώνουν το ρόλο των ΜΜΕ, των κεντρικών τους δημοσιογράφων, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση ή κάνουν ότι στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς. Είναι απαράδεκτοι.

Θεσσαλονίκη Μάης '36. Η εξέγερση μιας πόλης

Ο Μάης του '36 στη Θεσσαλονίκη έχει μείνει στην ιστορία για τις εργατικές κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις μεταξύ επαναστατών εργατών διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής. Στις 9 Μαΐου του 1936 η Χωροφυλακή διαλύει βίαια συγκέντρωση απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη. 12 νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των φονικών συγκρούσεων...
Ο χειμώνας του 1936 είναι ο πιο άγριος χειμώνας των τελευταίων χρόνων. Τα τρόφιμα έχουν ακριβύνει και η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων γίνεται δυσβάσταχτη. Το Φεβρουάριο ξεκινούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ― λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές, τροχιοδρομικοί, οι εργάτες βενζίνης (Σελλ, Γκρεκοπετρόλ), οι καπνεργάτες της Καβάλας και της Δράμας, οι κλωστοϋφαντουργοί Καρέλα στο Ν. Φάληρο.

Χρυσή Αυγή: Τρέμει και μόνο στο άκουσμα της αντιφασιστικής νίκης

Η Χρυσή Αυγή, ως ναζιστικό φασιστικό μόρφωμα, «βγάζει σπυριά» και μόνο στο άκουσμα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, που στις 9 Μάη πριν από 68 χρόνια τσάκισε τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ. Το μίσος της Χρυσής Αυγής απέναντι στους λαούς, στη Σοβιετική Ένωση που πρωτοστάτησε στην αντιφασιστική νίκη και στους κομμουνιστές που σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο οργάνωσαν τη λαϊκή αντίσταση ενάντια στο φασισμό, το εκφράζει εμετικά και σε άρθρο στο πόρταλ της (ethnikismos.net). Γράφουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής:

ΟΥΓΚΑ...!!!


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας


Η (έστω και πολύ καθυστερημένη) πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτή η χρήση των δημοκρατικών θεσμών από τους ναζί για την προπαρασκευή ή την κάλυψη εγκληματικών πράξεων. Είναι πια ώρα να σταματήσει η κοντόφθαλμη ανεκτική  αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, είναι ώρα να δοθεί τέλος στη διακίνηση της άθλιας και ανιστόρητης θεωρίας “των δύο άκρων”. Είναι ώρα να σταματήσει η “ασυλία” των εγκλημάτων σε βάρος των μεταναστών.

Άσκηση αγωγής από τον Δήμο Ν.Προποντίδας για απόδοση του μισθίου απο Beach Bar στην Πορταριά λόγω λήξης της μίσθωσης

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 11/2013 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Προποντίδας.
ΘΕΜΑ: “Άσκηση αγωγής από τον Δήμο για απόδοση του μισθίου που μισθώνει ο κ. Κ. Κ. λόγω λήξης της μίσθωσης”Στα Ν. Μουδανιά σήμερα την 8η του μηνός Μαΐου του έτους 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ν. Προποντίδας, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ν. Προποντίδας, ύστερα από την υπ’ αρ. Πρωτ. 12248/26-4-2013 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το....

Υπεραστικοί: "Του Αδόλφου τα εγγόνια"

Αυτή είναι η Σημαία μας!

Τα σημαντικότερα κεφάλαια της Ιστορίας είναι εκείνα που γράφονται με αίμα. Με το αίμα των λαών. Αυτό είναι το «μελάνι» της Ιστορίας. «Μελάνι» ανεξίτηλο. Κόκκινο.
Με το κόκκινο του αίματος, με το χρώμα του δίκιου και της αλήθειας, με το κόκκινο της σημαίας με το σφυροδρέπανο, με αυτό το κόκκινο που ενώνει τα οδοφράγματα της Κομμούνας με τις αγχόνες του Σικάγου, που ενώνει το Σμόλνι του Οκτώβρη και το χαμόγελο του Λένιν με το αστέρι στον μπερέ του Τσε, γράφτηκε η Ιστορία.
Ηταν η 9η Μάη του 1945.
Ηταν η ημέρα που η σημαία του στρατού της εργατικής τάξης κυμάτισε στο Ράιχσταγκ.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ Αντάρτικο για τους φόρους στο Άγιον Όρος

Οι Αγιορείτες μοναχοί απειλούν να αποκλείσουν τους πολιτικούς από τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αθωνικής Πολιτείας τον ερχόμενο Οκτώβριο, αν δεν εξαιρεθούν από τη φορολόγηση τα ακίνητα των μονών που βρίσκονται εκτός Αγίου Όρους.
Το έθεσαν μάλιστα ως όρο και στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, αλλά η απαίτησή τους δεν δημοσιοποιήθηκε. Εδώ και τρεις μέρες στο Άγιον Όρος βρίσκεται ο γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, σε ρόλο... πυροσβέστη, επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ – ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ – ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-05-2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ..
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ :

Ηλεκτροσόκ ετοιμάζει η ΔΕΗ – Τριπλάσια η χρέωση στα τέλη

Δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα που μπαίνουν η μια μετά την άλλη μέχρι να έρθει η πλήρης απελευθέρωση τον Ιούλιο, αλλά και οι “κρυφές” αυξήσεις σε τέλη κλπ που αυξάνουν τον λογαριασμό. Αυτή τη φορά είναι το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που θα βάλει φωτιά στους λογαριασμούς.
Το ΕΤΜΕΑΡ σύμφωνα με τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) που είναι θυγατρική της ΔΕΗ θα πρέπει από τον Ιούλιο να τριπλασιαστεί ώστε να κλείσει η “μαύρη τρύπα” στα έσοδα.

Ληστεία σε βάρος ξενοδόχου στην Άθυτο

Θύμα ληστείας έπεσε 46χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της Χαλκιδικής χθες το απόγευμα.
Δύο ένοπλοι που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ακινητοποίησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο επιχειρηματίας και με την απειλή πιστολιού άρπαξαν 5.750 ευρώ και εξαφανίστηκαν.
Η ληστεία έγινε στην περιοχή της Αθύτου Χαλκιδικής.

ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία των καθηγητών

Θέλουν Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν

Ενδεχόμενο να προταθεί για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά ο Αλέξης Τσίπρας
Ακόμα και το γεγονός να προτείνει τον Αλέξη Τσίπρα ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν αφήνει ανοιχτό η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά ενόψει μάλιστα και πιθανών εκλογών στην Ελλάδα.
Στις προσεχείς ευρωεκλογές, οι ευρωπαϊκές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου θα ανακοινώσουν στους ψηφοφόρους ποιον προτείνουν για υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, στη θέση δηλαδή του Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, του οποίου η θητεία λήγει το 2014.

ΚΚΕ για τα 68 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (βίντεο)

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 68 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Το ΚΚΕ τιμά τα 68 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, από την ιστορική μέρα που η κόκκινη σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ σηματοδοτώντας το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τιμάμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, τραυματίστηκαν, έμειναν ανάπηροι, όλους όσοι αγωνίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ενάντια στους εισβολείς κατακτητές του φασιστικού ιμπεριαλιστικού "Άξονα" Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους.

Μαζί γιατί καιγόμαστε...

...θα μείνουμε χωρίς ευρωβουλευτή!

Δάσος Σκουριών , ''επενδύσεις" με την καθημερινή ''υποστήριξη'' των ΜΑΤ

Καθημερινή αστυνομοκρατία πλέον στα βουνά της Β.Α. Χαλκιδικής, εφόσον η εταιρεία El Dorado Gold δεν έχει καταφέρει να ''πείσει'' για την ''επένδυσή '' της παρά ελάχιστους από τους κατοίκους, οι οποίοι εάν δεν ήταν το οικονομικό θέμα στη μέση θα είχαν ''λακίσει'' και αυτοί από ''υποστηρικτές''...

Η εταιρεία μετά την πρόσφατη δημόσια διαπόμπευση της και την κατακραυγή που ακολούθησε η αποκάλυψη των ''επενδυτικών΄΄ μεθόδων ''ξεριζώστε - παραχώστε'' που πιάστηκε στα πράσα να ''εφαρμόζει'' στο δάσος των Σκουριών - ρέμα Καρατζά, απέκτησε ακόμα περισσότερη ''αλλεργία'' στην δημόσια θέα - παρουσίαση - έλεγχο των δραστηριοτήτων της.