Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Δημοσκόπηση που αφορά τις αντιδράσεις στην εξόρυξη χρυσού

Έρευνα διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων «To the point», τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύει η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
Μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση ασχολήθηκε και για την επένδυση χρυσού στην Β.Α.Χαλκιδική.
Σχεδόν ένας στους δύο από τους ερωτηθέντες εμφανίζεται να διαφωνεί με την προοπτική εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική αλλά και με τους χειρισμούς που έχουν γίνει εκ μέρους των αρχών στην Ιερισσό. Ειδικότερα στο ερώτημα «Σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει στην Ιερισσό για την επένδυση εξόρυξης χρυσού ποια είναι η γνώμη σας αναφορικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής;» το 45,8% δηλώνει

Φρέναραν το ΟΣΔΕ 2013 οι Ενώσεις της Χαλκιδικής πριν ακόμη ξεκινήσουν!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έπεσε το σύστημα ΟΣΔΕ της ΕΑΣ Χαλκιδικής στα Ν.Μουδανιά μετά από επώνυμη καταγγελία στην ΠΑΣΕΓΕΣ για τον τιμοκατάλογο που ανακοίνωσε η ΕΑΣ Χαλκιδικής, παραγωγός καλείτε να πληρώσει μεγάλα ποσά που φτάνουν μέχρι και τα 250 ευρώ για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων.
Αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να έρθει κλιμάκιο της ΠΑΣΕΓΕΣ στα Ν.Μουδανιά για να επιληφθεί του θέματος και να βρεθεί μια λύση, υπενθυμίζουμε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως οι παραγωγοί δεν πρέπει να

ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (τα ΣΥΡΙΖΟεξορυκτικά)


Επιμέλεια Ανθολογίας: Σκεπτόμενος Πολίτης

1. «…Κανένας φυσικά δεν ενδιαφέρεται για τις κοινωνίες των ορεινών χωριών της Νάξου, που χάνουν εισόδημα, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καταδικάζονται σε μαρασμό. Υποστηρίζουμε τους σμυριδεργάτες στον δίκαιο αγώνα τους και θα βρισκόμαστε πάντα πλάι τους σε ό,τι μας ζητηθεί.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, όλους τους Ναξιώτες, εργαζόμενους και επαγγελματίες, να σταθούν αλληλέγγυοι στους σμυριδεργάτες, γιατί το κλείσιμο των ορυχείων θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις στη κοινωνία και την οικονομία του νησιού…».
(Ανακοίνωση 10/12//2012, Μανώλης Γλέζος-Ν. Συρμαλένιος- Α. Αλεξόπουλος–Γιάννης Πρωτονοτάριος-Π. Χρυσαφίδης)

Ψήφισμα κατοίκων Θέρμης για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική


Εμείς οι κάτοικοι της Θέρμης μετά  τη συγκέντρωση που έγινε  σήμερα 14/4/2013 στο Πολιτιστικό Θέρμης και τη συζήτηση που διεξήχθη βάσει  των εισηγήσεων των ομιλητών καθηγητών  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αποφασίσαμε τα παρακάτω σχετικά  με την εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική:
  1. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν λόγο και ρόλο στον τρόπο και στην επιλογή των μορφών ανάπτυξης της περιοχής τους. Η οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης που ακυρώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοπικής κοινωνίας (τουρισμός, πρωτογενής τομέας, φυσικό περιβάλλον) είναι γεγονός μη αποδεκτό.

ΜΜΕ που ξεγλιστρούν σαν ...χέλια και...

... αφού ακύρωσαν τα πρόστιμα "γιατί δεν έχουν άδεια λειτουργίας", τι ποιο λογικό να "διατάξουν" και το κλείσιμό τους! 
-Για να γλιτώσουμε απ' αυτά (τα κανάλια)!

Πρωτομαγιά στον Κάκαβο

Η πρωτομαγιά είναι απεργία. Είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης.
Την πρωτομαγιά στη Χαλκιδική τη γιορτάζουμε στον Κάκαβο! Συγκεντρωνόμαστε στη Μ. Παναγία 10.00 π.μ. (προσυγκέντρωση στην Ιερισσό 8.30 π.μ.) και ανεβαίνουμε στο βουνό
Ξεχερσώνουν τον Κάκαβο
Καταστρέφουν τις ζωές μας
Καταπατούν τα δικαιώματά μας
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Θρασύδειλος χρυσαυγίτης

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση, μέλους της Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκε με το όνομα Ηλίας Βλάχος, σε μαθητή, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο Εληάς στην Βέροια. Άμεσα συγκεντρώθηκαν στο χώρο άλλοι μαθητές με αποτέλεσμα ο θρασύδειλος χρυσαυγίτης να τραπεί σε φυγή.
Ακόμα μια φορά έδειξαν πως στόχος τους είναι όσοι αγωνίζονται, το λαϊκό κίνημα, οι κομμουνιστές που με την καθημερινή τους δράση σε χώρους δουλειάς και στα σχολεία, οργανώνουν την πάλη ενάντια σε αυτούς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις δηλώσεις Δένδια περί Σκουριών και Μανωλάδας

Με την απαράδεκτη δήλωση ότι «Στην ελληνική κοινωνία δεν χωράνε ούτε Σκουριές, ούτε Μανωλάδα» ο υπουργός αστυνομικής βίας και κρατικής καταστολής Ν. Δένδιας έβαλε στο ίδιο τσουβάλι τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής που αγωνίζεται για τον τόπο του και τη ζωή του, με τους τραμπούκους πιστολάδες επιστάτες που χτύπησαν τους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα.
Πρόκειται για μια ακόμα χυδαία εφαρμογή της «θεωρίας των δύο άκρων» με προφανή στόχο την εμφάνιση της κυβέρνησης και της ακροδεξιάς πολιτικής της σαν το μόνο υπεύθυνο, μετριοπαθή και ρεαλιστικό δρόμο, απέναντι σε ακραίες, περιθωριακές και ανεύθυνες καταστάσεις.

Εγκαίνια των γραφείων της εταιρίας «easy radio taxi Χαλκιδικής»


Την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 7μ.μ. έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων της  νεοσύστατης εταιρίας «easy radio taxi Χαλκιδικής» που βρίσκονται στα Ν. Μουδανιά (Εμπορικό κέντρο - ΚΤΕΛ Χαλκιδικής). Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν οι :

Παρεμβάσεις ......

R: ... για ν'αρπάξουν καρέκλες!
"Λυσσάρες" της εξουσίας!

Ο προστάτης των αρνιών !


Ανάπτυξη μέσω πλειστηριασμών...!!!

Κι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη των συγκυβερνώντων:
 Όσοι χάσουν τα σπίτια τους θα χτίσουν καινούρια
δημιουργώντας έτσι έναν τεράστιο κύκλο εργασιών!
Βρε τους αλήτες τι σκέφτονται!!!

Πολύγυρος σήμερα 28/4: Μαθητικό φεστιβάλ ΚΝΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΩΣ ΤΟ 20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Από τις 11 έως τις 14 Απρίλη 2013 συνήλθε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Το 19ο Συνέδριο ενέκρινε τις Θέσεις της ΚΕ που περιλαμβάνουν τον απολογισμό δράσης του Κόμματος και τα πολιτικά του καθήκοντα μέχρι το 20ό Συνέδριο, παίρνοντας υπόψη τη συζήτηση και υπερψήφισή τους από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΚΟΒ και τις Συνδιασκέψεις. Ενέκρινε επίσης την εισήγηση της ΚΕ στο 19ο Συνέδριο, καθώς και τον απολογισμό της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ).
Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ υπερψήφισε το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του Κόμματος, επίσης παίρνοντας υπόψη την υπερψήφισή τους στις ΚΟΒ και τις Συνδιασκέψεις, καθώς και τις προτάσεις που έγιναν σε αυτές.