Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Σαλτάραμε & σαλπάρουμε γι' άλλα μέρη...

Εγκρίθηκε η άδειά μας! 
Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση σε όλους!
Θα τα ξαναπούμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα!
-Ελπίζουμε, με κάποιους (...ελάχιστους!) από εσάς, να συναντηθούμε και να κάνουμε μαζί Ανάσταση στη Μύκονο

Η Χαλκιδική διεκδικεί ισχυρές αγορές του εξωτερικού

Με σύγχρονους τρόπους, η Χαλκιδική μπαίνει στη μάχη του παγκόσμιου ανταγωνισμού διεκδικώντας μερίδιο από αγορές που φαίνεται ότι είναι στόχοι πολλών χωρών.
Η Χαλκιδική έχοντας το πλεονέκτημα να έχει πρόσβαση και αεροπορική και οδική, την τελευταία δεκαετία προσέλκυσε το ενδιαφέρον Ρουμάνων, Βουλγάρων και Σέρβων ενώ οι ξενοδοχειακές υποδομές της δελεάζουν όλο και περισσότερους επισκέπτες από τη Ρωσία. Οι Γερμανοί τουρίστες είναι κλασική αξία, διατηρώντας την πρώτη θέση στις εθνικότητες επισκεπτών της Χαλκιδικής.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ... ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!


ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Πριν λίγο λάβαμε με email ανώνυμη καταγγελία εργαζομένων γυναικών στο χώρο του τουρισμού. 
Εργαζομένων τρόπος του λέγειν, αφού όπως ισχυρίζονται οι συγγενικές σχέσεις τους με άτομα που απασχολούνται στα μεταλλεία, αποτέλεσαν το... διαβατήριο τους για την ανεργία. 
Όπως λέγαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, τελικά βγαίνουν αληθινοί εκείνοι που ισχυρίζονταν, ότι λόγω της επένδυσης θα υπάρξουν.. απώλειες σε θέσεις εργασίας στον τουρισμό της ΒΑ Χαλκιδικής.
Ακολουθεί η καταγγελία των εργαζομένων.

Η Γερακινή των ...προβλημάτων


Αγαπητή respentza,
Το καλοκαίρι φτάνει και οι πρώτοι επισκέπτες-τουρίστες στη Γερακινή έχουν έρθει. Περιμένοντας να δουν ένα όμορφο παραλιακό χωριό και να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα σε ένα μέρος που θα τους αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις και που θα γίνει ζωντανή διαφήμιση αλλά και προορισμός για ακόμη περισσότερους τουρίστες, το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν είναι μια εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης από τις αρχές του Δήμου Πολυγύρου. 
Παραλιακός δρόμος γεμάτος χόρτα, ελλιπής φωτισμός (δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός και από τι κολώνες της ΔΕΗ που φωτίζουν το δρόμο,οι μισές λάμπες είναι καμένες από πέρσι το καλοκαίρι χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί να τις αντικαταστήσει).

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ...


Λίγο πριν τις εξετάσεις...


Το πρώτο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής


Με προσδοκία  ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ οι Νέοι Αγρότες
 Το πρώτο  εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής συγκροτήθηκε σε σώμα το βράδυ της 30ης Απρ 2013 στην Ν. Τρίγλια, προσδοκώντας στο μήνυμα της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ή ακόμα και στον ακτιβισμό της Πρωτομαγιάς.
Οι Νέοι Αγρότες, από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, μόνο στην θρησκευτική πίστη για ΑΝΑΣΤΑΣΗ μπορούν να ελπίζουν, χωρίς Ενιαία Ενίσχυση από τον πρώτο πυλώνα (η κατανομή του αποθεματικού το 2011 έδωσε το ανώτατο μέχρι 1.200€ ετησίως σε κάθε Νέο Αγρότη), χωρίς ισχυροποίηση του Δεύτερου Πυλώνα της Αγροτικής Ανάπτυξης, με συζητούμενη δυσάρεστη οπισθοχώρηση της Ευρ. Ένωσης και απομάκρυνση της άρσης της αδικίας του συστήματος της Ενιαίας Ενίσχυσης των «αγροτών του καναπέ» για το 2017-8 (ενώ πιο δυσάρεστη ήταν η πρόταση της Επιτροπής Γεωργίας για 2020 !...).
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής είναι:

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Θα θέλαμε να απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ, για να γίνει πραγματικότητα η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και όχι ξανά προς όφελος των μονοπωλίων, της ΕΕ και του συστήματός τους.

O Παναγούλης ζει! (βίντεο)


Ο Αλέξανδρος Παναγούλης γεννήθηκε στη Γλυφάδα το 1939. Ήταν ο δεύτερος στη σειρά γιος του αξιωματικού του στρατού ξηράς Βασιλείου Παναγούλη και της μητέρας του Αθηνάς. Μεγάλωσε στη Λευκάδα και στην Αθήνα, ενώ ήδη ως το 1961, την εποχή της κορύφωσης του αγώνα για το 1-1-4 και για το 15%, σπούδαζε στη Σχολή Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου. Εντάχθηκε στην Οργάνωση της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου (ΟΝΕΚ και έπειτα ΕΔΗΝ) του Γεωργίου Παπανδρέου. «Ήταν εξαιρετικά δραστήριος, πρωτοστατούσε στους αγώνες και είχε δημιουργήσει ένα πλέγμα ανθρώπων γύρω του» εξηγεί ο κ. Ν. Νικολαΐδης, πρόεδρος της ΕΔΗΝ από το 1965 ως την επιβολή του καθεστώτος της 21ης Απριλίου.

Αλέκος Παναγούλης, "Ο Τελευταίος ΗΡΩΑΣ"

1η Μαΐου

Τους το έγραψαν για να το καταλάβουν ...(όχι πως δεν το ξέρουν!)